
Perinteiset jauhelihapihvit
Ainekset
Valmistus
Sekoita korppujauho ja vesi kulhossa. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne pehmeäksi öljyssä pannulla.
Lisää kananmuna, mausteet, jauheliha ja hieman jäähtyneet sipulit korppujauhoseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa, ettei pihveistä tule kuivia.
Muotoile taikinasta 8 isoa tai 14 pientä pihviä. Kypsennä pihvejä 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia tai paistinpannulla öljyssä noin 5 minuuttia molemmin puolin.
Vinkki: Korvaa vesi ruokakermalla tai kermaviilillä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
364
1524
24,0 g
9,5 g
10,0 g
0,8 g
0,8 g
27,3 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl valkosipulinkynsi,
1 tl paprikajauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli