Perinteinen palapaisti
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Palapaisti on perinteinen lihapata, jonka mureuden salaisuus on kiireetön haudutus. Tee pataruoka naudanpaistista ja viimeistele maku täyteläiseksi kuohukermalla.
| 800 g | naudan sisä- tai paahtopaistia |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 2 rkl | margariinia |
| 4 dl | vettä |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | lihafondia |
| 2 rkl | ketsuppia |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| (persiljaa) |
- 1.
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Leikkaa paisti ensin poikkisyin parin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja sitten kuutioiksi. Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja viipaloi porkkanat.
- 2.
Ruskista lihapalat rasvassa paistinpannulla kahdessa tai kolmessa erässä. Siirrä lihat kattilaan tai pataan. Lisää vesi, jauhot ja fondi paistinpannulle. Kiehauta sekoitellen ja kaada lihapalojen päälle kattilaan.
- 3.
Lisää sipulit, porkkanat, ketsuppi ja mausteet kattilaan. Hauduta palapaistia liedellä kannen alla miedolla lämmöllä 1–2 tuntia, kunnes liha on mureaa. Lisää lopuksi kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku. Lisää mausteita tarvittaessa. Viimeistele halutessasi hienonnetulla persiljalla.
Palapaisti on perinteinen lihapata, jonka mureuden salaisuus on kiireetön haudutus. Tee pataruoka naudanpaistista ja viimeistele maku täyteläiseksi kuohukermalla.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | naudan sisä- tai paahtopaistia |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 2 rkl | margariinia |
| 4 dl | vettä |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | lihafondia |
| 2 rkl | ketsuppia |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| (persiljaa) |
Valmistus
- 1
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Leikkaa paisti ensin poikkisyin parin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja sitten kuutioiksi. Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja viipaloi porkkanat.
Määrä Ainesosa 800 g naudan sisä- tai paahtopaistia 2 kpl sipulia 2 kpl porkkanaa - 2
Ruskista lihapalat rasvassa paistinpannulla kahdessa tai kolmessa erässä. Siirrä lihat kattilaan tai pataan. Lisää vesi, jauhot ja fondi paistinpannulle. Kiehauta sekoitellen ja kaada lihapalojen päälle kattilaan.
Määrä Ainesosa 2 rkl margariinia 4 dl vettä 2 rkl vehnäjauhoja 1 rkl lihafondia - 3
Lisää sipulit, porkkanat, ketsuppi ja mausteet kattilaan. Hauduta palapaistia liedellä kannen alla miedolla lämmöllä 1–2 tuntia, kunnes liha on mureaa. Lisää lopuksi kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku. Lisää mausteita tarvittaessa. Viimeistele halutessasi hienonnetulla persiljalla.
Määrä Ainesosa 2 rkl ketsuppia 1 tl suolaa 1 tl rouhittua mustapippuria 2 dl (1 prk) kuohukermaa (persiljaa)
Ravintosisältö
317
Energiaa kcal
1327
Energiaa kj
18,3 g
Rasvaa
10,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,8 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
30,2 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
317
Energiaa kcal
1327
Energiaa kj
18,3 g
Rasvaa
10,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,8 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
30,2 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (persiljaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























