Perunasosekeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Perunasosekeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

600 g
Jauhoisia perunoita
1 kpl
Hapan omena
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
7 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
1 kpl
Piparjuurituorejuustoa (125 g)
Suolaa

pinnalle

Paistettuja omenakuutioita
Paahdettua sipulia
Hienonnettua persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja paloittele perunat ja omena. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Lisää perunat ja omenat. Kääntele hetki. Lisää kattilaan vesi ja liemikuutio. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. Sekoita loppuvaiheessa joukkoon tuorejuusto ja suola.

Soseuta perunat survimella tai sauvasekoittimella. Jos haluat keitosta silkkisen tasaista, siivilöi se. Ripottele keiton pinnalle paistettuja omenakuutioita, paahdettua sipulia ja hienonnettua persiljaa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.1.2013
Muokattu: 30.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

642

153

4,8 g

0,8 g

22,5 g

3,5 g

2,0 g

2,8 g

1,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

7 dl Vettä,

Suolaa,

Paistettuja omenakuutioita,

Paahdettua sipulia,

Hienonnettua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli