Pikkelöidyt kasvikset

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
2 kplporkkanaa
1 kplpieni kukkakaali
1 kplpieni kesäkurpitsa
4 dlvettä
1 1/2 dlväkiviinaetikkaa
2 dlhunajaa
1 1/2 tlsuolaa
1 tlsinapinsiemeniä
1 kplviipaloitu valkosipulinkynsi

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele kukkakaali ja pilko pieniksi kukinnoiksi. Huuhtele ja halkaise kesäkurpitsa. Leikkaa puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Kiehauta kattilassa vesi, etikka, hunaja ja mausteet.

    Lisää porkkanat ja kukkakaalit. Keitä 3–4 minuuttia napakan kypsiksi. Lisää kesäkurpitsat. Nosta kasvikset reikäkauhan avulla puhtaaseen lasipurkkiin ja valuta päälle liemi. Sulje purkki kannella. Anna jäähtyä. Säilytä viileässä.

    Vinkki: Pikkelöidyt kasvikset sopivat lisäkkeeksi lihalle ja ruokaisiin salaatteihin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 dl Vettä, 1,5 tl Suolaa, 1 tl Sinapinsiemeniä, Viipaloitu valkosipulinkynsi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025