Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pippuripihvit ja kerma-konjakkikastike

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Jos haluat valmistaa täydellisen pippuripihvin, valitse laadukas liha ja ole tarkka paistamisajan kanssa. Tarjoa pihvit täyteläisen kermakastikkeen kera.

Ainekset

600 - 800 g
Naudan sisäfileetä
2 rkl
kokonaisia mustapippureita
1 tl
Suolaa

Paistamiseen

1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
voita

Kerma-konjakkikastike

1 dl
vettä
2 tl
lihafondia
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
2 tl
Soijakastiketta
2 tl
sinappia (gluteenitonta)
1 rkl
Konjakkia
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Poista kalvot fileen pinnalta. Pyyhi liha kuivaksi. Leikkaa filee neljäksi pihviksi. Muotoile pihvit pyöreiksi käsin painelemalla.

600 - 800 g
Naudan sisäfileetä
2

Rouhi pippurit esimerkiksi morttelissa. Pyöräytä pihvien reunat pippurirouheessa. Säästä ylijäävä rouhe paistettujen pihvien maustamiseen.

2 rkl
kokonaisia mustapippureita
3

Paista pihvejä voi-öljyseoksessa kuumalla pannulla noin 2 minuuttia, kunnes ensimmäiset lihanestepisarat nousevat pintaan. Käännä pihvit ja paista vielä 2 minuuttia. Siirrä pihvit esimerkiksi kuumalla vedellä kuumennettuun uunivuokaan tai lautaselle. Mausta suolalla ja pippurirouheella. Peitä vuoka foliolla.

1 rkl
voita
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
Suolaa
2 rkl
kokonaisia mustapippureita
4

Valmista kastike pihvien vetäytyessä. Sekoita kaikki ainekset pannulla. Keitä kastiketta kokoon noin 5 minuuttia. Tarjoa kerma-konjakkikastike pihvien kanssa.

1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2 tl
sinappia (gluteenitonta)
2 tl
lihafondia
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
2 tl
Soijakastiketta
1 rkl
Konjakkia
1 dl
vettä
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.9.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

538

2253

38,3 g

20,3 g

3,3 g

1,8 g

0,8 g

43,3 g

2,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli