Parsapiirakka ja appelsiinisalaatti - Yhteishyvä

Parsapiirakka ja appelsiinisalaatti

???
Annokset
7
Piirakan ja salaatin yhdistelmä on näyttävä juhlaherkku mutta myös ihana arki-illan piristäjä.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(380 g) pakastepiirastaikinaa
1 kpl
Sitruunan kuori
1 tl
Kuivattua tai 2 rkl tuoretta timjamia

TÄYTE

1 kpl
Nippu (500 g) vihreää parsaa
1 kpl
(250 g) maitorahkaa
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Parmesaania raastettuna
1 tl
Suolaa
Muskottipähkinä

LISÄKSI

1 kpl
(100 g) salaattisekoitusta
1 kpl
Appelsiini
1 kpl
Punasipuli

Näin teet

1

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Säädä uuni 200 asteeseen.

Raasta sitruunan kuori. Laita taikina leivonta-alustalle, ripottele kuoriraaste ja yrtit taikinalle ja kauli noin ½ cm:n paksuiseksi. Nosta levy piirasvuokaan (halkaisija noin 25 cm) ja painele päälle folio tai leivinpaperi. Esipaista pohjaa uunissa 15 minuuttia.

Poista parsojen alaosasta 2–4 cm puisevaa osaa. Halkaise paksuimmat parsat.

Sekoita rahka, kananmuna, juustoraaste ja mausteet. Kumoa seos esipaistetulle pohjalle ja paina parsat täytteeseen. Paista piirasta 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.

Laita piiraan päälle salaattia, kalvottomiksi leikattuja appelsiinilohkoja ja punasipulirenkaita.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Piia Arnould
Julkaistu: 24.4.2017
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja9 g61 g
Proteiinia6 g39 g
Rasvaa4 g26 g
Kuituja2 g15 g
Energiaa kj402 2817
Energiaa kcal96 674

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Sitruunan kuori

  • 1 tl Kuivattua tai 2 rkl tuoretta timjamia

  • 1 dl Parmesaania raastettuna

  • 1 tl Suolaa

  • Muskottipähkinä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja9 g61 g
Proteiinia6 g39 g
Rasvaa4 g26 g
Kuituja2 g15 g
Energiaa kj402 2817
Energiaa kcal96 674

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Sitruunan kuori

  • 1 tl Kuivattua tai 2 rkl tuoretta timjamia

  • 1 dl Parmesaania raastettuna

  • 1 tl Suolaa

  • Muskottipähkinä

Resepti
Taina Salovaara

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.