Piparigranola
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)
1 Litraa
Jouluinen granola maustetaan piparkakunmakuiseksi. Tämän tuoksuvan ruokalahjan saajalla on aamiainen valmiina ainakin uuteenvuoteen asti.
Ainekset
4 dl
(gluteenittomia) kaurahiutaleita
1 1/2 dl
(100 g) saksanpähkinöitä rouhittuna
1 1/4 dl
kurpitsansiemeniä
1 1/4 dl
auringonkukansiemeniä
250 g
(2 prk, à 125 g) omenasosetta
1/2 dl
Rypsiöljyä
1/2 dl
Fariinisokeria
2 rkl
Tummaa siirappia
1/2 tl
Suolaa
1 1/2 tl
Piparkakkumaustetta
Valmistus
1
Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Levitä leivinpaperin päälle pellille. Paahda 150 asteessa 15 minuutin välein sekoitellen, yhteensä 60–70 minuuttia. Jäähdytä.
1/2 dl
Fariinisokeria
4 dl
(gluteenittomia) kaurahiutaleita
1 1/4 dl
kurpitsansiemeniä
1/2 tl
Suolaa
1 1/2 dl
(100 g) saksanpähkinöitä rouhittuna
1 1/4 dl
auringonkukansiemeniä
1 1/2 tl
Piparkakkumaustetta
2 rkl
Tummaa siirappia
1/2 dl
Rypsiöljyä
250 g
(2 prk, à 125 g) omenasosetta
2
Pakkaa kannelliseen lasipurkkiin tai tiiviisti pusseihin. Granola säilyy hyvänä noin kuukauden.
Vinkki: Vaihtele pähkinöitä ja siemeniä makusi mukaan.
Lisää aiheesta
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 15.11.2017
|Muokattu: 2.12.2024
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
3001
12557
206,0 g
21,0 g
199,0 g
103,0 g
36,0 g
75,0 g
3,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 tl Piparkakkumaustetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli