Sekoita kuivahiiva ja mausteet lämpimään, 42-asteiseen maitoon. Lisää jauhot ja öljy. Alusta taikina kimmoisaksi ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
Tee taikinan kohotessa kastike. Sekoita chilikastike, majoneesi ja mausteet ranskankermaan. Revi mozzarella paloiksi. Puolita kinkkuviipaleet ja kirsikkatomaatit.
Jaa taikina neljään osaan ja kauli ohuiksi leiviksi. Kuumenna pannu ja paista leivät yksi kerrallaan kypsiksi. Paistoaika on noin 2–3 minuuttia molemmilta puolilta. Pidä leivät lämpiminä pyyhkeen sisällä. Levitä päälle kastike ja lisää pinnalle muut täytteet.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
3482
831
48,5 g
11,0 g
70,3 g
11,0 g
10,0 g
20,8 g
8,9 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Kuivahiivaa,
1 tl Suolaa,
0,5 tl mustapippuria,
1 tl Oreganoa,
Murskattua valkosipulinkynttä,
0,5 tl suolaa,
Basilikanlehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli