Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsaplatter

timer-icon30 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kokoa valkoisista parsoista, ravunpyrstöistä, kylmäsavulohesta, ilmakuivatusta kinkusta ja juustoista näyttävä alkupalalautanen. Tarjoa alkupalana tai naposteltavana maukkaiden kastikkeiden kanssa.

Ainekset

1 kg
valkoista parsaa
1 l
vettä
1 tl
suolaa

Lisäksi

300 ml
(1 prk) hollandaisekastiketta
4 rkl
punaista pestoa
4 rkl
vihreää pestoa
4 rkl
täysmajoneesia
200 g
(1 pkt) burratajuustoa tai mozzarella di bufala -juustoa
150 g
goudajuustoa tms. kovaa juustoa
200 g
(2 pkt) kylmäsavulohta
12 kpl
kypsää jättikatkaravunpyrstöä
80 g
(1 pkt) ilmakuivattua kinkkua tai bresaolaa
2 dl
pähkinöitä
1 kpl
vaalea leipä

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsat nupusta alaspäin. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 6–10 minuuttia parsojen paksuudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä parsan tyvestä. Voit tarjota parsat kylminä tai lämpiminä. Jos tarjoat kylminä, jäähdytä parsat kulhollisessa jäävettä. Valuta parsat ja laita ne tarjoiluvadille.

1 kg
valkoista parsaa
1 tl
suolaa
1 l
vettä
2

Valuta ja kuivaa ravut. Grillaa ne halutessasi nopeasti.

12 kpl
kypsää jättikatkaravunpyrstöä
3

Lämmitä hollandaisekastike pakkauksen ohjeen mukaan.

300 ml
(1 prk) hollandaisekastiketta
4

Laita hollandaisekastike, pestot ja majoneesi omiin tarjoiluastioihin. Paloittele kova juusto. Asettele juustot, lohi, valutetut ravunpyrstöt, lihaviipaleet ja pähkinät tarjoiluvadille. Tarjoa leivän kanssa.

4 rkl
punaista pestoa
80 g
(1 pkt) ilmakuivattua kinkkua tai bresaolaa
200 g
(1 pkt) burratajuustoa tai mozzarella di bufala -juustoa
1 kpl
vaalea leipä
200 g
(2 pkt) kylmäsavulohta
4 rkl
täysmajoneesia
150 g
goudajuustoa tms. kovaa juustoa
2 dl
pähkinöitä
4 rkl
vihreää pestoa
Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 8.4.2019
|
Muokattu: 8.4.2019

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

601

2515

47,0 g

13,2 g

9,7 g

4,8 g

7,2 g

31,8 g

2,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli