Parsaplatter
Parsaplatter
Yhteistyössä

Parsaplatter

Arvostele resepti
6 Annosta

30 min

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Kokoa valkoisista parsoista, ravunpyrstöistä, kylmäsavulohesta, ilmakuivatusta kinkusta ja juustoista näyttävä alkupalalautanen. Tarjoa alkupalana tai naposteltavana maukkaiden kastikkeiden kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgvalkoista parsaa
1 lvettä
1 tlsuolaa

Lisäksi

300 ml(1 prk) hollandaisekastiketta
4 rklpunaista pestoa
4 rklvihreää pestoa
4 rkltäysmajoneesia
200 g(1 pkt) burratajuustoa tai mozzarella di bufala -juustoa
150 ggoudajuustoa tms. kovaa juustoa
200 g(2 pkt) kylmäsavulohta
12 kplkypsää jättikatkaravunpyrstöä
80 g(1 pkt) ilmakuivattua kinkkua tai bresaolaa
2 dlpähkinöitä
1 kplvaalea leipä

Valmistus

  1. 1

    Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsat nupusta alaspäin. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 6–10 minuuttia parsojen paksuudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä parsan tyvestä. Voit tarjota parsat kylminä tai lämpiminä. Jos tarjoat kylminä, jäähdytä parsat kulhollisessa jäävettä. Valuta parsat ja laita ne tarjoiluvadille.

    MääräAinesosa
    1 kgvalkoista parsaa
    1 tlsuolaa
    1 lvettä
  2. 2

    Valuta ja kuivaa ravut. Grillaa ne halutessasi nopeasti.

    MääräAinesosa
    12 kplkypsää jättikatkaravunpyrstöä
  3. 3

    Lämmitä hollandaisekastike pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    300 ml(1 prk) hollandaisekastiketta
  4. 4

    Laita hollandaisekastike, pestot ja majoneesi omiin tarjoiluastioihin. Paloittele kova juusto. Asettele juustot, lohi, valutetut ravunpyrstöt, lihaviipaleet ja pähkinät tarjoiluvadille. Tarjoa leivän kanssa.

    MääräAinesosa
    4 rklpunaista pestoa
    80 g(1 pkt) ilmakuivattua kinkkua tai bresaolaa
    200 g(1 pkt) burratajuustoa tai mozzarella di bufala -juustoa
    1 kplvaalea leipä
    200 g(2 pkt) kylmäsavulohta
    4 rkltäysmajoneesia
    150 ggoudajuustoa tms. kovaa juustoa
    2 dlpähkinöitä
    4 rklvihreää pestoa

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
8.4.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä