Pistaasikuorrutettu porsaanfilee - Yhteishyvä

Pistaasikuorrutettu porsaanfilee

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

700 g
Maustamatonta porsaan fileetä
2 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

KUORRUTUS:

50 g
(suolattuja ja paahdettuja) pistaasipähkinöitä
1 kpl
Pala vaaleaa leipää
1 tl
Raastettua sitruunankuorta
1/2 tl
Suolaa
Punaista chilirouhetta
2 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Juoksevaa hunajaa

Näin teet

1

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sivele öljy lihan pintaan. Ruskista kuumalla pannulla kauttaaltaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja rouhi pistaasipähkinät. Jauha leipä muruiksi. Raasta sitruunan kuorta. Sekoita pistaasirouhe, leivänmurut, sitruunan kuoriraaste, suola ja chilirouhe keskenään. Lisää oliiviöljy ja hunaja. Levitä kuorrutus lihan pintaan. Siirrä liha leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Tarjoa salaatin ja rosmariiniperunoiden kanssa.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.1.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa