Perunafocaccia - Yhteishyvä

Perunafocaccia

???
Paloja
25
Keitetyt perunat antavat leivälle ruokaisuutta.
Jaa Somessa

Ainekset

5 dl
Vettä
25 g
Hiivaa
1 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
1/2 dl
Oliiviöljyä
4 dl
Täysjyvävehnäjauhoja
6 dl
Vehnäjauhoja

PÄÄLLE

4 kpl
Keitettyä perunaa
2 rkl
Oliiviöljyä
1 - 2 tl
Kuivattua rosmariinia
1 tl
Suolahiutaleita

Näin teet

1

Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, sokeri ja öljy. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Vaivaa hetki. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Kohota taikina peitettynä vedottomassa paikassa tunnin ajan.

Pirskottele leivinpaperoidulle pellille öljyä. Painele taikina pellille jauhotetuin käsin. Kohota peitettynä puolisen tuntia.

Kuori ja viipaloi perunat. Paina perunat syvälle taikinaan. Pirskottele päälle öljyä, rosmariinia ja merisuolahiutaleita. Paista focacciaa 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia tai kunnes leipä on kypsä. Leikkaa neliöiksi.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2013
Muokattu: 23.7.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja20 g509 g
Proteiinia3 g86 g
Rasvaa3 g85 g
Kuituja2 g51 g
Energiaa kj548 13699
Energiaa kcal131 3274

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 5 dl Vettä

  • 25 g Hiivaa

  • 1 tl Suolaa

  • 1 - 2 tl Kuivattua rosmariinia

  • 1 tl Suolahiutaleita

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja20 g509 g
Proteiinia3 g86 g
Rasvaa3 g85 g
Kuituja2 g51 g
Energiaa kj548 13699
Energiaa kcal131 3274

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 5 dl Vettä

  • 25 g Hiivaa

  • 1 tl Suolaa

  • 1 - 2 tl Kuivattua rosmariinia

  • 1 tl Suolahiutaleita

Resepti
Elina Jyväs

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.