Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ruskista jauheliha tilkassa öljyä paistinpannulla. Mausta pizzamausteella ja suolalla.
Huuhtele kukkakaali. Leikkaa se noin 1 cm:n viipaleiksi. Levitä ne ja irronneet palat leivinpaperille uunipellille.
Mittaa pesto kulhoon. Sekoita siihen 1 rkl öljyä. Sivele seos kukkakaalien pinnalle. Levitä jauheliha päälle. Huuhtele ja puolita tomaatit. Levitä ne jauhelihan päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle. Kypsennä uunissa 12–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja ruskistuu hieman. Kukkakaalit saavat jäädä napakoiksi.
Vinkki: Voit korvata tomaatti-chilipeston (Pesto Arrabbiatan) vihreällä pestolla tai aurinkokuivatuista tomaateista valmistetulla (Pesto Rossolla).
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
409
1713
34,0 g
10,0 g
5,8 g
5,3 g
3,3 g
19,5 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Pizzamaustetta,
0,5 tl Suolaa,
100 g Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli