Perunaröstit ja mätitahna

Perunoista ja mädistä syntyy juhlava herkku. Röstit voi paistaa etukäteen ja lämmittää tarjolle 200 asteisessa uunissa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
6 kplisoa perunaa
1 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Mätitahnaa

200 gpakastemätiä
100 gtuorejustoa (esim. mustapippuria-tilli)
150 granskankermaa
1 kplpieni punasipuli

Koristeeksi

tilliä

Valmistus

  1. 1

    Kuori perunat. Raasta ne hienoksi, pane raaste siivilään ja painele pois irtoava neste. Mausta raaste suolalla ja pippurilla.

    Kuumenna lettupannun osioissa voi-öljyseosta. Lisää runsas ruokalusikallinen raastetta ja painele tasaiseksi letuksi. Paista keskilämmöllä kauniin ruskeiksi, käännä ja paista kypsiksi.

    Valuta mäti kuivemmaksi siivilässä. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Lisää mäti ja silputtu sipuli. Anna seoksen maustua ja kiinteytyä jääkaapissa. Tarjoa tahna lämpimien röstiperunoiden kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 0,25 tl Mustapippuria, Tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä