Pizzaleivät
60 min

Nappaa talteen!
Pizzaleivät paistetaan parilapannulla tai tavallisella valurautapannulla ja sivellään kuumina ranskankermakastikkeella ja päällystetään mozzarellalla, kinkulla ja oliiveilla.
| 2 dl | maitoa |
| 2 tl | kuivahiivaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 4 - 5 dl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| Ranskankermakastike | |
|---|---|
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 150 g | ranskankermaa |
| 1/2 dl | majoneesia |
| 1 rkl | sweet chili -kastiketta |
| 1 tl | kuivattua oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Päälle | |
| 125 g | mozzarellajuustoa |
| 100 g | ilmakuivattua kinkkua |
| 100 g | kirsikkatomaatteja |
| 1 dl | oliiveja |
| 1/4 kpl | ruukkua basilikaa |
- 1.
Valmista taikina. Lämmitä maito 42 asteeseen ja sekoita maitoon kuivahiiva, sokeri ja suola. Lisää jauhot ja öljy. Alusta taikina kimmoisaksi ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
- 2.
Tee taikinan kohotessa kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita ranskankermaan majoneesi, chilikastike, valkosipuli ja mausteet.
- 3.
Valmistele täytteet. Revi mozzarella paloiksi. Puolita kinkkuviipaleet. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit.
- 4.
Jaa taikina neljään osaan ja kauli ohuiksi leiviksi. Kuumenna pannu ja paista leivät yksi kerrallaan kypsiksi. Paistoaika on noin 2–3 minuuttia molemmilta puolilta.
- 5.
Pidä leivät lämpiminä pyyhkeen sisällä. Levitä päälle kastiketta ja lisää pinnalle mozzarellaa, kinkkua, tomaatteja, oliiveja ja basilikanlehtiä.
Pizzaleivät
Pizzaleivät paistetaan parilapannulla tai tavallisella valurautapannulla ja sivellään kuumina ranskankermakastikkeella ja päällystetään mozzarellalla, kinkulla ja oliiveilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | maitoa |
| 2 tl | kuivahiivaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 4 - 5 dl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Ranskankermakastike | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 150 g | ranskankermaa |
| 1/2 dl | majoneesia |
| 1 rkl | sweet chili -kastiketta |
| 1 tl | kuivattua oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Päälle | |
| 125 g | mozzarellajuustoa |
| 100 g | ilmakuivattua kinkkua |
| 100 g | kirsikkatomaatteja |
| 1 dl | oliiveja |
| 1/4 kpl | ruukkua basilikaa |
Valmistus
- 1
Valmista taikina. Lämmitä maito 42 asteeseen ja sekoita maitoon kuivahiiva, sokeri ja suola. Lisää jauhot ja öljy. Alusta taikina kimmoisaksi ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 dl maitoa 2 tl kuivahiivaa 1 tl sokeria 1 tl suolaa 4 - 5 dl vehnäjauhoja 1 rkl rypsiöljyä - 2
Tee taikinan kohotessa kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita ranskankermaan majoneesi, chilikastike, valkosipuli ja mausteet.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 150 g ranskankermaa 1/2 dl majoneesia 1 rkl sweet chili -kastiketta 1 tl kuivattua oreganoa 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Valmistele täytteet. Revi mozzarella paloiksi. Puolita kinkkuviipaleet. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit.
Määrä Ainesosa 125 g mozzarellajuustoa 100 g ilmakuivattua kinkkua 100 g kirsikkatomaatteja - 4
Jaa taikina neljään osaan ja kauli ohuiksi leiviksi. Kuumenna pannu ja paista leivät yksi kerrallaan kypsiksi. Paistoaika on noin 2–3 minuuttia molemmilta puolilta.
- 5
Pidä leivät lämpiminä pyyhkeen sisällä. Levitä päälle kastiketta ja lisää pinnalle mozzarellaa, kinkkua, tomaatteja, oliiveja ja basilikanlehtiä.
Määrä Ainesosa 1 dl oliiveja 1/4 kpl ruukkua basilikaa
Ravintosisältö
684
Energiaa kcal
2866
Energiaa kj
34,3 g
Rasvaa
13,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
66,5 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
23,5 g
Proteiinia
4,6 g
Suolaa
684
Energiaa kcal
2866
Energiaa kj
34,3 g
Rasvaa
13,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
66,5 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
23,5 g
Proteiinia
4,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl kuivahiivaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























