Pikkaisen parempi perjantaipizza
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Luksuspizzan pohjataikina saa tekeytyä jääkaapissa yön yli. Täytteessä maistuvat suolainen kinkku ja juusto, makea päärynä sekä rapeat siemenet.
| Pohja | |
|---|---|
| 2 dl | vettä |
| 1/3 tl | suolaa |
| 1 1/2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | kuivahiivaa |
| 4 - 5 dl | durumvehnäjauhoja |
| Täyte | |
| 2 kpl | päärynää |
| 100 g | sinihomejuustoa |
| 150 g | ranskankermaa |
| 150 g | mozzarellajuustoraastetta |
| 80 g | ilmakuivattua kinkkua |
| 1/2 dl | pinjansiemeniä |
| 25 g | rucolaa |
- 1.
Valmista pohja edellisenä päivänä. Sekoita vesi, öljy ja suola. Sekoita hiiva pariin desiin jauhoja. Lisää hiiva-jauhoseos veteen vatkaten. Lisää loput jauhot ja alusta taikinaa käsin muutama minuutti. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin 12–24 tunniksi.
- 2.
Pese päärynät ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Murustele sinihomejuusto ranskankermaan. Aseta tyhjä pelti 225-asteiseen uuniin.
- 3.
Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle. Jaa taikina kahteen tai neljään osaan ja leivo pohjat pyöreiksi jauhojen avulla. Siirrä pohjat leivinpapereille. Ota kuuma pelti uunista ja vedä pizzapohja papereineen pellille. Esipaista pohjaa 5 minuuttia. Toista sama kaikille pohjille.
- 4.
Levitä pohjille ohuesti sinihomejuusto-ranskankermaa ja juustoraastetta. Lisää päälle kinkkua, päärynää ja pinjansiemeniä. Paista pizzoja täytteen kanssa noin 5 minuuttia. Viimeistele rucolalla.
Pikkaisen parempi perjantaipizza
Luksuspizzan pohjataikina saa tekeytyä jääkaapissa yön yli. Täytteessä maistuvat suolainen kinkku ja juusto, makea päärynä sekä rapeat siemenet.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 2 dl | vettä |
| 1/3 tl | suolaa |
| 1 1/2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | kuivahiivaa |
| 4 - 5 dl | durumvehnäjauhoja |
Täyte | |
| 2 kpl | päärynää |
| 100 g | sinihomejuustoa |
| 150 g | ranskankermaa |
| 150 g | mozzarellajuustoraastetta |
| 80 g | ilmakuivattua kinkkua |
| 1/2 dl | pinjansiemeniä |
| 25 g | rucolaa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Valmista pohja edellisenä päivänä. Sekoita vesi, öljy ja suola. Sekoita hiiva pariin desiin jauhoja. Lisää hiiva-jauhoseos veteen vatkaten. Lisää loput jauhot ja alusta taikinaa käsin muutama minuutti. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin 12–24 tunniksi.
Määrä Ainesosa 2 dl vettä 1 1/2 rkl oliiviöljyä 1/3 tl suolaa 1 tl kuivahiivaa 4 - 5 dl durumvehnäjauhoja - 2
Pese päärynät ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Murustele sinihomejuusto ranskankermaan. Aseta tyhjä pelti 225-asteiseen uuniin.
Määrä Ainesosa 2 kpl päärynää 100 g sinihomejuustoa 150 g ranskankermaa - 3
Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle. Jaa taikina kahteen tai neljään osaan ja leivo pohjat pyöreiksi jauhojen avulla. Siirrä pohjat leivinpapereille. Ota kuuma pelti uunista ja vedä pizzapohja papereineen pellille. Esipaista pohjaa 5 minuuttia. Toista sama kaikille pohjille.
- 4
Levitä pohjille ohuesti sinihomejuusto-ranskankermaa ja juustoraastetta. Lisää päälle kinkkua, päärynää ja pinjansiemeniä. Paista pizzoja täytteen kanssa noin 5 minuuttia. Viimeistele rucolalla.
Määrä Ainesosa 150 g mozzarellajuustoraastetta 80 g ilmakuivattua kinkkua 1/2 dl pinjansiemeniä 25 g rucolaa
Ravintosisältö
1533
Energiaa kcal
6413
Energiaa kj
81,0 g
Rasvaa
37,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
124,0 g
Hiilihydraatteja
14,0 g
Sokereita
27,0 g
Kuituja
60,5 g
Proteiinia
5,2 g
Suolaa
1533
Energiaa kcal
6413
Energiaa kj
81,0 g
Rasvaa
37,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
124,0 g
Hiilihydraatteja
14,0 g
Sokereita
27,0 g
Kuituja
60,5 g
Proteiinia
5,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Kuivahiivaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























