Pizzamaustettu jauheliha-kukkakaalipelti

arvosana5/5

(5)arviota
4 Annosta

60 min

Vaihda pizzapohja kukkakaaliviipaleisiin ja kokoa jauheliha-tomaattipaistos pizzan tyyliin uunipellille.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gjauhelihaa
2 rklrypsiöljyä
1 tlpizzamaustetta
1/2 tlsuolaa
1 kpl(300 g) kukkakaali
3 rklpunaista pestoa (pesto arrabbiata)
250 g(1 rasia) kirsikkatomaatteja
100 gjuustoraastetta

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ruskista jauheliha tilkassa öljyä paistinpannulla. Mausta pizzamausteella ja suolalla.

    MääräAinesosa
    400 gjauhelihaa
    2 rklrypsiöljyä
    1 tlpizzamaustetta
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Huuhtele kukkakaali. Leikkaa se noin 1 cm:n viipaleiksi. Levitä ne ja irronneet palat leivinpaperille uunipellille.

    MääräAinesosa
    1 kpl(300 g) kukkakaali
  3. 3

    Mittaa pesto kulhoon. Sekoita siihen 1 rkl öljyä. Sivele seos kukkakaalien pinnalle. Levitä jauheliha päälle. Huuhtele ja puolita tomaatit. Levitä ne jauhelihan päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle. Kypsennä uunissa 12–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja ruskistuu hieman. Kukkakaalit saavat jäädä napakoiksi.

    MääräAinesosa
    3 rklpunaista pestoa (pesto arrabbiata)
    2 rklrypsiöljyä
    1 kpl(300 g) kukkakaali
    400 gjauhelihaa
    100 gjuustoraastetta

Vinkki: Voit korvata tomaatti-chilipeston (Pesto Arrabbiatan) vihreällä pestolla tai aurinkokuivatuista tomaateista valmistetulla (Pesto Rossolla).

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Pizzamaustetta, 0,5 tl Suolaa, 100 g Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
9.7.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä