Pehmeä kesäkurpitsasosekeitto

arvosana5/5

(1)arvio
2 Annosta

30 min

Kesäkurpitsasosekeitto saa pehmeän maun ruokakermasta. Toisinaan riittää pienempikin määrä, ja tätä keittoa valmistuu sopivasti annos kahdelle.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
500 gkesäkurpitsaa
1 kplsipuli
1 kplhapahko omena
2 rklöljyä tai margariinia
2 tlcurrya
4 dlkasvis- tai kanalientä
suolaa tarvittaessa
kirveliä tai rakuunaa
1 dlruokakermaa

Valmistus

  1. 1

    Kuutioi kesäkurpitsa, kuori ja hienonna sipuli ja kuutioi kuorittu omena. Kuullota kesäkurpitsaa, sipulia ja omenaa öljytilkassa kattilassa viitisen minuuttia.

    MääräAinesosa
    500 gkesäkurpitsaa
    1 kplsipuli
    1 kplhapahko omena
    2 rklöljyä tai margariinia
  2. 2

    Lisää curry sekä kasvis- tai kanaliemi. Keitä 10–15 minuuttia ja soseuta keitto sauvasekoittimella.

    MääräAinesosa
    2 tlcurrya
    4 dlkasvis- tai kanalientä
  3. 3

    Lisää kerma, tarkista maku ja kuumenna keitto kiehuvaksi.

    MääräAinesosa
    1 dlruokakermaa
    suolaa tarvittaessa
    kirveliä tai rakuunaa

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä