Peruna-sipulimunakas | Munakkaat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Peruna-sipulimunakas

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

3 kpl
Keitettyä perunaa
1 kpl
Sipuli
6 kpl
Kananmunaa
3 rkl
Kermaa, maitoa tai vettä
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
2 rkl
Öljyä
Lisäksi rucolasalaattia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja lohko perunat. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää joukkoon perunat. Kääntele aineksia, kunnes perunat saavat hieman väriä.Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon neste ja mausteet. Kaada munaseos perunoiden päälle. Vedä munamassaa puulastalla pohjaa pitkin reunoilta keskustaan päin, kunnes munakasseos hieman hyytyy. Anna munakkaan hyytyä kannen alla.Kun munakas on pinnalta vielä hieman kostea, valuta se leivinpaperoidulle uunipellille. Tai gratinoi paistinpannulla, jos siinä on uuninkestävä kädensija. Ruskista munakkaan pinta nopeasti uunissa kuumien grillivastusten alla. Leikkaa paloiksi ja tarjoile rucolasalaatin kanssa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 20.1.2011
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.