Pizzaleivät

Arvostele resepti
4 Kappaletta

60 min

Pizzaleivät paistetaan parilapannulla tai tavallisella valurautapannulla ja sivellään kuumina ranskankermakastikkeella ja päällystetään mozzarellalla, kinkulla ja oliiveilla.

Ainekset

MääräAinesosa
2 dlmaitoa
2 tlkuivahiivaa
1 tlsokeria
1 tlsuolaa
4 - 5 dlvehnäjauhoja
1 rklrypsiöljyä

Ranskankermakastike

1 kplvalkosipulinkynsi
150 granskankermaa
1/2 dlmajoneesia
1 rklsweet chili -kastiketta
1 tlkuivattua oreganoa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Päälle

125 gmozzarellajuustoa
100 gilmakuivattua kinkkua
100 gkirsikkatomaatteja
1 dloliiveja
1/4 kplruukkua basilikaa

Valmistus

  1. 1

    Valmista taikina. Lämmitä maito 42 asteeseen ja sekoita maitoon kuivahiiva, sokeri ja suola. Lisää jauhot ja öljy. Alusta taikina kimmoisaksi ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 dlmaitoa
    2 tlkuivahiivaa
    1 tlsokeria
    1 tlsuolaa
    4 - 5 dlvehnäjauhoja
    1 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Tee taikinan kohotessa kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita ranskankermaan majoneesi, chilikastike, valkosipuli ja mausteet.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    150 granskankermaa
    1/2 dlmajoneesia
    1 rklsweet chili -kastiketta
    1 tlkuivattua oreganoa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Valmistele täytteet. Revi mozzarella paloiksi. Puolita kinkkuviipaleet. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit.

    MääräAinesosa
    125 gmozzarellajuustoa
    100 gilmakuivattua kinkkua
    100 gkirsikkatomaatteja
  4. 4

    Jaa taikina neljään osaan ja kauli ohuiksi leiviksi. Kuumenna pannu ja paista leivät yksi kerrallaan kypsiksi. Paistoaika on noin 2–3 minuuttia molemmilta puolilta.

  5. 5

    Pidä leivät lämpiminä pyyhkeen sisällä. Levitä päälle kastiketta ja lisää pinnalle mozzarellaa, kinkkua, tomaatteja, oliiveja ja basilikanlehtiä.

    MääräAinesosa
    1 dloliiveja
    1/4 kplruukkua basilikaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl kuivahiivaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 8.12.2025

Samankaltaisia reseptejä