Peruna-sipulimunakas

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 kplkeitettyä perunaa
1 kplsipuli
6 kplkananmunaa
3 rklkermaa, maitoa tai vettä
1 tlsuolaa
rouhittua mustapippuria
2 rklöljyä
lisäksi rucolasalaattia

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja lohko perunat. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää joukkoon perunat. Kääntele aineksia, kunnes perunat saavat hieman väriä.Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon neste ja mausteet. Kaada munaseos perunoiden päälle. Vedä munamassaa puulastalla pohjaa pitkin reunoilta keskustaan päin, kunnes munakasseos hieman hyytyy. Anna munakkaan hyytyä kannen alla.Kun munakas on pinnalta vielä hieman kostea, valuta se leivinpaperoidulle uunipellille. Tai gratinoi paistinpannulla, jos siinä on uuninkestävä kädensija. Ruskista munakkaan pinta nopeasti uunissa kuumien grillivastusten alla. Leikkaa paloiksi ja tarjoile rucolasalaatin kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025