Petite tender ja välimerellinen voimajoneesi
Petite tender ja välimerellinen voimajoneesi
Yhteistyössä

Petite tender ja välimerellinen voimajoneesi

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

45 min

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Petite tender on sisäfileen tapaan käytettävä murea osa naudan lavasta. Se sopii mainiosti grilliin, wokkeihin tai murean carpaccion raaka-aineeksi. Tällä ohjeella grillaat lihan kokonaisena. Viipaloi grillattu liha ja nauti pihvien tapaan.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 g(1 pkt) naudan petite tenderiä
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria

VOIMAJONEESI

100 gvoita
1/2 dlrypsiöljyä
2 kplkeltuaista (huoneenlämpöistä)
1/2 rklsitruunanmehua
1/2 rklyrttistä mausteseosta (esim. nomu mediterranean, origanum & parsley)

Valmistus

  1. 1

    Aloita majoneesin valmistus sulattamalla voi. Lisää rypsiöljy ja anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

    MääräAinesosa
    100 gvoita
    1/2 dlrypsiöljyä
  2. 2

    Kuivaa liha talouspaperilla ja poista pinnassa olevat kalvot. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    600 g(1 pkt) naudan petite tenderiä
    ripaus suolaa
    ripaus valkopippuria
  3. 3

    Käytä apuna paistomittaria, kun grillaat lihan kokonaisena. Paista pintaan kaunis väri suoralla lämmöllä ja siirrä liha epäsuoraan lämpöön, kunnes mittari näyttää 60–68 astetta. Anna vetäytyä peitettynä, sillä aikaa kun viimeistelet majoneesin.

  4. 4

    Pane keltuaiset, sitruunanmehu ja mausteseos sauvasekoittimen kapeaan ja korkeaan kulhoon. Kaada päälle voiöljyseos. Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjalla ja nosta sekoitin muutaman kerran hitaasti ylös samalla kulhosta kiinni pitäen.

    MääräAinesosa
    2 kplkeltuaista (huoneenlämpöistä)
    1/2 rklsitruunanmehua
    1/2 rklyrttistä mausteseosta (esim. nomu mediterranean, origanum & parsley)
  5. 5

    Viipaloi liha. Tarjoa voimajoneesin kanssa.

Vinkki: Voit valmistaa petite tenderin myös uunissa. Kuumenna paistinpannulla 1 rkl rypsiöljyä ja 1 rkl voita. Paista lihan pintaan kaunis väri ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 150 asteessa, kunnes sisälämpötila on noin 60–68 astetta.

Tarjoa esimerkiksi grillattujen kasvisten kanssa.

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, ripaus valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
17.4.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä