Parsaplatter - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsaplatter

Parsaplatter
Annokset
6
Valmistusaika
30 min
Kokoa valkoisista parsoista, ravunpyrstöistä, kylmäsavulohesta, ilmakuivatusta kinkusta ja juustoista näyttävä alkupalalautanen. Tarjoa alkupalana tai naposteltavana maukkaiden kastikkeiden kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
valkoista parsaa
1 l
vettä
1 tl
suolaa

LISÄKSI

300 ml
(1 prk) hollandaisekastiketta
4 rkl
punaista pestoa
4 rkl
vihreää pestoa
4 rkl
täysmajoneesia
200 g
(1 pkt) burratajuustoa tai mozzarella di bufala -juustoa
150 g
goudajuustoa tms. kovaa juustoa
200 g
(2 pkt) kylmäsavulohta
12 kpl
kypsää jättikatkaravunpyrstöä
80 g
(1 pkt) ilmakuivattua kinkkua tai bresaolaa
2 dl
pähkinöitä
1 kpl
vaalea leipä

Näin teet

1

Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsat nupusta alaspäin. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 6–10 minuuttia parsojen paksuudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä parsan tyvestä. Voit tarjota parsat kylminä tai lämpiminä. Jos tarjoat kylminä, jäähdytä parsat kulhollisessa jäävettä. Valuta parsat ja laita ne tarjoiluvadille.

1 kg
valkoista parsaa
1 tl
suolaa
1 l
vettä
2

Valuta ja kuivaa ravut. Grillaa ne halutessasi nopeasti.

12 kpl
kypsää jättikatkaravunpyrstöä
3

Lämmitä hollandaisekastike pakkauksen ohjeen mukaan.

300 ml
(1 prk) hollandaisekastiketta
4

Laita hollandaisekastike, pestot ja majoneesi omiin tarjoiluastioihin. Paloittele kova juusto. Asettele juustot, lohi, valutetut ravunpyrstöt, lihaviipaleet ja pähkinät tarjoiluvadille. Tarjoa leivän kanssa.

4 rkl
punaista pestoa
80 g
(1 pkt) ilmakuivattua kinkkua tai bresaolaa
200 g
(1 pkt) burratajuustoa tai mozzarella di bufala -juustoa
1 kpl
vaalea leipä
200 g
(2 pkt) kylmäsavulohta
4 rkl
täysmajoneesia
150 g
goudajuustoa tms. kovaa juustoa
2 dl
pähkinöitä
4 rkl
vihreää pestoa
Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen
Julkaistu: 8.4.2019
Muokattu: 8.4.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja10 g58 g
Proteiinia32 g191 g
Rasvaa47 g282 g
Kuituja7 g43 g
Energiaa kj2515 15091
Energiaa kcal601 3607

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja10 g58 g
Proteiinia32 g191 g
Rasvaa47 g282 g
Kuituja7 g43 g
Energiaa kj2515 15091
Energiaa kcal601 3607
Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.