Kuori ja paloittele perunat ja omena. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Lisää perunat ja omenat. Kääntele hetki. Lisää kattilaan vesi ja liemikuutio. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. Sekoita loppuvaiheessa joukkoon tuorejuusto ja suola.
Soseuta perunat survimella tai sauvasekoittimella. Jos haluat keitosta silkkisen tasaista, siivilöi se. Ripottele keiton pinnalle paistettuja omenakuutioita, paahdettua sipulia ja hienonnettua persiljaa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
642
153
4,8 g
0,8 g
22,5 g
3,5 g
2,0 g
2,8 g
1,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
7 dl Vettä,
Suolaa,
Paistettuja omenakuutioita,
Paahdettua sipulia,
Hienonnettua persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli