Piparigranola | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???
Jouluinen granola maustetaan piparkakunmakuiseksi. Tämän tuoksuvan ruokalahjan saajalla on aamiainen valmiina ainakin uuteenvuoteen asti.

Ainekset

4 dl
(gluteenittomia) kaurahiutaleita
1 1/2 dl
(100 g) saksanpähkinöitä rouhittuna
1 1/5 dl
(1 ¼ dl) kurpitsansiemeniä
1 1/5 dl
(1 ¼ dl) auringonkukansiemeniä
2 kpl
(à 125 g) omenasosetta
1/2 dl
Rypsiöljyä
1/2 dl
Fariinisokeria
2 rkl
Tummaa siirappia
1/2 tl
Suolaa
1 1/2 tl
Piparkakkumaustetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Levitä leivinpaperin päälle pellille. Paahda 150 asteessa 15 minuutin välein sekoitellen, yhteensä 60–70 minuuttia. Jäähdytä.

Pakkaa kannelliseen lasipurkkiin tai tiiviisti pusseihin. Granola säilyy hyvänä noin kuukauden. Vaihtele pähkinöitä ja siemeniä makusi mukaan.

2

Pakkaa kannelliseen lasipurkkiin tai tiiviisti pusseihin. Granola säilyy hyvänä noin kuukauden. Vaihtele pähkinöitä ja siemeniä makusi mukaan.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 15.11.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Koko resepti

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,2 dl (1 ¼ dl) auringonkukansiemeniä,

0,5 tl Suolaa,

1,5 tl Piparkakkumaustetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli