Aloita majoneesin valmistus sulattamalla voi. Lisää rypsiöljy ja anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Kuivaa liha talouspaperilla ja poista pinnassa olevat kalvot. Mausta suolalla ja pippurilla.
Käytä apuna paistomittaria, kun grillaat lihan kokonaisena. Paista pintaan kaunis väri suoralla lämmöllä ja siirrä liha epäsuoraan lämpöön, kunnes mittari näyttää 60–68 astetta. Anna vetäytyä peitettynä, sillä aikaa kun viimeistelet majoneesin.
Pane keltuaiset, sitruunanmehu ja mausteseos sauvasekoittimen kapeaan ja korkeaan kulhoon. Kaada päälle voiöljyseos. Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjalla ja nosta sekoitin muutaman kerran hitaasti ylös samalla kulhosta kiinni pitäen.
Viipaloi liha. Tarjoa voimajoneesin kanssa.
Vinkki: Voit valmistaa petite tenderin myös uunissa. Kuumenna paistinpannulla 1 rkl rypsiöljyä ja 1 rkl voita. Paista lihan pintaan kaunis väri ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 150 asteessa, kunnes sisälämpötila on noin 60–68 astetta.
Tarjoa esimerkiksi grillattujen kasvisten kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
540
2259
43,3 g
18,0 g
0,3 g
0,3 g
—
37,8 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus suolaa,
ripaus valkopippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli