Parsapiirakka ja appelsiinisalaatti | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Parsapiirakka ja appelsiinisalaatti

Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta
Piirakan ja salaatin yhdistelmä on näyttävä juhlaherkku mutta myös ihana arki-illan piristäjä.

Ainekset

1 kpl
(380 g) pakastepiirastaikinaa
1 kpl
Sitruunan kuori
1 tl
Kuivattua tai 2 rkl tuoretta timjamia

täyte

1 kpl
Nippu (500 g) vihreää parsaa
1 kpl
(250 g) maitorahkaa
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Parmesaania raastettuna
1 tl
Suolaa
Muskottipähkinä

lisäksi

1 kpl
(100 g) salaattisekoitusta
1 kpl
Appelsiini
1 kpl
Punasipuli

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Säädä uuni 200 asteeseen.

Raasta sitruunan kuori. Laita taikina leivonta-alustalle, ripottele kuoriraaste ja yrtit taikinalle ja kauli noin ½ cm:n paksuiseksi. Nosta levy piirasvuokaan (halkaisija noin 25 cm) ja painele päälle folio tai leivinpaperi. Esipaista pohjaa uunissa 15 minuuttia.

Poista parsojen alaosasta 2–4 cm puisevaa osaa. Halkaise paksuimmat parsat.

Sekoita rahka, kananmuna, juustoraaste ja mausteet. Kumoa seos esipaistetulle pohjalle ja paina parsat täytteeseen. Paista piirasta 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.

Laita piiraan päälle salaattia, kalvottomiksi leikattuja appelsiinilohkoja ja punasipulirenkaita.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 24.4.2017
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

402

96

3,7 g

1,6 g

8,7 g

3,9 g

2,1 g

5,6 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Sitruunan kuori,

1 tl Kuivattua tai 2 rkl tuoretta timjamia,

1 dl Parmesaania raastettuna,

1 tl Suolaa,

Muskottipähkinä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli