Perunafocaccia

Keitetyt perunat antavat leivälle ruokaisuutta.

Ainekset

MääräAinesosa
5 dlvettä
25 ghiivaa
1 tlsuolaa
1 tlsokeria
1/2 dloliiviöljyä
4 dltäysjyvävehnäjauhoja
6 dlvehnäjauhoja

Päälle

4 kplkeitettyä perunaa
2 rkloliiviöljyä
1 - 2 tlkuivattua rosmariinia
1 tlsuolahiutaleita

Valmistus

  1. 1

    Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, sokeri ja öljy. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Vaivaa hetki. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Kohota taikina peitettynä vedottomassa paikassa tunnin ajan.

    Pirskottele leivinpaperoidulle pellille öljyä. Painele taikina pellille jauhotetuin käsin. Kohota peitettynä puolisen tuntia.

    Kuori ja viipaloi perunat. Paina perunat syvälle taikinaan. Pirskottele päälle öljyä, rosmariinia ja merisuolahiutaleita. Paista focacciaa 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia tai kunnes leipä on kypsä. Leikkaa neliöiksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 dl Vettä, 25 g Hiivaa, 1 tl Suolaa, 1 - 2 tl Kuivattua rosmariinia, 1 tl Suolahiutaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä