Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Passionposset

Passionposset

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Possetit saavat trooppisen hedelmäisen vivahteen passionista. Täyteläinen ja raikas kermavanukas on todellinen jälkiruokien klassikko, joka täydentää juhla-aterian.

Ainekset

6 kpl
passionhedelmää
2 kpl
limeä (luomu)
4 dl
(2 prk) kuohukermaa
1 1/2 dl
sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele ja halkaise passionhedelmät. Kaavi siemenet mehuineen kulhon päälle asetettuun siivilään. Painele siemeniä lusikalla niin, että loppu mehu irtoaa kulhoon. Säästä siemenet ja halutessasi kuoret koristelua varten.

6 kpl
passionhedelmää
2

Pese limet, raasta 1 limen kuori ja purista mehut (¾ dl). Sekoita passion- ja limenmehu sekä kuoriraaste.

2 kpl
limeä (luomu)
3

Sekoita kattilassa kerma ja sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi. Alenna hieman lämpöä ja keitä vielä 3 minuuttia koko ajan sekoittaen, seos saa poreilla reilusti. Siirrä kattila pois liedeltä ja vatkaa joukkoon passion-limemehu ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

4 dl
(2 prk) kuohukermaa
1 1/2 dl
sokeria
4

Kaada seos annosmaljoihin tai halutessasi passionhedelmien kuoriin. Anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä. Siirrä peitettyinä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli. Koristele siemenillä.

Miltä maistui?
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 15.3.2025
|
Muokattu: 15.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

503

2105

31,2 g

20,4 g

44,0 g

44,0 g

13,0 g

4,4 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli