Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pizzaleivät

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta
Parilapannulla tai tavallisella valurautapannulla paistetut leivät sivellään kuumina ranskankermakastikkeella ja päällystetään mozzarellalla, kinkulla ja oliiveilla.

Ainekset

2 tl
Kuivahiivaa
1 tl
Sokeria
1 tl
Suolaa
2 dl
Lämmintä maitoa
4 - 5 dl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Öljyä

päälle

1 dl
Ranskankermaa
1 rkl
Chillikastiketta
1/2 dl
Majoneesia
1/2 tl
mustapippuria
1 tl
Oreganoa
1 - 2 kpl
Murskattua valkosipulinkynttä
1/2 tl
suolaa
1 kpl
Mozzarellajuustoa
100 g
Ilmakuivattua kinkkua
8 kpl
Kirsikkatomaattia
12 kpl
Oliivia
Basilikanlehtiä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita kuivahiiva ja mausteet lämpimään, 42-asteiseen maitoon. Lisää jauhot ja öljy. Alusta taikina kimmoisaksi ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

2 tl
Kuivahiivaa
1 tl
Sokeria
1 tl
Suolaa
2 dl
Lämmintä maitoa
4 - 5 dl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Öljyä
2

Tee taikinan kohotessa kastike. Sekoita chilikastike, majoneesi ja mausteet ranskankermaan. Revi mozzarella paloiksi. Puolita kinkkuviipaleet ja kirsikkatomaatit.

1 rkl
Chillikastiketta
1/2 dl
Majoneesia
1 dl
Ranskankermaa
1/2 tl
mustapippuria
1/2 tl
suolaa
1 kpl
Mozzarellajuustoa
100 g
Ilmakuivattua kinkkua
8 kpl
Kirsikkatomaattia
1 - 2 kpl
Murskattua valkosipulinkynttä
3

Jaa taikina neljään osaan ja kauli ohuiksi leiviksi. Kuumenna pannu ja paista leivät yksi kerrallaan kypsiksi. Paistoaika on noin 2–3 minuuttia molemmilta puolilta. Pidä leivät lämpiminä pyyhkeen sisällä. Levitä päälle kastike ja lisää pinnalle muut täytteet.

12 kpl
Oliivia
Basilikanlehtiä
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.10.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

831

3482

48,5 g

11,0 g

70,3 g

11,0 g

10,0 g

20,8 g

8,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Kuivahiivaa,

1 tl Suolaa,

0,5 tl mustapippuria,

1 tl Oreganoa,

Murskattua valkosipulinkynttä,

0,5 tl suolaa,

Basilikanlehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli