Perunafocaccia | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Perunafocaccia

Fork and knife
25 Palaa
Fork and knife
25 Palaa
Keitetyt perunat antavat leivälle ruokaisuutta.

Ainekset

5 dl
Vettä
25 g
Hiivaa
1 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
1/2 dl
Oliiviöljyä
4 dl
Täysjyvävehnäjauhoja
6 dl
Vehnäjauhoja

päälle

4 kpl
Keitettyä perunaa
2 rkl
Oliiviöljyä
1 - 2 tl
Kuivattua rosmariinia
1 tl
Suolahiutaleita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, sokeri ja öljy. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Vaivaa hetki. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Kohota taikina peitettynä vedottomassa paikassa tunnin ajan.

Pirskottele leivinpaperoidulle pellille öljyä. Painele taikina pellille jauhotetuin käsin. Kohota peitettynä puolisen tuntia.

Kuori ja viipaloi perunat. Paina perunat syvälle taikinaan. Pirskottele päälle öljyä, rosmariinia ja merisuolahiutaleita. Paista focacciaa 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia tai kunnes leipä on kypsä. Leikkaa neliöiksi.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2013
Muokattu: 9.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

548

131

3,4 g

0,5 g

20,4 g

0,5 g

2,0 g

3,4 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 dl Vettä,

25 g Hiivaa,

1 tl Suolaa,

1 - 2 tl Kuivattua rosmariinia,

1 tl Suolahiutaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli