Perunasosekeitto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perunasosekeitto

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
Jauhoisia perunoita
1 kpl
Hapan omena
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
7 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
1 kpl
Piparjuurituorejuustoa (125 g)
Suolaa

PINNALLE

Paistettuja omenakuutioita
Paahdettua sipulia
Hienonnettua persiljaa

Näin teet

1

Kuori ja paloittele perunat ja omena. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Lisää perunat ja omenat. Kääntele hetki. Lisää kattilaan vesi ja liemikuutio. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. Sekoita loppuvaiheessa joukkoon tuorejuusto ja suola.

Soseuta perunat survimella tai sauvasekoittimella. Jos haluat keitosta silkkisen tasaista, siivilöi se. Ripottele keiton pinnalle paistettuja omenakuutioita, paahdettua sipulia ja hienonnettua persiljaa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.1.2013
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja23 g90 g
Proteiinia3 g11 g
Rasvaa5 g19 g
Kuituja2 g8 g
Energiaa kj642 2568
Energiaa kcal153 613

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 7 dl Vettä

  • Suolaa

  • Paistettuja omenakuutioita

  • Paahdettua sipulia

  • Hienonnettua persiljaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja23 g90 g
Proteiinia3 g11 g
Rasvaa5 g19 g
Kuituja2 g8 g
Energiaa kj642 2568
Energiaa kcal153 613

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 7 dl Vettä

  • Suolaa

  • Paistettuja omenakuutioita

  • Paahdettua sipulia

  • Hienonnettua persiljaa

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.