Peruna-kaalikeitto

arvosana3/5

(1)arvio
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
1 kplpieni valko- tai kurttukaali
4 - 5 kplisoa perunaa
vettä
1 tlsuolaa
kasvisliemikuutio
1 - 2 rklvehnäjauhoja
1 - 2 dlruokakermaa
ripaus mustapippurirouhetta

Lisäksi:

valkosipulilla maustettua makkaraa tai grillimakkaraa

Valmistus

  1. 1

    Suikaloi kaali kattilaan. Lisää kuoritut ja lohkotut perunat ja sen verran vettä, että ainekset juuri peittyvät. Lisää suola ja keitä kunnes perunat kypsyvät. Jäähdytä seosta hiukan.Jauha tai survo keiton pohja sitten soseeksi. Lisää liemikuutio ja kermaan sekoitetut jauhot sekä pippuri. Sekoita ja keitä 5-10 minuuttia.Tarjoa lisänä kuumia makkaraviipaleita ja vaaleaa leipää.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä