Pekoni-possupihvit ja kukkakaalimuusi - Yhteishyvä

Pekoni-possupihvit ja kukkakaalimuusi

???
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(noin 500 g) porsaan sisäfilee
1 rkl
Margariinia ja öljyä
2 rkl
Punaista thai-currytahnaa
Suolaa
1 kpl
(140 g) pekoniviipaleita

KUKKAKAALIMUUSI

1 kpl
Iso (noin 700 g) kukkakaali
1 kpl
Valkosipulinkynsi
3 rkl
Kermaa
2 rkl
Voita
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Ota filee huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Leikkaa filee viipaleiksi ja hakkaa ne ohuemmiksi lihanuijalla tai nyrkillä. Ruskista pihvit nopeasti pannulla molemmin puolin. Sipaise pintaan currytahnaa ja mausta kevyesti suolalla. Kääri pihvien ympärille pekoniviipaleet. Nosta pihvit 225-asteisen uunin keskitasolle 10 minuutiksi. Sammuta uuni ja jätä jälkilämpöön kukkakaalimuusin valmistuksen ajaksi. Keitä paloiteltu kukkakaali ja valkosipulinkynsi suolalla maustetussa vedessä täysin kypsiksi. Nosta pihvit uunista ja peitä foliolla. Valuta kukkakaalit ja lisää joukkoon kerma, voi ja ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria. Soseuta tasaiseksi muusiksi.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.3.2012
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa