Peruna-kaalikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Peruna-kaalikeitto

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
Pieni valko- tai kurttukaali
4 - 5 kpl
Isoa perunaa
Vettä
1 tl
Suolaa
Kasvisliemikuutio
1 - 2 rkl
Vehnäjauhoja
1 - 2 dl
Ruokakermaa
Ripaus mustapippurirouhetta

lisäksi:

Valkosipulilla maustettua makkaraa tai grillimakkaraa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Suikaloi kaali kattilaan. Lisää kuoritut ja lohkotut perunat ja sen verran vettä, että ainekset juuri peittyvät. Lisää suola ja keitä kunnes perunat kypsyvät. Jäähdytä seosta hiukan.Jauha tai survo keiton pohja sitten soseeksi. Lisää liemikuutio ja kermaan sekoitetut jauhot sekä pippuri. Sekoita ja keitä 5-10 minuuttia.Tarjoa lisänä kuumia makkaraviipaleita ja vaaleaa leipää.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 25.1.2005
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.