Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perunamoussaka

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Maukas perunamoussakka on helppo ja edullinen uuniruoka, joka maistuu koko perheelle.

Ainekset

1 kpl
Sipuli
400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Valkosipulin kynsi
400 g
Tomaattimurskaa
1 tl
Suolaa
1 tl
Oreganoa
1/2 tl
Timjamia
750 g
Valkosipuliperunoita (pakaste)

Juustokastike:

30 g
Margariinia
1/2 dl
Vehnäjauhoja
5 dl
Maitoa
2 dl
Juustoraastetta
1/2 tl
Suolaa

Pinnalle:

Korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli. Paista jauheliha ja hienonnettu sipuli pannulla. Lisää tomaattimurska ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Mausta ja anna kiehua niin kauan, että neste haihtuu.Valmista maitokastike. Sulata rasva kattilassa. Kiehauta jauhot rasvassa. Lisää maito ja sekoita koko ajan. Keitä, kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste ja sekoita tasaiseksi. Mausta kastike ja kaada vuokaan perunoiden päälle. Kaada puolet perunaviipaleista uunivuokaan. Levitä jauhelihaseos päälle sekä puolet juustokastikkeesta. Lisää loput perunasuikaleet ja kaada loppu juustokastike päälle. Ripottele korppujauhoja pinnalle. Kypsennä 200 asteessa n. 50 min.

Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 4.1.2005
|
Muokattu: 17.10.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.