Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perinteiset jauhelihapihvit

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee herkullisen meheviä jauhelihapihvejä perinteiseen tapaan turvotettujen korppujauhojen ja kuullotetun sipulin kanssa. Paista pihvit uunissa kätevästi yhdellä kertaa ja ilman lisärasvaa.

Ainekset

1 dl
korppujauhoja
2 dl
vettä tai kermaviiliä
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi (halutessasi)
1 tl
rypsiöljyä
1 kpl
kananmuna
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 tl
paprikajauhetta
500 g
jauhelihaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita korppujauho ja neste kulhossa. Hienonna sipuli (ja valkosipuli). Kuullota ne pehmeäksi öljyssä pannulla.

1 dl
korppujauhoja
2 dl
vettä tai kermaviiliä
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi (halutessasi)
1 tl
rypsiöljyä
2

Lisää kananmuna, mausteet, jauheliha ja hieman jäähtyneet sipulit korppujauhoseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa, ettei pihveistä tule kuivia.

1 kpl
kananmuna
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 tl
paprikajauhetta
500 g
jauhelihaa
3

Muotoile taikinasta 8 isoa tai 14 pientä pihviä. Kypsennä pihvejä 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia tai paistinpannulla öljyssä noin 5 minuuttia molemmin puolin.

Miltä maistui?(15 arviota)
Resepti:
Sanna Autio, Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 10.2.2005
|
Muokattu: 17.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

427

1789

30,0 g

13,8 g

11,0 g

2,0 g

0,8 g

28,3 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl valkosipulinkynsi (halutessasi),

1 tl paprikajauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli