Kuori perunat. Raasta ne hienoksi, pane raaste siivilään ja painele pois irtoava neste. Mausta raaste suolalla ja pippurilla.
Kuumenna lettupannun osioissa voi-öljyseosta. Lisää runsas ruokalusikallinen raastetta ja painele tasaiseksi letuksi. Paista keskilämmöllä kauniin ruskeiksi, käännä ja paista kypsiksi.
Valuta mäti kuivemmaksi siivilässä. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Lisää mäti ja silputtu sipuli. Anna seoksen maustua ja kiinteytyä jääkaapissa. Tarjoa tahna lämpimien röstiperunoiden kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
216
904
14,7 g
8,5 g
10,7 g
1,8 g
1,0 g
9,3 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
0,25 tl Mustapippuria,
Tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli