Yhteistyössä: Food Market Herkku

30 min

Nappaa talteen!
Kokoa valkoisista parsoista, ravunpyrstöistä, kylmäsavulohesta, ilmakuivatusta kinkusta ja juustoista näyttävä alkupalalautanen. Tarjoa alkupalana tai naposteltavana maukkaiden kastikkeiden kanssa.
| 1 kg | valkoista parsaa |
| 1 l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 300 ml | (1 prk) hollandaisekastiketta |
| 4 rkl | punaista pestoa |
| 4 rkl | vihreää pestoa |
| 4 rkl | täysmajoneesia |
| 200 g | (1 pkt) burratajuustoa tai mozzarella di bufala -juustoa |
| 150 g | goudajuustoa tms. kovaa juustoa |
| 200 g | (2 pkt) kylmäsavulohta |
| 12 kpl | kypsää jättikatkaravunpyrstöä |
| 80 g | (1 pkt) ilmakuivattua kinkkua tai bresaolaa |
| 2 dl | pähkinöitä |
| 1 kpl | vaalea leipä |
Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsat nupusta alaspäin. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 6–10 minuuttia parsojen paksuudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä parsan tyvestä. Voit tarjota parsat kylminä tai lämpiminä. Jos tarjoat kylminä, jäähdytä parsat kulhollisessa jäävettä. Valuta parsat ja laita ne tarjoiluvadille.
Valuta ja kuivaa ravut. Grillaa ne halutessasi nopeasti.
Lämmitä hollandaisekastike pakkauksen ohjeen mukaan.
Laita hollandaisekastike, pestot ja majoneesi omiin tarjoiluastioihin. Paloittele kova juusto. Asettele juustot, lohi, valutetut ravunpyrstöt, lihaviipaleet ja pähkinät tarjoiluvadille. Tarjoa leivän kanssa.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Kokoa valkoisista parsoista, ravunpyrstöistä, kylmäsavulohesta, ilmakuivatusta kinkusta ja juustoista näyttävä alkupalalautanen. Tarjoa alkupalana tai naposteltavana maukkaiden kastikkeiden kanssa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | valkoista parsaa |
| 1 l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 300 ml | (1 prk) hollandaisekastiketta |
| 4 rkl | punaista pestoa |
| 4 rkl | vihreää pestoa |
| 4 rkl | täysmajoneesia |
| 200 g | (1 pkt) burratajuustoa tai mozzarella di bufala -juustoa |
| 150 g | goudajuustoa tms. kovaa juustoa |
| 200 g | (2 pkt) kylmäsavulohta |
| 12 kpl | kypsää jättikatkaravunpyrstöä |
| 80 g | (1 pkt) ilmakuivattua kinkkua tai bresaolaa |
| 2 dl | pähkinöitä |
| 1 kpl | vaalea leipä |
Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsat nupusta alaspäin. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 6–10 minuuttia parsojen paksuudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä parsan tyvestä. Voit tarjota parsat kylminä tai lämpiminä. Jos tarjoat kylminä, jäähdytä parsat kulhollisessa jäävettä. Valuta parsat ja laita ne tarjoiluvadille.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | valkoista parsaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 l | vettä |
Valuta ja kuivaa ravut. Grillaa ne halutessasi nopeasti.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 12 kpl | kypsää jättikatkaravunpyrstöä |
Lämmitä hollandaisekastike pakkauksen ohjeen mukaan.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 ml | (1 prk) hollandaisekastiketta |
Laita hollandaisekastike, pestot ja majoneesi omiin tarjoiluastioihin. Paloittele kova juusto. Asettele juustot, lohi, valutetut ravunpyrstöt, lihaviipaleet ja pähkinät tarjoiluvadille. Tarjoa leivän kanssa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 rkl | punaista pestoa |
| 80 g | (1 pkt) ilmakuivattua kinkkua tai bresaolaa |
| 200 g | (1 pkt) burratajuustoa tai mozzarella di bufala -juustoa |
| 1 kpl | vaalea leipä |
| 200 g | (2 pkt) kylmäsavulohta |
| 4 rkl | täysmajoneesia |
| 150 g | goudajuustoa tms. kovaa juustoa |
| 2 dl | pähkinöitä |
| 4 rkl | vihreää pestoa |
601
Energiaa kcal
2515
Energiaa kj
47,0 g
Rasvaa
13,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,7 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
7,2 g
Kuituja
31,8 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
601
Energiaa kcal
2515
Energiaa kj
47,0 g
Rasvaa
13,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,7 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
7,2 g
Kuituja
31,8 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli