Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Poista kalvot fileen pinnalta. Pyyhi liha kuivaksi. Leikkaa filee neljäksi pihviksi. Muotoile pihvit pyöreiksi käsin painelemalla.
Rouhi pippurit esimerkiksi morttelissa. Pyöräytä pihvien reunat pippurirouheessa. Säästä ylijäävä rouhe paistettujen pihvien maustamiseen.
Paista pihvejä voi-öljyseoksessa kuumalla pannulla noin 2 minuuttia, kunnes ensimmäiset lihanestepisarat nousevat pintaan. Käännä pihvit ja paista vielä 2 minuuttia. Siirrä pihvit esimerkiksi kuumalla vedellä kuumennettuun uunivuokaan tai lautaselle. Mausta suolalla ja pippurirouheella. Peitä vuoka foliolla.
Valmista kastike pihvien vetäytyessä. Sekoita kaikki ainekset pannulla. Keitä kastiketta kokoon noin 5 minuuttia. Tarjoa kerma-konjakkikastike pihvien kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
538
2253
38,3 g
20,3 g
3,3 g
1,8 g
0,8 g
43,3 g
2,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli