Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Piparigranola

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
1 Litraa
Fork and knife
1 Litraa
Jouluinen granola maustetaan piparkakunmakuiseksi. Tämän tuoksuvan ruokalahjan saajalla on aamiainen valmiina ainakin uuteenvuoteen asti.

Ainekset

4 dl
(gluteenittomia) kaurahiutaleita
1 1/2 dl
(100 g) saksanpähkinöitä rouhittuna
1 1/4 dl
kurpitsansiemeniä
1 1/4 dl
auringonkukansiemeniä
250 g
(2 prk, à 125 g) omenasosetta
1/2 dl
Rypsiöljyä
1/2 dl
Fariinisokeria
2 rkl
Tummaa siirappia
1/2 tl
Suolaa
1 1/2 tl
Piparkakkumaustetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Levitä leivinpaperin päälle pellille. Paahda 150 asteessa 15 minuutin välein sekoitellen, yhteensä 60–70 minuuttia. Jäähdytä.

1/2 dl
Fariinisokeria
4 dl
(gluteenittomia) kaurahiutaleita
1 1/4 dl
kurpitsansiemeniä
1/2 tl
Suolaa
1 1/2 dl
(100 g) saksanpähkinöitä rouhittuna
1 1/4 dl
auringonkukansiemeniä
1 1/2 tl
Piparkakkumaustetta
2 rkl
Tummaa siirappia
1/2 dl
Rypsiöljyä
2

Pakkaa kannelliseen lasipurkkiin tai tiiviisti pusseihin. Granola säilyy hyvänä noin kuukauden.

Vinkki: Vaihtele pähkinöitä ja siemeniä makusi mukaan.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 15.11.2017
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

3001

12557

206,0 g

21,0 g

199,0 g

103,0 g

36,0 g

75,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

1,5 tl Piparkakkumaustetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli