Pikkelöidyt kasvikset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pikkelöidyt kasvikset

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Pieni kukkakaali
1 kpl
Pieni kesäkurpitsa
4 dl
Vettä
1 1/2 dl
Väkiviinaetikkaa
2 dl
Hunajaa
1 1/2 tl
Suolaa
1 tl
Sinapinsiemeniä
1 kpl
Viipaloitu valkosipulinkynsi

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele kukkakaali ja pilko pieniksi kukinnoiksi. Huuhtele ja halkaise kesäkurpitsa. Leikkaa puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Kiehauta kattilassa vesi, etikka, hunaja ja mausteet.

Lisää porkkanat ja kukkakaalit. Keitä 3–4 minuuttia napakan kypsiksi. Lisää kesäkurpitsat. Nosta kasvikset reikäkauhan avulla puhtaaseen lasipurkkiin ja valuta päälle liemi. Sulje purkki kannella. Anna jäähtyä. Säilytä viileässä.

Vinkki: Pikkelöidyt kasvikset sopivat lisäkkeeksi lihalle ja ruokaisiin salaatteihin.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.3.2014
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

4728

1130

2,0 g

245,0 g

244,0 g

12,0 g

9,0 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 dl Vettä,

1,5 tl Suolaa,

1 tl Sinapinsiemeniä,

Viipaloitu valkosipulinkynsi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli