Perunasosekeitto

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gjauhoisia perunoita
1 kplhapan omena
1 kplsipuli
1 rklöljyä
7 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio
1 kplpiparjuurituorejuustoa (125 g)
suolaa

Pinnalle

paistettuja omenakuutioita
paahdettua sipulia
hienonnettua persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja paloittele perunat ja omena. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Lisää perunat ja omenat. Kääntele hetki. Lisää kattilaan vesi ja liemikuutio. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. Sekoita loppuvaiheessa joukkoon tuorejuusto ja suola.

    Soseuta perunat survimella tai sauvasekoittimella. Jos haluat keitosta silkkisen tasaista, siivilöi se. Ripottele keiton pinnalle paistettuja omenakuutioita, paahdettua sipulia ja hienonnettua persiljaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 7 dl Vettä, Suolaa, Paistettuja omenakuutioita, Paahdettua sipulia, Hienonnettua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025