Huuhtele ja paloittele kurkut. Soseuta ne tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Valuta sosetta siivilässä noin 1 tunti, ota kaikki mehu talteen. Lientä tulee noin 4 dl.
Yhdistä vesi, limen mehu ja sokeri kattilassa. Keitä 5 minuuttia. Lisää minttu, anna jäähtyä ja viilennä jääkaapissa.
Yhdistä kurkku- ja sokeriliemet. Lisää limonadi ja jäät. Tarjoa heti. Halutessasi voit koristella juoman kurkku- ja limeviipaleilla.
Hyvästi hävikki: Hyödynnä siivilään jäävä kurkkusose esimerkiksi tsatsikissa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
137
575
0,2 g
—
29,6 g
29,6 g
1,4 g
1,4 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Mintunoksaa,
0,5 l Jäitä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli