
Passionposset
Ainekset
Valmistus
Huuhtele ja halkaise passionhedelmät. Kaavi siemenet mehuineen kulhon päälle asetettuun siivilään. Painele siemeniä lusikalla niin, että loppu mehu irtoaa kulhoon. Säästä siemenet ja halutessasi kuoret koristelua varten.
Pese limet, raasta 1 limen kuori ja purista mehut (¾ dl). Sekoita passion- ja limenmehu sekä kuoriraaste.
Sekoita kattilassa kerma ja sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi. Alenna hieman lämpöä ja keitä vielä 3 minuuttia koko ajan sekoittaen, seos saa poreilla reilusti. Siirrä kattila pois liedeltä ja vatkaa joukkoon passion-limemehu ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Kaada seos annosmaljoihin tai halutessasi passionhedelmien kuoriin. Anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä. Siirrä peitettyinä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli. Koristele siemenillä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
503
2105
31,2 g
20,4 g
44,0 g
44,0 g
13,0 g
4,4 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli