Pasta-lohisalaatti

arvosana4/5

(3)arviota
12 Annosta

Sitruunaa, hunajaa ja tuoretta basilikaa sisältävä pasta-lohisalaatti maistuu vieraillekin! Voit tehdä salaatin puoliksi valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa
500 gpenne-pastaa

Kastike

1 1/2 dlrypsiöljyä
1 1/2 dloliiviöljyä
1 dlvalkoista balsamiviinietikkaa
1 kplsitruunan mehu
1 kplruukku basilikaa
1 - 2 kplmurskattua valkosipulinkynttä
2 tlsuolaa
1 tlmustapippuria
2 tlhunajaa

Salaattiin

300 gkylmäsavulohta
2 kplnippua retiisejä
1 kplnippu tilliä
1 kplkurkku
4 rklkapriksia

Valmistus

  1. 1

    Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin. Mittaa öljyt kulhoon ja puserra sekaan valkosipulinkynnet. Lisää balsamiviinietikka, sitruunamehu, hunaja, silputtu basilika ja mausteet. Sekoita kastike hieman jäähtyneen  pastan joukkoon. Anna maustua kylmässä vähintään 2 tuntia ja sekoittele välillä.

    Tähän asti voit tehdä salaatin valmiiksi jo edellisenä päivänä. Leikkaa lohiviipaleet suikaleiksi. Viipaloi retiisit, kuutioi kurkku ja silppua tilli. Sekoita ainekset pastan joukkoon. Ripottele pinnalle kapriksia ja tillisilppua.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 - 2 kpl Murskattua valkosipulinkynttä, 2 tl Suolaa, 1 tl Mustapippuria, 4 rkl Kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä