Kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele kukkakaali ja pilko pieniksi kukinnoiksi. Huuhtele ja halkaise kesäkurpitsa. Leikkaa puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Kiehauta kattilassa vesi, etikka, hunaja ja mausteet.
Lisää porkkanat ja kukkakaalit. Keitä 3–4 minuuttia napakan kypsiksi. Lisää kesäkurpitsat. Nosta kasvikset reikäkauhan avulla puhtaaseen lasipurkkiin ja valuta päälle liemi. Sulje purkki kannella. Anna jäähtyä. Säilytä viileässä.
Vinkki: Pikkelöidyt kasvikset sopivat lisäkkeeksi lihalle ja ruokaisiin salaatteihin.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
4728
1130
2,0 g
—
245,0 g
244,0 g
12,0 g
9,0 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
4 dl Vettä,
1,5 tl Suolaa,
1 tl Sinapinsiemeniä,
Viipaloitu valkosipulinkynsi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli