Pikkaisen parempi perjantaipizza - Yhteishyvä

Pikkaisen parempi perjantaipizza

???
Kappaleita
2
Ruokavalio
Luksuspizzan pohjataikina saa tekeytyä jääkaapissa yön yli. Täytteessä maistuvat suolainen kinkku ja juusto, makea päärynä sekä rapeat siemenet. Kasvisversion saa korvaamalla kinkun aurinkokuivatulla tomaatilla.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

2 dl
Vettä
3/10 tl
(1/3 tl) suolaa
1 1/2 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Kuivahiivaa
4 - 5 dl
Durumvehnäjauhoja (+1 dl leipomiseen)

TÄYTE

2 kpl
Päärynää
100 g
Sinihomejuustoa
1 kpl
(150-200 g) ranskankermaa
150 g
Mozzarellajuustoraastetta
1 kpl
(100-150 g) ilmakuivattua kinkkua
1/2 dl
Pinjansiemeniä
Rucolaa

Näin teet

1

Valmista pohja edellisenä päivänä. Sekoita vesi, öljy ja suola. Sekoita hiiva pariin desiin jauhoja. Lisää hiiva-jauhoseos veteen vatkaten. Lisää loput jauhot ja alusta taikinaa käsin muutama minuutti. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin 12–24 tunniksi.

Pese päärynät ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Murustele sinihomejuusto ranskankermaan. Aseta tyhjä pelti 225-asteiseen uuniin. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle. Jaa taikina kahteen tai neljään osaan ja leivo pohjat pyöreiksi jauhojen avulla. Siirrä pohjat leivinpapereille. Ota kuuma pelti uunista ja vedä pizzapohja papereineen pellille. Esipaista pohjaa 5 minuuttia. Toista sama kaikille pohjille.

Levitä pohjille ohuesti sinihomejuusto-ranskankermaa ja juustoraastetta. Lisää päälle kinkkua, päärynää ja pinjansiemeniä. Paista pizzoja täytteen kanssa noin 5 minuuttia. Viimeistele rucolalla.

Resepti
Tiina Valkonen
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.2.2017
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja123 g245 g
Proteiinia53 g106 g
Rasvaa68 g135 g
Kuituja28 g55 g
Energiaa kj5750 11500
Energiaa kcal1374 2747

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl Vettä

  • 0,3 tl (1/3 tl) suolaa

  • 1 tl Kuivahiivaa

  • Rucolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja123 g245 g
Proteiinia53 g106 g
Rasvaa68 g135 g
Kuituja28 g55 g
Energiaa kj5750 11500
Energiaa kcal1374 2747

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl Vettä

  • 0,3 tl (1/3 tl) suolaa

  • 1 tl Kuivahiivaa

  • Rucolaa

Resepti
Tiina Valkonen

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.