Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin. Mittaa öljyt kulhoon ja puserra sekaan valkosipulinkynnet. Lisää balsamiviinietikka, sitruunamehu, hunaja, silputtu basilika ja mausteet. Sekoita kastike hieman jäähtyneen pastan joukkoon. Anna maustua kylmässä vähintään 2 tuntia ja sekoittele välillä.
Tähän asti voit tehdä salaatin valmiiksi jo edellisenä päivänä. Leikkaa lohiviipaleet suikaleiksi. Viipaloi retiisit, kuutioi kurkku ja silppua tilli. Sekoita ainekset pastan joukkoon. Ripottele pinnalle kapriksia ja tillisilppua.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
403
1689
27,9 g
3,5 g
28,9 g
1,5 g
1,6 g
8,8 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 - 2 kpl Murskattua valkosipulinkynttä,
2 tl Suolaa,
1 tl Mustapippuria,
4 rkl Kapriksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli