Piparigranola

arvosana3/5

(1)arvio
1 Litraa

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Jouluinen granola maustetaan piparkakunmakuiseksi. Tämän tuoksuvan ruokalahjan saajalla on aamiainen valmiina ainakin uuteenvuoteen asti.

Ainekset

MääräAinesosa
4 dl(gluteenittomia) kaurahiutaleita
1 1/2 dl(100 g) saksanpähkinöitä rouhittuna
1 1/4 dlkurpitsansiemeniä
1 1/4 dlauringonkukansiemeniä
250 gomenasosetta
1/2 dlrypsiöljyä
1/2 dlfariinisokeria
2 rkltummaa siirappia
1/2 tlsuolaa
1 1/2 tlpiparkakkumaustetta

Valmistus (Uuni 150°C)

  1. 1

    Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Levitä leivinpaperin päälle pellille. Paahda 150 asteessa 15 minuutin välein sekoitellen, yhteensä 60–70 minuuttia. Jäähdytä.

    MääräAinesosa
    1/2 dlfariinisokeria
    4 dl(gluteenittomia) kaurahiutaleita
    1 1/4 dlkurpitsansiemeniä
    1/2 tlsuolaa
    1 1/2 dl(100 g) saksanpähkinöitä rouhittuna
    1 1/4 dlauringonkukansiemeniä
    1 1/2 tlpiparkakkumaustetta
    2 rkltummaa siirappia
    1/2 dlrypsiöljyä
    250 gomenasosetta
  2. 2

    Pakkaa kannelliseen lasipurkkiin tai tiiviisti pusseihin. Granola säilyy hyvänä noin kuukauden.

Vinkki: Vaihtele pähkinöitä ja siemeniä makusi mukaan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
11.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä