Pinaatti-savulohipasta

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Pasta on juhlaruokaa, kun sen höysteenä on tuoretta pinaattia ja kylmäsavulohta. Paista munat siten, että keltuainen jää löysäksi ja toimii pastan kastikkeena.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gpennepastaa
250 gtuoretta pinaattia
1 kplsipuli
3 rkloliiviöljyä
1/2 tlsuolaa
150 gkylmäsavulohta
4 kplkananmunaa
suolaa
mustapippuria
silputtua basilikaa
parmesaaniraastetta, halutessasi

Valmistus

  1. 1

    Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kiehauta pinaatti kiehuvassa vedessä. Puserra kuivaksi siivilässä ja silppua. Kuumenna öljy paistokasarissa, lisää silputtu sipuli ja kuullota se pehmeäksi. Lisää pinaatti ja kuumenna sekoitellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Silppua sekaan lohi.

  2. 2

    Paista munat öljytilkassa siten, että keltuainen jää valuvaksi. Mausta munat kevyesti suolalla ja pippurilla. Kääntele pinaatti-lohiseos kuuman, valutetun pastan sekaan. Jaa annokset lautasille. Silppua pinnalle basilikaa ja lisää halutessasi raastettua parmesaania. Nosta paistetut munat annosten päälle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 250 g Tuoretta pinaattia, 0,5 tl Suolaa, Suolaa, Mustapippuria, Silputtua basilikaa, Parmesaaniraastetta, halutessasi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä