Pippuripihvit ja kerma-konjakkikastike | Pihvit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pippuripihvit ja kerma-konjakkikastike

Pippuripihvit ja kerma-konjakkikastike

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Jos haluat valmistaa täydellisen pippuripihvin, valitse laadukas liha ja ole tarkka paistamisajan kanssa. Tarjoa pihvit täyteläisen kermakastikkeen kera.

Ainekset

600 - 800 g
Naudan sisäfileetä
2 rkl
kokonaisia mustapippureita
1 tl
Suolaa

paistamiseen

1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
voita

kerma-konjakkikastike

1 dl
vettä
2 tl
lihafondia
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
2 tl
Soijakastiketta
2 tl
sinappia (gluteenitonta)
1 rkl
Konjakkia
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Puhdista filee kalvoista ja pyyhi kuivaksi.
1

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Poista kalvot fileen pinnalta. Pyyhi liha kuivaksi. Leikkaa filee neljäksi pihviksi. Muotoile pihvit pyöreiksi käsin painelemalla.

600 - 800 g
Naudan sisäfileetä
Leikkaa fileestä neljä pihviä. Muotoile ne pyöreiksi.
2

Rouhi pippurit esimerkiksi morttelissa. Pyöräytä pihvien reunat pippurirouheessa. Säästä ylijäävä rouhe paistettujen pihvien maustamiseen.

2 rkl
kokonaisia mustapippureita
Rouhi pippurit esim. morttelissa. Painele pihvien reunat pippurirouheeseen.
3

Paista pihvejä voi-öljyseoksessa kuumalla pannulla noin 2 minuuttia, kunnes ensimmäiset lihanestepisarat nousevat pintaan. Käännä pihvit ja paista vielä 2 minuuttia. Siirrä pihvit esimerkiksi kuumalla vedellä kuumennettuun uunivuokaan tai lautaselle. Mausta suolalla ja pippurirouheella. Peitä vuoka foliolla.

1 rkl
voita
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
Suolaa
2 rkl
kokonaisia mustapippureita
Nosta pihvit lämmitettyyn uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Peitä foliolla ja anna pihvien vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
4

Valmista kastike pihvien vetäytyessä. Sekoita kaikki ainekset pannulla. Keitä kastiketta kokoon noin 5 minuuttia. Tarjoa kerma-konjakkikastike pihvien kanssa.

1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2 tl
sinappia (gluteenitonta)
2 tl
lihafondia
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
2 tl
Soijakastiketta
1 rkl
Konjakkia
1 dl
vettä
Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.9.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2090

499

32,0 g

17,3 g

3,3 g

1,8 g

0,8 g

47,3 g

2,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli