Passionposset
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Possetit saavat trooppisen hedelmäisen vivahteen passionista. Täyteläinen ja raikas kermavanukas on todellinen jälkiruokien klassikko, joka täydentää juhla-aterian.
| 6 kpl | passionhedelmää |
| 2 kpl | limeä (luomu) |
| 4 dl | (2 prk) kuohukermaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
- 1.
Huuhtele ja halkaise passionhedelmät. Kaavi siemenet mehuineen kulhon päälle asetettuun siivilään. Painele siemeniä lusikalla niin, että loppu mehu irtoaa kulhoon. Säästä siemenet ja halutessasi kuoret koristelua varten.
- 2.
Pese limet, raasta 1 limen kuori ja purista mehut (¾ dl). Sekoita passion- ja limenmehu sekä kuoriraaste.
- 3.
Sekoita kattilassa kerma ja sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi. Alenna hieman lämpöä ja keitä vielä 3 minuuttia koko ajan sekoittaen, seos saa poreilla reilusti. Siirrä kattila pois liedeltä ja vatkaa joukkoon passion-limemehu ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- 4.
Kaada seos annosmaljoihin tai halutessasi passionhedelmien kuoriin. Anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä. Siirrä peitettyinä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli. Koristele siemenillä.
Passionposset
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)
Possetit saavat trooppisen hedelmäisen vivahteen passionista. Täyteläinen ja raikas kermavanukas on todellinen jälkiruokien klassikko, joka täydentää juhla-aterian.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 6 kpl | passionhedelmää |
| 2 kpl | limeä (luomu) |
| 4 dl | (2 prk) kuohukermaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
Valmistus
- 1
Huuhtele ja halkaise passionhedelmät. Kaavi siemenet mehuineen kulhon päälle asetettuun siivilään. Painele siemeniä lusikalla niin, että loppu mehu irtoaa kulhoon. Säästä siemenet ja halutessasi kuoret koristelua varten.
Määrä Ainesosa 6 kpl passionhedelmää - 2
Pese limet, raasta 1 limen kuori ja purista mehut (¾ dl). Sekoita passion- ja limenmehu sekä kuoriraaste.
Määrä Ainesosa 2 kpl limeä (luomu) - 3
Sekoita kattilassa kerma ja sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi. Alenna hieman lämpöä ja keitä vielä 3 minuuttia koko ajan sekoittaen, seos saa poreilla reilusti. Siirrä kattila pois liedeltä ja vatkaa joukkoon passion-limemehu ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Määrä Ainesosa 4 dl (2 prk) kuohukermaa 1 1/2 dl sokeria - 4
Kaada seos annosmaljoihin tai halutessasi passionhedelmien kuoriin. Anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä. Siirrä peitettyinä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli. Koristele siemenillä.
Ravintosisältö
503
Energiaa kcal
2105
Energiaa kj
31,2 g
Rasvaa
20,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,0 g
Hiilihydraatteja
44,0 g
Sokereita
13,0 g
Kuituja
4,4 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
503
Energiaa kcal
2105
Energiaa kj
31,2 g
Rasvaa
20,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,0 g
Hiilihydraatteja
44,0 g
Sokereita
13,0 g
Kuituja
4,4 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























