Yhteistyössä: Food Market Herkku

45 min

Nappaa talteen!
Petite tender on sisäfileen tapaan käytettävä murea osa naudan lavasta. Se sopii mainiosti grilliin, wokkeihin tai murean carpaccion raaka-aineeksi. Tällä ohjeella grillaat lihan kokonaisena. Viipaloi grillattu liha ja nauti pihvien tapaan.
| 600 g | (1 pkt) naudan petite tenderiä |
| ripaus suolaa | |
| ripaus valkopippuria | |
| VOIMAJONEESI | |
|---|---|
| 100 g | voita |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 2 kpl | keltuaista (huoneenlämpöistä) |
| 1/2 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 rkl | yrttistä mausteseosta (esim. nomu mediterranean, origanum & parsley) |
Aloita majoneesin valmistus sulattamalla voi. Lisää rypsiöljy ja anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Kuivaa liha talouspaperilla ja poista pinnassa olevat kalvot. Mausta suolalla ja pippurilla.
Käytä apuna paistomittaria, kun grillaat lihan kokonaisena. Paista pintaan kaunis väri suoralla lämmöllä ja siirrä liha epäsuoraan lämpöön, kunnes mittari näyttää 60–68 astetta. Anna vetäytyä peitettynä, sillä aikaa kun viimeistelet majoneesin.
Pane keltuaiset, sitruunanmehu ja mausteseos sauvasekoittimen kapeaan ja korkeaan kulhoon. Kaada päälle voiöljyseos. Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjalla ja nosta sekoitin muutaman kerran hitaasti ylös samalla kulhosta kiinni pitäen.
Viipaloi liha. Tarjoa voimajoneesin kanssa.


arvosana5/5
45 min
Yhteistyössä: Food Market Herkku

Petite tender on sisäfileen tapaan käytettävä murea osa naudan lavasta. Se sopii mainiosti grilliin, wokkeihin tai murean carpaccion raaka-aineeksi. Tällä ohjeella grillaat lihan kokonaisena. Viipaloi grillattu liha ja nauti pihvien tapaan.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | (1 pkt) naudan petite tenderiä |
| ripaus suolaa | |
| ripaus valkopippuria | |
VOIMAJONEESI | |
| 100 g | voita |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 2 kpl | keltuaista (huoneenlämpöistä) |
| 1/2 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 rkl | yrttistä mausteseosta (esim. nomu mediterranean, origanum & parsley) |
Aloita majoneesin valmistus sulattamalla voi. Lisää rypsiöljy ja anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | voita |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
Kuivaa liha talouspaperilla ja poista pinnassa olevat kalvot. Mausta suolalla ja pippurilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | (1 pkt) naudan petite tenderiä |
| ripaus suolaa | |
| ripaus valkopippuria |
Käytä apuna paistomittaria, kun grillaat lihan kokonaisena. Paista pintaan kaunis väri suoralla lämmöllä ja siirrä liha epäsuoraan lämpöön, kunnes mittari näyttää 60–68 astetta. Anna vetäytyä peitettynä, sillä aikaa kun viimeistelet majoneesin.
Pane keltuaiset, sitruunanmehu ja mausteseos sauvasekoittimen kapeaan ja korkeaan kulhoon. Kaada päälle voiöljyseos. Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjalla ja nosta sekoitin muutaman kerran hitaasti ylös samalla kulhosta kiinni pitäen.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | keltuaista (huoneenlämpöistä) |
| 1/2 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 rkl | yrttistä mausteseosta (esim. nomu mediterranean, origanum & parsley) |
Viipaloi liha. Tarjoa voimajoneesin kanssa.
Vinkki: Voit valmistaa petite tenderin myös uunissa. Kuumenna paistinpannulla 1 rkl rypsiöljyä ja 1 rkl voita. Paista lihan pintaan kaunis väri ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 150 asteessa, kunnes sisälämpötila on noin 60–68 astetta.
Tarjoa esimerkiksi grillattujen kasvisten kanssa.
540
Energiaa kcal
2259
Energiaa kj
43,3 g
Rasvaa
18,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,3 g
Hiilihydraatteja
0,3 g
Sokereita
—
Kuituja
37,8 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
540
Energiaa kcal
2259
Energiaa kj
43,3 g
Rasvaa
18,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,3 g
Hiilihydraatteja
0,3 g
Sokereita
—
Kuituja
37,8 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, ripaus valkopippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli