Peruna-halloumivartaat - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Peruna-halloumivartaat

Peruna-halloumivartaat
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Helpot kasvisvartaat kootaan varhaisperunoista, kesäkurpitsasta ja halloumijuustosta. Hyödynnä vartaisiin edellispäivänä keitetyt perunat. Kastikkeessa maistuu rosmariini ja sitruuna.
Jaa Somessa

Ainekset

1 l
Keitettyjä varhaisperunoita (pieniä tai keskikokoisia)
1 kpl
Kesäkurpitsa
1 kpl
(200 g) halloumijuustoa

ROSMARIINI-SITRUUNAKASTIKE

1/2 dl
Oliiviöljyä
1 tl
Rosmariinia
2 rkl
Sitruunanmehua
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

LISÄKSI

Varrastikkuja (puisia tai metallisia)

Näin teet

1

Pane puiset varrastikut veteen likoamaan. Pujottele vartaisiin vuorotellen kokonaisia keitettyjä perunoita ja paloiteltua kesäkurpitsaa sekä halloumia. Yhdistä kulhossa grillauskastikkeen ainekset. Valele vartaat kastikkeella ja grillaa ne kauniin värisiksi välillä käännellen. Valele vartaita kastikkeella muutaman kerran grillaamisen aikana.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.6.2012
Muokattu: 15.5.2019