Valmista pohja edellisenä päivänä. Sekoita vesi, öljy ja suola. Sekoita hiiva pariin desiin jauhoja. Lisää hiiva-jauhoseos veteen vatkaten. Lisää loput jauhot ja alusta taikinaa käsin muutama minuutti. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin 12–24 tunniksi.
Pese päärynät ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Murustele sinihomejuusto ranskankermaan. Aseta tyhjä pelti 225-asteiseen uuniin. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle. Jaa taikina kahteen tai neljään osaan ja leivo pohjat pyöreiksi jauhojen avulla. Siirrä pohjat leivinpapereille. Ota kuuma pelti uunista ja vedä pizzapohja papereineen pellille. Esipaista pohjaa 5 minuuttia. Toista sama kaikille pohjille.
Levitä pohjille ohuesti sinihomejuusto-ranskankermaa ja juustoraastetta. Lisää päälle kinkkua, päärynää ja pinjansiemeniä. Paista pizzoja täytteen kanssa noin 5 minuuttia. Viimeistele rucolalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1374
5750
67,5 g
31,0 g
122,5 g
13,0 g
27,5 g
53,0 g
2,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Vettä,
0,3 tl (1/3 tl) suolaa,
1 tl Kuivahiivaa,
Rucolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli