Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Perinteiset jauhelihapihvit

Perinteiset jauhelihapihvit

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee herkullisen meheviä jauhelihapihvejä perinteiseen tapaan lisäämällä pihvitaikinan joukkoon korppujauhoja ja kuullotettua sipulia. Paista pihvit pannulla tai kätevästi uunissa ilman lisärasvaa.

Ainekset

1 dl
korppujauhoja
2 dl
vettä
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 tl
rypsiöljyä
1 kpl
kananmuna
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 tl
paprikajauhetta
500 g
jauhelihaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita korppujauho ja vesi kulhossa. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne pehmeäksi öljyssä pannulla.

1 dl
korppujauhoja
2 dl
vettä
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 tl
rypsiöljyä
2

Lisää kananmuna, mausteet, jauheliha ja hieman jäähtyneet sipulit korppujauhoseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa, ettei pihveistä tule kuivia.

1 kpl
kananmuna
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 tl
paprikajauhetta
500 g
jauhelihaa
3

Muotoile taikinasta 8 isoa tai 14 pientä pihviä. Kypsennä pihvejä 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia tai paistinpannulla öljyssä noin 5 minuuttia molemmin puolin.

Vinkki: Korvaa vesi ruokakermalla tai kermaviilillä.

Miltä maistui?(18 arviota)
Resepti:
Sanna Autio, Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 16.7.2018
|
Muokattu: 31.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

364

1524

24,0 g

9,5 g

10,0 g

0,8 g

0,8 g

27,3 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl valkosipulinkynsi,

1 tl paprikajauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli