Parsapiirakka ja appelsiinisalaatti

Piirakan ja salaatin yhdistelmä on näyttävä juhlaherkku mutta myös ihana arki-illan piristäjä.

Ainekset (7 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(380 g) pakastepiirastaikinaa
1 kplsitruunan kuori
1 tlkuivattua tai 2 rkl tuoretta timjamia

Täyte

1 kplnippu (500 g) vihreää parsaa
1 kpl(250 g) maitorahkaa
1 kplkananmuna
1 dlparmesaania raastettuna
1 tlsuolaa
muskottipähkinä

Lisäksi

1 kpl(100 g) salaattisekoitusta
1 kplappelsiini
1 kplpunasipuli

Valmistus

  1. 1

    Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Säädä uuni 200 asteeseen.

    Raasta sitruunan kuori. Laita taikina leivonta-alustalle, ripottele kuoriraaste ja yrtit taikinalle ja kauli noin ½ cm:n paksuiseksi. Nosta levy piirasvuokaan (halkaisija noin 25 cm) ja painele päälle folio tai leivinpaperi. Esipaista pohjaa uunissa 15 minuuttia.

    Poista parsojen alaosasta 2–4 cm puisevaa osaa. Halkaise paksuimmat parsat.

    Sekoita rahka, kananmuna, juustoraaste ja mausteet. Kumoa seos esipaistetulle pohjalle ja paina parsat täytteeseen. Paista piirasta 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.

    Laita piiraan päälle salaattia, kalvottomiksi leikattuja appelsiinilohkoja ja punasipulirenkaita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sitruunan kuori, 1 tl Kuivattua tai 2 rkl tuoretta timjamia, 1 dl Parmesaania raastettuna, 1 tl Suolaa, Muskottipähkinä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä