Pellavansiemen-puolukkasämpylät | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Fork and knife
24 Kappaletta
Fork and knife
24 Kappaletta

Ainekset

1 dl
Pellavansiemeniä
5 dl
Maitoa (tai vettä)
50 g
Tuorehiivaa (tai 1 ps kuivahiivaa)
1 tl
Suolaa
2 rkl
Fariinisokeria (tai siirappia)
4 dl
Ruisjauhoja
6 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Öljyä
1 dl
Puolukoita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin. Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää. Lisää suola, sokeri tai siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauho. Alusta vehnäjauhot niin että saat kimmoisan taikinan. Lisää öljy ja tarvittaessa vielä jauhoja. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää. Pane sämpylät kahdelleleivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.Uuninlämpötila 225 astetta.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 27.8.2010
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.