Pinaatti-savulohipasta
30 min

Nappaa talteen!
Pasta on juhlaruokaa, kun sen höysteenä on tuoretta pinaattia ja kylmäsavulohta. Paista munat siten, että keltuainen jää löysäksi ja toimii pastan kastikkeena.
| 300 g | pennepastaa |
| 250 g | tuoretta pinaattia |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 150 g | kylmäsavulohta |
| 4 kpl | kananmunaa |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
| silputtua basilikaa | |
| parmesaaniraastetta, halutessasi |
- 1.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kiehauta pinaatti kiehuvassa vedessä. Puserra kuivaksi siivilässä ja silppua. Kuumenna öljy paistokasarissa, lisää silputtu sipuli ja kuullota se pehmeäksi. Lisää pinaatti ja kuumenna sekoitellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Silppua sekaan lohi.
- 2.
Paista munat öljytilkassa siten, että keltuainen jää valuvaksi. Mausta munat kevyesti suolalla ja pippurilla. Kääntele pinaatti-lohiseos kuuman, valutetun pastan sekaan. Jaa annokset lautasille. Silppua pinnalle basilikaa ja lisää halutessasi raastettua parmesaania. Nosta paistetut munat annosten päälle.
Pinaatti-savulohipasta
Pasta on juhlaruokaa, kun sen höysteenä on tuoretta pinaattia ja kylmäsavulohta. Paista munat siten, että keltuainen jää löysäksi ja toimii pastan kastikkeena.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | pennepastaa |
| 250 g | tuoretta pinaattia |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 150 g | kylmäsavulohta |
| 4 kpl | kananmunaa |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
| silputtua basilikaa | |
| parmesaaniraastetta, halutessasi |
Valmistus
- 1
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kiehauta pinaatti kiehuvassa vedessä. Puserra kuivaksi siivilässä ja silppua. Kuumenna öljy paistokasarissa, lisää silputtu sipuli ja kuullota se pehmeäksi. Lisää pinaatti ja kuumenna sekoitellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Silppua sekaan lohi.
- 2
Paista munat öljytilkassa siten, että keltuainen jää valuvaksi. Mausta munat kevyesti suolalla ja pippurilla. Kääntele pinaatti-lohiseos kuuman, valutetun pastan sekaan. Jaa annokset lautasille. Silppua pinnalle basilikaa ja lisää halutessasi raastettua parmesaania. Nosta paistetut munat annosten päälle.
Ravintosisältö
504
Energiaa kcal
2109
Energiaa kj
23,5 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
50,8 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
21,5 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
504
Energiaa kcal
2109
Energiaa kj
23,5 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
50,8 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
21,5 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 250 g Tuoretta pinaattia, 0,5 tl Suolaa, Suolaa, Mustapippuria, Silputtua basilikaa, Parmesaaniraastetta, halutessasi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












