Pikkaisen parempi perjantaipizza

Arvostele resepti
2 Kappaletta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Luksuspizzan pohjataikina saa tekeytyä jääkaapissa yön yli. Täytteessä maistuvat suolainen kinkku ja juusto, makea päärynä sekä rapeat siemenet.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

2 dlvettä
1/3 tlsuolaa
1 1/2 rkloliiviöljyä
1 tlkuivahiivaa
4 - 5 dldurumvehnäjauhoja

Täyte

2 kplpäärynää
100 gsinihomejuustoa
150 granskankermaa
150 gmozzarellajuustoraastetta
80 gilmakuivattua kinkkua
1/2 dlpinjansiemeniä
25 grucolaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Valmista pohja edellisenä päivänä. Sekoita vesi, öljy ja suola. Sekoita hiiva pariin desiin jauhoja. Lisää hiiva-jauhoseos veteen vatkaten. Lisää loput jauhot ja alusta taikinaa käsin muutama minuutti. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin 12–24 tunniksi.

    MääräAinesosa
    2 dlvettä
    1 1/2 rkloliiviöljyä
    1/3 tlsuolaa
    1 tlkuivahiivaa
    4 - 5 dldurumvehnäjauhoja
  2. 2

    Pese päärynät ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Murustele sinihomejuusto ranskankermaan. Aseta tyhjä pelti 225-asteiseen uuniin.

    MääräAinesosa
    2 kplpäärynää
    100 gsinihomejuustoa
    150 granskankermaa
  3. 3

    Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle. Jaa taikina kahteen tai neljään osaan ja leivo pohjat pyöreiksi jauhojen avulla. Siirrä pohjat leivinpapereille. Ota kuuma pelti uunista ja vedä pizzapohja papereineen pellille. Esipaista pohjaa 5 minuuttia. Toista sama kaikille pohjille.

  4. 4

    Levitä pohjille ohuesti sinihomejuusto-ranskankermaa ja juustoraastetta. Lisää päälle kinkkua, päärynää ja pinjansiemeniä. Paista pizzoja täytteen kanssa noin 5 minuuttia. Viimeistele rucolalla.

    MääräAinesosa
    150 gmozzarellajuustoraastetta
    80 gilmakuivattua kinkkua
    1/2 dlpinjansiemeniä
    25 grucolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Kuivahiivaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
23.10.2018
|
Päivitetty: 13.10.2025

Samankaltaisia reseptejä