Pesto-perunapata

arvosana1/5

(1)arvio
4 Annosta

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Pesto

1/2 kpl(25 g) pinjansiemeniä
1/2 kplruukkua basilikaa
1 kplvalkosipulin kynsi
1/2 dloliiviöljyä
25 gparmesaania

Pata

1 kgperunoita
100 gtuoreita herkkusieniä
1 kplsipuli
2 rklöljyä
1 2/3 dlkookosmaitoa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
1 rklsoijaa
1 kplruskeita papuja
suolaa tarvittaessa

Valmistus

  1. 1

    Paahda pestoa varten pinjasiemenet pannulla kullanruskeiksi. Soseuta kaikki peston aineet keskenään sauvasekoittimella. Kuori ja kuutioi perunat. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kasarissa ja ruskista kasviksia siinä noin 5 minuuttia. Valuta pavut liemestään. Lisää pavut, kookosmaito, mustapippuri, soija ja pesto kasvisten joukkoon. Anna hautua keskilämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia ja sen jälkeen ilman kantta vielä toiset 15 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä. Tarkista maku ja mausta suolalla tarvittaessa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä