Pienet parsamunakkaat

Arvostele resepti
6 Annosta

45 min

Munakasmuffinit valmistuvat näppärästi muffinipellillä sopivan kokoisiksi annoksiksi. Täytä kevään herkullisimmat minimunakkaat vihreällä parsalla ja kevätsipulin varsilla.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
6 kplvihrää parsaa
6 kplkananmunaa
2 rklkermaa, maitoa tai vettä
3 rklraastettua parmesaanijuustoa
2 kplkevätsipulin vartta
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1 rklrypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja kuori parsat ja keitä muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä.

    MääräAinesosa
    6 kplvihrää parsaa
  2. 2

    Sekoita kulhossa munat, neste, parmesaanijuusto, hienonnettu kevätsipuli ja mausteet. Öljyä muffinivuoat ja jaa munaseos syvennyksiin. Leikkaa parsat parin sentin paloiksi ja laita yksi parsa yhteen vuokaan. Säästä parsan nuput koristeeksi.

    MääräAinesosa
    6 kplkananmunaa
    2 rklkermaa, maitoa tai vettä
    3 rklraastettua parmesaanijuustoa
    2 kplkevätsipulin vartta
    1/4 tlsuolaa
    1 rklrypsiöljyä
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Kypsennä munakkaita 200-asteisen uunin alatasossa noin 20 minuuttia. Voit grillata munakkaisiin grillivastusten alla kauniin ruskeat pinnat. Irrota munakkaat vuoasta ja nosta tarjolle. Koristele parsannupuilla ja hienonnetulla kevätsipulilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl Raastettua parmesaanijuustoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schöder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025