Parsakaali-porkkanakeitto - Yhteishyvä

Parsakaali-porkkanakeitto

???
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Sipuli
4 kpl
Porkkanaa
150 g
Parsakaalia
Tilkka öljyä
1 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota
1/2 dl
Kevytkermaa
1 rkl
Maissijauhoa
1 1/2 tl
Kuivattua raakuunaa

Näin teet

1

Kuori ja pieni sipuli ja raasta pestyt, kuoritut porkkanat. Siisti ja paloittele parsakaali pieniksi suupaloiksi. Pane parsakaalipalat höyrytyskattilaan ja kypsennä, kunne palat ovat hiukan pehmenneet. Jäähdytä palat nopeasti kylmän juoksevan veden alla. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulisilppu. Lisää porkkaraaste, vesi ja kasvisliemikuutiot. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 10 minuutin ajan ja soseuta keitto sitten sauvasekoittimella. Lisää kermaan tasaisesti sekoitetut maissijauhot ja hienonnettu rakuuna. Pane keittoon parsakaalipalat ja anna kiehahtaa.

Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 21.1.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa