Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, sokeri ja öljy. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Vaivaa hetki. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Kohota taikina peitettynä vedottomassa paikassa tunnin ajan.
Pirskottele leivinpaperoidulle pellille öljyä. Painele taikina pellille jauhotetuin käsin. Kohota peitettynä puolisen tuntia.
Kuori ja viipaloi perunat. Paina perunat syvälle taikinaan. Pirskottele päälle öljyä, rosmariinia ja merisuolahiutaleita. Paista focacciaa 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia tai kunnes leipä on kypsä. Leikkaa neliöiksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
131
548
3,4 g
0,5 g
20,4 g
0,5 g
2,0 g
3,4 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
5 dl Vettä,
25 g Hiivaa,
1 tl Suolaa,
1 - 2 tl Kuivattua rosmariinia,
1 tl Suolahiutaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli