Parsapiirakka ja appelsiinisalaatti
Ainekset
Täyte
Lisäksi
Valmistus
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Säädä uuni 200 asteeseen.
Raasta sitruunan kuori. Laita taikina leivonta-alustalle, ripottele kuoriraaste ja yrtit taikinalle ja kauli noin ½ cm:n paksuiseksi. Nosta levy piirasvuokaan (halkaisija noin 25 cm) ja painele päälle folio tai leivinpaperi. Esipaista pohjaa uunissa 15 minuuttia.
Poista parsojen alaosasta 2–4 cm puisevaa osaa. Halkaise paksuimmat parsat.
Sekoita rahka, kananmuna, juustoraaste ja mausteet. Kumoa seos esipaistetulle pohjalle ja paina parsat täytteeseen. Paista piirasta 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.
Laita piiraan päälle salaattia, kalvottomiksi leikattuja appelsiinilohkoja ja punasipulirenkaita.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
89
373
3,6 g
1,6 g
8,3 g
3,3 g
1,3 g
4,9 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Sitruunan kuori,
1 tl Kuivattua tai 2 rkl tuoretta timjamia,
1 dl Parmesaania raastettuna,
1 tl Suolaa,
Muskottipähkinä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli