Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pekonicaesarsalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

170 g
Pekonia
3 kpl
Ruukkua roomansalaattia
6 kpl
Vaaleaa paahtoleipää
2 rkl
Oliiviöljyä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
100 g
Parmesaanijuustoa lastuina

Kastike:

5 kpl
Anjovisfileetä
1 tl
Worcestershirekastiketta
1 rkl
Sinappia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
3 tl
Sitruunanmehua
3/4 dl
Öljyä
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista ensin kastike sekoittamalla sauvasekoittimella anjovisfileet, worcestershirekastike, sinappi, valkosipulinkynsi sekä sitruunanmehu. Lisää lopuksi öljy tasaisena nauhana valuttaen ja koko ajan sekoittaen. Irrota pekoniviipaleet toisistaan ja levitä uunipellille. Paista niitä 225 asteissa uunissa noin 10 minuuttia. Leikkaa paahtoleipäviipaleet pieniksi kuutioksi ja paahda ne oliiviöljyn ja hienonnetun valkosipulikynnen kanssa pannulla. Kokoa salaatti repimällä lautasille ensin salaatinlehtiä. Valuta päälle kastiketta ja sekoita hieman salaatin kanssa. Nosta päälle paahdetut leipäkuutiot, parmesaanilastut ja pekoniviipaleet

Miltä maistui?
Resepti:
Katrsi Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 4.1.2005
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.