Pienet mustikkakukot - Yhteishyvä

Pienet mustikkakukot

???
Annokset
5
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINA

150 g
Margariinia
1 dl
Ruokokidesokeria
3 1/2 dl
Sihtiruisjauhoja (hienojakoisia täysjyväruisjauhoja)

LISÄKSI

5 dl
Mustikoita
1 dl
Kookoshiutaleita
1 rkl
Perunajauhoja
1/2 dl
Sokeria
1/2 tl
Jauhettua kardemummaa
1 rkl
Margariinia vuokien voiteluun

Näin teet

1

Nypi yhteen margariini, sokeri ja ruisjauhot tasaiseksi taikinaksi. Jos taikina on löysää, lisää jauhoja. Ota kolmasosa taikinasta talteen kansipaloja varten. Painele loput taikinasta pienten, voideltujen vuokien pohjalle ja reunoille. Yhdistä kulhossa mustikat, kookoshiutaleet, perunajauhot, sokeri ja kardemumma. Jaa seos vuokiin. Kauli loput taikinasta levyksi ja ota siitä muotilla pyöreitä kiekkoja. Nosta vuokien päälle taikinapala kanneksi. Nosta vuoat uunipellille ja pistele kannet haarukalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.8.2012
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa