Petite tender ja välimerellinen voimajoneesi | Pihvit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Petite tender ja välimerellinen voimajoneesi

Petite tender ja välimerellinen voimajoneesi

timer-icon45 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Petite tender on sisäfileen tapaan käytettävä murea osa naudan lavasta. Se sopii mainiosti grilliin, wokkeihin tai murean carpaccion raaka-aineeksi. Tällä ohjeella grillaat lihan kokonaisena. Viipaloi grillattu liha ja nauti pihvien tapaan.

Ainekset

600 g
(1 pkt) naudan petite tenderiä
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria

voimajoneesi

100 g
voita
1/2 dl
rypsiöljyä
2 kpl
keltuaista (huoneenlämpöistä)
1/2 rkl
sitruunanmehua
1/2 rkl
yrttistä mausteseosta (esim. Nomu Mediterranean, origanum & parsley)

Valmistus

1

Aloita majoneesin valmistus sulattamalla voi. Lisää rypsiöljy ja anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

100 g
voita
1/2 dl
rypsiöljyä
2

Kuivaa liha talouspaperilla ja poista pinnassa olevat kalvot. Mausta suolalla ja pippurilla.

600 g
(1 pkt) naudan petite tenderiä
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
3

Käytä apuna paistomittaria, kun grillaat lihan kokonaisena. Paista pintaan kaunis väri suoralla lämmöllä ja siirrä liha epäsuoraan lämpöön, kunnes mittari näyttää 60–68 astetta. Anna vetäytyä peitettynä, sillä aikaa kun viimeistelet majoneesin.

4

Pane keltuaiset, sitruunanmehu ja mausteseos sauvasekoittimen kapeaan ja korkeaan kulhoon. Kaada päälle voiöljyseos. Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjalla ja nosta sekoitin muutaman kerran hitaasti ylös samalla kulhosta kiinni pitäen.

2 kpl
keltuaista (huoneenlämpöistä)
1/2 rkl
sitruunanmehua
1/2 rkl
yrttistä mausteseosta (esim. Nomu Mediterranean, origanum & parsley)
5

Viipaloi liha. Tarjoa voimajoneesin kanssa.

Vinkki: Voit valmistaa petite tenderin myös uunissa. Kuumenna paistinpannulla 1 rkl rypsiöljyä ja 1 rkl voita. Paista lihan pintaan kaunis väri ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 150 asteessa, kunnes sisälämpötila on noin 60–68 astetta.

Tarjoa esimerkiksi grillattujen kasvisten kanssa.

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 17.4.2020
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2256

539

43,3 g

18,0 g

0,3 g

0,3 g

37,8 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus suolaa,

ripaus valkopippuria,

0,5 rkl yrttistä mausteseosta (esim. Nomu Mediterranean, origanum & parsley).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli