Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin. Mittaa öljyt kulhoon ja puserra sekaan valkosipulinkynnet. Lisää balsamiviinietikka, sitruunamehu, hunaja, silputtu basilika ja mausteet. Sekoita kastike hieman jäähtyneen pastan joukkoon. Anna maustua kylmässä vähintään 2 tuntia ja sekoittele välillä.
Tähän asti voit tehdä salaatin valmiiksi jo edellisenä päivänä. Leikkaa lohiviipaleet suikaleiksi. Viipaloi retiisit, kuutioi kurkku ja silppua tilli. Sekoita ainekset pastan joukkoon. Ripottele pinnalle kapriksia ja tillisilppua.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1689
403
27,9 g
3,5 g
28,9 g
1,5 g
1,6 g
8,8 g
0,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 - 2 kpl Murskattua valkosipulinkynttä,
2 tl Suolaa,
1 tl Mustapippuria,
4 rkl Kapriksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli