Peruna-kaalikeitto

Nappaa talteen!
| 1 kpl | pieni valko- tai kurttukaali |
| 4 - 5 kpl | isoa perunaa |
| vettä | |
| 1 tl | suolaa |
| kasvisliemikuutio | |
| 1 - 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 1 - 2 dl | ruokakermaa |
| ripaus mustapippurirouhetta | |
| Lisäksi: | |
|---|---|
| valkosipulilla maustettua makkaraa tai grillimakkaraa | |
- 1.
Suikaloi kaali kattilaan. Lisää kuoritut ja lohkotut perunat ja sen verran vettä, että ainekset juuri peittyvät. Lisää suola ja keitä kunnes perunat kypsyvät. Jäähdytä seosta hiukan.Jauha tai survo keiton pohja sitten soseeksi. Lisää liemikuutio ja kermaan sekoitetut jauhot sekä pippuri. Sekoita ja keitä 5-10 minuuttia.Tarjoa lisänä kuumia makkaraviipaleita ja vaaleaa leipää.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | pieni valko- tai kurttukaali |
| 4 - 5 kpl | isoa perunaa |
| vettä | |
| 1 tl | suolaa |
| kasvisliemikuutio | |
| 1 - 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 1 - 2 dl | ruokakermaa |
| ripaus mustapippurirouhetta | |
Lisäksi: | |
| valkosipulilla maustettua makkaraa tai grillimakkaraa | |
Valmistus
- 1
Suikaloi kaali kattilaan. Lisää kuoritut ja lohkotut perunat ja sen verran vettä, että ainekset juuri peittyvät. Lisää suola ja keitä kunnes perunat kypsyvät. Jäähdytä seosta hiukan.Jauha tai survo keiton pohja sitten soseeksi. Lisää liemikuutio ja kermaan sekoitetut jauhot sekä pippuri. Sekoita ja keitä 5-10 minuuttia.Tarjoa lisänä kuumia makkaraviipaleita ja vaaleaa leipää.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























