Pikkaisen parempi perjantaipizza | Pizzat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pikkaisen parempi perjantaipizza

Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta
Luksuspizzan pohjataikina saa tekeytyä jääkaapissa yön yli. Täytteessä maistuvat suolainen kinkku ja juusto, makea päärynä sekä rapeat siemenet. Kasvisversion saa korvaamalla kinkun aurinkokuivatulla tomaatilla.

Ruokavaliot

Ainekset

pohja

2 dl
Vettä
3/10 tl
(1/3 tl) suolaa
1 1/2 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Kuivahiivaa
4 - 5 dl
Durumvehnäjauhoja (+1 dl leipomiseen)

täyte

2 kpl
Päärynää
100 g
Sinihomejuustoa
1 kpl
(150-200 g) ranskankermaa
150 g
Mozzarellajuustoraastetta
1 kpl
(100-150 g) ilmakuivattua kinkkua
1/2 dl
Pinjansiemeniä
Rucolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista pohja edellisenä päivänä. Sekoita vesi, öljy ja suola. Sekoita hiiva pariin desiin jauhoja. Lisää hiiva-jauhoseos veteen vatkaten. Lisää loput jauhot ja alusta taikinaa käsin muutama minuutti. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin 12–24 tunniksi.

Pese päärynät ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Murustele sinihomejuusto ranskankermaan. Aseta tyhjä pelti 225-asteiseen uuniin. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle. Jaa taikina kahteen tai neljään osaan ja leivo pohjat pyöreiksi jauhojen avulla. Siirrä pohjat leivinpapereille. Ota kuuma pelti uunista ja vedä pizzapohja papereineen pellille. Esipaista pohjaa 5 minuuttia. Toista sama kaikille pohjille.

Levitä pohjille ohuesti sinihomejuusto-ranskankermaa ja juustoraastetta. Lisää päälle kinkkua, päärynää ja pinjansiemeniä. Paista pizzoja täytteen kanssa noin 5 minuuttia. Viimeistele rucolalla.

Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.2.2017
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

5750

1374

67,5 g

31,0 g

122,5 g

13,0 g

27,5 g

53,0 g

2,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Vettä,

0,3 tl (1/3 tl) suolaa,

1 tl Kuivahiivaa,

Rucolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli