Passionposset

arvosana5/5

(8)arviota
5 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Possetit saavat trooppisen hedelmäisen vivahteen passionista. Täyteläinen ja raikas kermavanukas on todellinen jälkiruokien klassikko, joka täydentää juhla-aterian.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
6 kplpassionhedelmää
2 kpllimeä (luomu)
4 dl(2 prk) kuohukermaa
1 1/2 dlsokeria

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja halkaise passionhedelmät. Kaavi siemenet mehuineen kulhon päälle asetettuun siivilään. Painele siemeniä lusikalla niin, että loppu mehu irtoaa kulhoon. Säästä siemenet ja halutessasi kuoret koristelua varten.

    MääräAinesosa
    6 kplpassionhedelmää
  2. 2

    Pese limet, raasta 1 limen kuori ja purista mehut (¾ dl). Sekoita passion- ja limenmehu sekä kuoriraaste.

    MääräAinesosa
    2 kpllimeä (luomu)
  3. 3

    Sekoita kattilassa kerma ja sokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi. Alenna hieman lämpöä ja keitä vielä 3 minuuttia koko ajan sekoittaen, seos saa poreilla reilusti. Siirrä kattila pois liedeltä ja vatkaa joukkoon passion-limemehu ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

    MääräAinesosa
    4 dl(2 prk) kuohukermaa
    1 1/2 dlsokeria
  4. 4

    Kaada seos annosmaljoihin tai halutessasi passionhedelmien kuoriin. Anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä. Siirrä peitettyinä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli. Koristele siemenillä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
15.3.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä