Pienet mustikkakukot | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pienet mustikkakukot

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta

Ainekset

taikina

150 g
Margariinia
1 dl
Ruokokidesokeria
3 1/2 dl
Sihtiruisjauhoja (hienojakoisia täysjyväruisjauhoja)

lisäksi

5 dl
Mustikoita
1 dl
Kookoshiutaleita
1 rkl
Perunajauhoja
1/2 dl
Sokeria
1/2 tl
Jauhettua kardemummaa
1 rkl
Margariinia vuokien voiteluun

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nypi yhteen margariini, sokeri ja ruisjauhot tasaiseksi taikinaksi. Jos taikina on löysää, lisää jauhoja. Ota kolmasosa taikinasta talteen kansipaloja varten. Painele loput taikinasta pienten, voideltujen vuokien pohjalle ja reunoille. Yhdistä kulhossa mustikat, kookoshiutaleet, perunajauhot, sokeri ja kardemumma. Jaa seos vuokiin. Kauli loput taikinasta levyksi ja ota siitä muotilla pyöreitä kiekkoja. Nosta vuokien päälle taikinapala kanneksi. Nosta vuoat uunipellille ja pistele kannet haarukalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.8.2012
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.