Pippuripihvit ja kerma-konjakkikastike

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min

Jos haluat valmistaa täydellisen pippuripihvin, valitse laadukas liha ja ole tarkka paistamisajan kanssa. Tarjoa pihvit täyteläisen kermakastikkeen kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gnaudan sisäfileetä
2 rklkokonaisia mustapippureita
1 tlsuolaa

Paistamiseen

1 rklrypsiöljyä
1 rklvoita

Kerma-konjakkikastike

1 dlvettä
2 tllihafondia
2 dl(1 prk) kuohukermaa
2 tlsoijakastiketta
2 tlsinappia (gluteenitonta)
1 rklkonjakkia
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Puhdista filee kalvoista ja pyyhi kuivaksi.
    1

    Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Poista kalvot fileen pinnalta. Pyyhi liha kuivaksi. Leikkaa filee neljäksi pihviksi. Muotoile pihvit pyöreiksi käsin painelemalla.

    MääräAinesosa
    800 gnaudan sisäfileetä
  2. Leikkaa fileestä neljä pihviä. Muotoile ne pyöreiksi.
    2

    Rouhi pippurit esimerkiksi morttelissa. Pyöräytä pihvien reunat pippurirouheessa. Säästä ylijäävä rouhe paistettujen pihvien maustamiseen.

    MääräAinesosa
    2 rklkokonaisia mustapippureita
  3. Rouhi pippurit esim. morttelissa. Painele pihvien reunat pippurirouheeseen.
    3

    Paista pihvejä voi-öljyseoksessa kuumalla pannulla noin 2 minuuttia, kunnes ensimmäiset lihanestepisarat nousevat pintaan. Käännä pihvit ja paista vielä 2 minuuttia. Siirrä pihvit esimerkiksi kuumalla vedellä kuumennettuun uunivuokaan tai lautaselle. Mausta suolalla ja pippurirouheella. Peitä vuoka foliolla.

    MääräAinesosa
    1 rklvoita
    1 rklrypsiöljyä
    1 tlsuolaa
    2 rklkokonaisia mustapippureita
  4. Nosta pihvit lämmitettyyn uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Peitä foliolla ja anna pihvien vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
    4

    Valmista kastike pihvien vetäytyessä. Sekoita kaikki ainekset pannulla. Keitä kastiketta kokoon noin 5 minuuttia. Tarjoa kerma-konjakkikastike pihvien kanssa.

    MääräAinesosa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    2 tlsinappia (gluteenitonta)
    2 tllihafondia
    2 dl(1 prk) kuohukermaa
    2 tlsoijakastiketta
    1 rklkonjakkia
    1 dlvettä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä