Pippuripihvit ja kerma-konjakkikastike - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pippuripihvit ja kerma-konjakkikastike

Pippuripihvit ja kerma-konjakkikastike
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Jos haluat valmistaa täydellisen pippuripihvin, valitse laadukas liha ja ole tarkka paistamisajan kanssa. Tarjoa pihvit täyteläisen kermakastikkeen kera.
Jaa Somessa

Ainekset

600 - 800 g
Naudan sisäfileetä
2 rkl
kokonaisia mustapippureita
1 tl
Suolaa

PAISTAMISEEN

1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
voita

KERMA-KONJAKKIKASTIKE

1 dl
vettä
2 tl
lihafondia
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
2 tl
Soijakastiketta
2 tl
sinappia (gluteenitonta)
1 rkl
Konjakkia
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Näin teet

Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Puhdista filee kalvoista ja pyyhi kuivaksi.
1

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Poista kalvot fileen pinnalta. Pyyhi liha kuivaksi. Leikkaa filee neljäksi pihviksi. Muotoile pihvit pyöreiksi käsin painelemalla.

600 - 800 g
Naudan sisäfileetä
Leikkaa fileestä neljä pihviä. Muotoile ne pyöreiksi.
2

Rouhi pippurit esimerkiksi morttelissa. Pyöräytä pihvien reunat pippurirouheessa. Säästä ylijäävä rouhe paistettujen pihvien maustamiseen.

2 rkl
kokonaisia mustapippureita
Rouhi pippurit esim. morttelissa. Painele pihvien reunat pippurirouheeseen.
3

Paista pihvejä voi-öljyseoksessa kuumalla pannulla noin 2 minuuttia, kunnes ensimmäiset lihanestepisarat nousevat pintaan. Käännä pihvit ja paista vielä 2 minuuttia. Siirrä pihvit esimerkiksi kuumalla vedellä kuumennettuun uunivuokaan tai lautaselle. Mausta suolalla ja pippurirouheella. Peitä vuoka foliolla.

1 rkl
voita
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
Suolaa
2 rkl
kokonaisia mustapippureita
Nosta pihvit lämmitettyyn uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Peitä foliolla ja anna pihvien vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
4

Valmista kastike pihvien vetäytyessä. Sekoita kaikki ainekset pannulla. Keitä kastiketta kokoon noin 5 minuuttia. Tarjoa kerma-konjakkikastike pihvien kanssa.

1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2 tl
sinappia (gluteenitonta)
2 tl
lihafondia
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
2 tl
Soijakastiketta
1 rkl
Konjakkia
1 dl
vettä
Resepti
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.9.2014
Muokattu: 4.7.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g13 g
Proteiinia47 g189 g
Rasvaa32 g128 g
Kuituja1 g3 g
Energiaa kj2090 8359
Energiaa kcal499 1995

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl vettä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g13 g
Proteiinia47 g189 g
Rasvaa32 g128 g
Kuituja1 g3 g
Energiaa kj2090 8359
Energiaa kcal499 1995

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl vettä

Resepti
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.