Pizzamaustettu jauheliha-kukkakaalipelti | Pizzat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pizzamaustettu jauheliha-kukkakaalipelti
Play

Pizzamaustettu jauheliha-kukkakaalipelti

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Vaihda pizzapohja kukkakaaliviipaleisiin ja kokoa jauheliha-tomaattipaistos pizzan tyyliin uunipellille.

Ruokavaliot

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
2 rkl
Rypsiöljyä
1 tl
Pizzamaustetta
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
(300 g) kukkakaali
3 rkl
Punaista pestoa (pesto arrabbiata)
250 g
(1 rasia) kirsikkatomaatteja
100 g
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ruskista jauheliha tilkassa öljyä paistinpannulla. Mausta pizzamausteella ja suolalla.

400 g
Jauhelihaa
2 rkl
Rypsiöljyä
1 tl
Pizzamaustetta
1/2 tl
Suolaa
2

Huuhtele kukkakaali. Leikkaa se noin 1 cm:n viipaleiksi. Levitä ne ja irronneet palat leivinpaperille uunipellille.

1 kpl
(300 g) kukkakaali
3

Mittaa pesto kulhoon. Sekoita siihen 1 rkl öljyä. Sivele seos kukkakaalien pinnalle. Levitä jauheliha päälle. Huuhtele ja puolita tomaatit. Levitä ne jauhelihan päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle. Kypsennä uunissa 12–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja ruskistuu hieman. Kukkakaalit saavat jäädä napakoiksi.

3 rkl
Punaista pestoa (pesto arrabbiata)
2 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
(300 g) kukkakaali
400 g
Jauhelihaa
100 g
Juustoraastetta

Vinkki: Voit korvata tomaatti-chilipeston (Pesto Arrabbiatan) vihreällä pestolla tai aurinkokuivatuista tomaateista valmistetulla (Pesto Rossolla).

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 13.5.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1713

409

34,0 g

10,0 g

5,8 g

5,3 g

3,3 g

19,5 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Pizzamaustetta,

0,5 tl Suolaa,

100 g Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli