Pippuripihvit ja kerma-konjakkikastike
30 min

Nappaa talteen!
Jos haluat valmistaa täydellisen pippuripihvin, valitse laadukas liha ja ole tarkka paistamisajan kanssa. Tarjoa pihvit täyteläisen kermakastikkeen kera.
| 800 g | naudan sisäfileetä |
| 2 rkl | kokonaisia mustapippureita |
| 1 tl | suolaa |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | voita |
| Kerma-konjakkikastike | |
| 1 dl | vettä |
| 2 tl | lihafondia |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 2 tl | soijakastiketta |
| 2 tl | sinappia (gluteenitonta) |
| 1 rkl | konjakkia |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
- 1.
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Poista kalvot fileen pinnalta. Pyyhi liha kuivaksi. Leikkaa filee neljäksi pihviksi. Muotoile pihvit pyöreiksi käsin painelemalla.
- 2.
Rouhi pippurit esimerkiksi morttelissa. Pyöräytä pihvien reunat pippurirouheessa. Säästä ylijäävä rouhe paistettujen pihvien maustamiseen.
- 3.
Paista pihvejä voi-öljyseoksessa kuumalla pannulla noin 2 minuuttia, kunnes ensimmäiset lihanestepisarat nousevat pintaan. Käännä pihvit ja paista vielä 2 minuuttia. Siirrä pihvit esimerkiksi kuumalla vedellä kuumennettuun uunivuokaan tai lautaselle. Mausta suolalla ja pippurirouheella. Peitä vuoka foliolla.
- 4.
Valmista kastike pihvien vetäytyessä. Sekoita kaikki ainekset pannulla. Keitä kastiketta kokoon noin 5 minuuttia. Tarjoa kerma-konjakkikastike pihvien kanssa.
Pippuripihvit ja kerma-konjakkikastike
arvosana5/5
30 min
Jos haluat valmistaa täydellisen pippuripihvin, valitse laadukas liha ja ole tarkka paistamisajan kanssa. Tarjoa pihvit täyteläisen kermakastikkeen kera.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | naudan sisäfileetä |
| 2 rkl | kokonaisia mustapippureita |
| 1 tl | suolaa |
Paistamiseen | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | voita |
Kerma-konjakkikastike | |
| 1 dl | vettä |
| 2 tl | lihafondia |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 2 tl | soijakastiketta |
| 2 tl | sinappia (gluteenitonta) |
| 1 rkl | konjakkia |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Valmistus
1Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Poista kalvot fileen pinnalta. Pyyhi liha kuivaksi. Leikkaa filee neljäksi pihviksi. Muotoile pihvit pyöreiksi käsin painelemalla.
Määrä Ainesosa 800 g naudan sisäfileetä
2Rouhi pippurit esimerkiksi morttelissa. Pyöräytä pihvien reunat pippurirouheessa. Säästä ylijäävä rouhe paistettujen pihvien maustamiseen.
Määrä Ainesosa 2 rkl kokonaisia mustapippureita
3Paista pihvejä voi-öljyseoksessa kuumalla pannulla noin 2 minuuttia, kunnes ensimmäiset lihanestepisarat nousevat pintaan. Käännä pihvit ja paista vielä 2 minuuttia. Siirrä pihvit esimerkiksi kuumalla vedellä kuumennettuun uunivuokaan tai lautaselle. Mausta suolalla ja pippurirouheella. Peitä vuoka foliolla.
Määrä Ainesosa 1 rkl voita 1 rkl rypsiöljyä 1 tl suolaa 2 rkl kokonaisia mustapippureita
4Valmista kastike pihvien vetäytyessä. Sekoita kaikki ainekset pannulla. Keitä kastiketta kokoon noin 5 minuuttia. Tarjoa kerma-konjakkikastike pihvien kanssa.
Määrä Ainesosa 1/4 tl rouhittua mustapippuria 2 tl sinappia (gluteenitonta) 2 tl lihafondia 2 dl (1 prk) kuohukermaa 2 tl soijakastiketta 1 rkl konjakkia 1 dl vettä
Ravintosisältö
538
Energiaa kcal
2253
Energiaa kj
38,3 g
Rasvaa
20,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,3 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
43,3 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
538
Energiaa kcal
2253
Energiaa kj
38,3 g
Rasvaa
20,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,3 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
43,3 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

































