Kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele kukkakaali ja pilko pieniksi kukinnoiksi. Huuhtele ja halkaise kesäkurpitsa. Leikkaa puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Kiehauta kattilassa vesi, etikka, hunaja ja mausteet.
Lisää porkkanat ja kukkakaalit. Keitä 3–4 minuuttia napakan kypsiksi. Lisää kesäkurpitsat. Nosta kasvikset reikäkauhan avulla puhtaaseen lasipurkkiin ja valuta päälle liemi. Sulje purkki kannella. Anna jäähtyä. Säilytä viileässä.
Vinkki: Pikkelöidyt kasvikset sopivat lisäkkeeksi lihalle ja ruokaisiin salaatteihin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1130
4728
2,0 g
—
245,0 g
244,0 g
12,0 g
9,0 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
4 dl Vettä,
1,5 tl Suolaa,
1 tl Sinapinsiemeniä,
Viipaloitu valkosipulinkynsi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli