Perunamoussaka

Maukas perunamoussakka on helppo ja edullinen uuniruoka, joka maistuu koko perheelle.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
400 gjauhelihaa
1 kplvalkosipulin kynsi
400 gtomaattimurskaa
1 tlsuolaa
1 tloreganoa
1/2 tltimjamia
750 gvalkosipuliperunoita (pakaste)

Juustokastike:

30 gmargariinia
1/2 dlvehnäjauhoja
5 dlmaitoa
2 dljuustoraastetta
1/2 tlsuolaa

Pinnalle:

korppujauhoja

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli. Paista jauheliha ja hienonnettu sipuli pannulla. Lisää tomaattimurska ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Mausta ja anna kiehua niin kauan, että neste haihtuu.Valmista maitokastike. Sulata rasva kattilassa. Kiehauta jauhot rasvassa. Lisää maito ja sekoita koko ajan. Keitä, kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste ja sekoita tasaiseksi. Mausta kastike ja kaada vuokaan perunoiden päälle. Kaada puolet perunaviipaleista uunivuokaan. Levitä jauhelihaseos päälle sekä puolet juustokastikkeesta. Lisää loput perunasuikaleet ja kaada loppu juustokastike päälle. Ripottele korppujauhoja pinnalle. Kypsennä 200 asteessa n. 50 min.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 12.11.2025

Samankaltaisia reseptejä