Pekonicaesarsalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
170 gpekonia
3 kplruukkua roomansalaattia
6 kplvaaleaa paahtoleipää
2 rkloliiviöljyä
1 kplvalkosipulinkynsi
100 gparmesaanijuustoa lastuina

Kastike:

5 kplanjovisfileetä
1 tlworcestershirekastiketta
1 rklsinappia
1 kplvalkosipulinkynsi
3 tlsitruunanmehua
3/4 dlöljyä
mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Valmista ensin kastike sekoittamalla sauvasekoittimella anjovisfileet, worcestershirekastike, sinappi, valkosipulinkynsi sekä sitruunanmehu. Lisää lopuksi öljy tasaisena nauhana valuttaen ja koko ajan sekoittaen. Irrota pekoniviipaleet toisistaan ja levitä uunipellille. Paista niitä 225 asteissa uunissa noin 10 minuuttia. Leikkaa paahtoleipäviipaleet pieniksi kuutioksi ja paahda ne oliiviöljyn ja hienonnetun valkosipulikynnen kanssa pannulla. Kokoa salaatti repimällä lautasille ensin salaatinlehtiä. Valuta päälle kastiketta ja sekoita hieman salaatin kanssa. Nosta päälle paahdetut leipäkuutiot, parmesaanilastut ja pekoniviipaleet

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katrsi Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä