Sekoita kuivahiiva ja mausteet lämpimään, 42-asteiseen maitoon. Lisää jauhot ja öljy. Alusta taikina kimmoisaksi ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
Tee taikinan kohotessa kastike. Sekoita chilikastike, majoneesi ja mausteet ranskankermaan. Revi mozzarella paloiksi. Puolita kinkkuviipaleet ja kirsikkatomaatit.
Jaa taikina neljään osaan ja kauli ohuiksi leiviksi. Kuumenna pannu ja paista leivät yksi kerrallaan kypsiksi. Paistoaika on noin 2–3 minuuttia molemmilta puolilta. Pidä leivät lämpiminä pyyhkeen sisällä. Levitä päälle kastike ja lisää pinnalle muut täytteet.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
831
3482
48,5 g
11,0 g
70,3 g
11,0 g
10,0 g
20,8 g
8,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Kuivahiivaa,
1 tl Suolaa,
0,5 tl mustapippuria,
1 tl Oreganoa,
Murskattua valkosipulinkynttä,
0,5 tl suolaa,
Basilikanlehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli