Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pienet parsamunakkaat

timer-icon45 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Munakasmuffinit valmistuvat näppärästi muffinipellillä sopivan kokoisiksi annoksiksi. Täytä kevään herkullisimmat minimunakkaat vihreällä parsalla ja kevätsipulin varsilla.

Ainekset

6 kpl
Vihrää parsaa
6 kpl
Kananmunaa
2 rkl
Kermaa, maitoa tai vettä
3 rkl
Raastettua parmesaanijuustoa
2 kpl
Kevätsipulin vartta
1/4 tl
Suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele ja kuori parsat ja keitä muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä.

6 kpl
Vihrää parsaa
2

Sekoita kulhossa munat, neste, parmesaanijuusto, hienonnettu kevätsipuli ja mausteet. Öljyä muffinivuoat ja jaa munaseos syvennyksiin. Leikkaa parsat parin sentin paloiksi ja laita yksi parsa yhteen vuokaan. Säästä parsan nuput koristeeksi.

6 kpl
Kananmunaa
2 rkl
Kermaa, maitoa tai vettä
3 rkl
Raastettua parmesaanijuustoa
2 kpl
Kevätsipulin vartta
1/4 tl
Suolaa
1 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Kypsennä munakkaita 200-asteisen uunin alatasossa noin 20 minuuttia. Voit grillata munakkaisiin grillivastusten alla kauniin ruskeat pinnat. Irrota munakkaat vuoasta ja nosta tarjolle. Koristele parsannupuilla ja hienonnetulla kevätsipulilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schöder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 11.5.2010
|
Muokattu: 27.3.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

242

1014

17,2 g

4,0 g

1,5 g

1,5 g

0,7 g

20,8 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 rkl Raastettua parmesaanijuustoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli