Perinteinen karjalanpaisti

Nappaa talteen!
Herkullinen karjalanpaisti on mehevä ja perinteinen pataruoka, jossa on naudan paistia ja porsaan lapaa tai selkää.
| 500 - 600 g | naudan paistia |
| 300 - 400 g | porsaan lapaa tai etuselkää tai noin 1 kg karjalanpaistilihoja |
| 1 - 2 kpl | sipulia |
| 15 kpl | maustepippuria |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 1 tl | suolaa |
| kylmää vettä |
- 1.
Kuutioi lihat melko isoiksi kuutioiksi - isommiksi kuin kaupan valmiiksi leikatut karjalanpaistilihat, jos haluat olla oikeaoppinen. Jos lihassa on luuta, laita nekin pataan lihojen kanssa kuitenkin niin, että sianlihaa tulee päällimmäiseksi. Halkaise kuoritut sipulit ja paina lihojen sekaan. Lisää mausteet ja niin paljon vettä, että päällimmäiset lihapalat juuri peittyvät.Nosta pata 250-asteiseen uuniin ilman kantta ja pidä siellä, kunnes pinta ruskistuu. Lisää sitten hiukan vettä, käännä päällimmäiset lihapalat ja peitä kannella. Alenna uuninlämpö 175 asteeseen ja hauduta ruokaa vielä tunnin ajan, tai pitempäänkin matalammassa lämmössä, jos haluat.
- 2.
Lisää sitten hiukan vettä, käännä päällimmäiset lihapalat ja peitä kannella. Alenna uuninlämpö 175 asteeseen ja hauduta ruokaa vielä tunnin ajan, tai pitempäänkin matalammassa lämmössä, jos haluat.
Herkullinen karjalanpaisti on mehevä ja perinteinen pataruoka, jossa on naudan paistia ja porsaan lapaa tai selkää.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 - 600 g | naudan paistia |
| 300 - 400 g | porsaan lapaa tai etuselkää tai noin 1 kg karjalanpaistilihoja |
| 1 - 2 kpl | sipulia |
| 15 kpl | maustepippuria |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 1 tl | suolaa |
| kylmää vettä |
Valmistus (Uuni 250°C)
- 1
Kuutioi lihat melko isoiksi kuutioiksi - isommiksi kuin kaupan valmiiksi leikatut karjalanpaistilihat, jos haluat olla oikeaoppinen. Jos lihassa on luuta, laita nekin pataan lihojen kanssa kuitenkin niin, että sianlihaa tulee päällimmäiseksi. Halkaise kuoritut sipulit ja paina lihojen sekaan. Lisää mausteet ja niin paljon vettä, että päällimmäiset lihapalat juuri peittyvät.Nosta pata 250-asteiseen uuniin ilman kantta ja pidä siellä, kunnes pinta ruskistuu. Lisää sitten hiukan vettä, käännä päällimmäiset lihapalat ja peitä kannella. Alenna uuninlämpö 175 asteeseen ja hauduta ruokaa vielä tunnin ajan, tai pitempäänkin matalammassa lämmössä, jos haluat.
- 2
Lisää sitten hiukan vettä, käännä päällimmäiset lihapalat ja peitä kannella. Alenna uuninlämpö 175 asteeseen ja hauduta ruokaa vielä tunnin ajan, tai pitempäänkin matalammassa lämmössä, jos haluat.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























