Pekoni-possupihvit ja kukkakaalimuusi
15 min

Nappaa talteen!
| 1 kpl | (noin 500 g) porsaan sisäfilee |
| 1 rkl | margariinia ja öljyä |
| 2 rkl | punaista thai-currytahnaa |
| suolaa | |
| 1 kpl | (140 g) pekoniviipaleita |
| Kukkakaalimuusi | |
|---|---|
| 1 kpl | iso (noin 700 g) kukkakaali |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 3 rkl | kermaa |
| 2 rkl | voita |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
- 1.
Ota filee huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Leikkaa filee viipaleiksi ja hakkaa ne ohuemmiksi lihanuijalla tai nyrkillä. Ruskista pihvit nopeasti pannulla molemmin puolin. Sipaise pintaan currytahnaa ja mausta kevyesti suolalla. Kääri pihvien ympärille pekoniviipaleet. Nosta pihvit 225-asteisen uunin keskitasolle 10 minuutiksi. Sammuta uuni ja jätä jälkilämpöön kukkakaalimuusin valmistuksen ajaksi. Keitä paloiteltu kukkakaali ja valkosipulinkynsi suolalla maustetussa vedessä täysin kypsiksi. Nosta pihvit uunista ja peitä foliolla. Valuta kukkakaalit ja lisää joukkoon kerma, voi ja ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria. Soseuta tasaiseksi muusiksi.
Pekoni-possupihvit ja kukkakaalimuusi
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (noin 500 g) porsaan sisäfilee |
| 1 rkl | margariinia ja öljyä |
| 2 rkl | punaista thai-currytahnaa |
| suolaa | |
| 1 kpl | (140 g) pekoniviipaleita |
Kukkakaalimuusi | |
| 1 kpl | iso (noin 700 g) kukkakaali |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 3 rkl | kermaa |
| 2 rkl | voita |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
Valmistus
- 1
Ota filee huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Leikkaa filee viipaleiksi ja hakkaa ne ohuemmiksi lihanuijalla tai nyrkillä. Ruskista pihvit nopeasti pannulla molemmin puolin. Sipaise pintaan currytahnaa ja mausta kevyesti suolalla. Kääri pihvien ympärille pekoniviipaleet. Nosta pihvit 225-asteisen uunin keskitasolle 10 minuutiksi. Sammuta uuni ja jätä jälkilämpöön kukkakaalimuusin valmistuksen ajaksi. Keitä paloiteltu kukkakaali ja valkosipulinkynsi suolalla maustetussa vedessä täysin kypsiksi. Nosta pihvit uunista ja peitä foliolla. Valuta kukkakaalit ja lisää joukkoon kerma, voi ja ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria. Soseuta tasaiseksi muusiksi.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












