Pizzamaustettu jauheliha-kukkakaalipelti
60 min

Nappaa talteen!
Vaihda pizzapohja kukkakaaliviipaleisiin ja kokoa jauheliha-tomaattipaistos pizzan tyyliin uunipellille.
| 400 g | jauhelihaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | pizzamaustetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | (300 g) kukkakaali |
| 3 rkl | punaista pestoa (pesto arrabbiata) |
| 250 g | (1 rasia) kirsikkatomaatteja |
| 100 g | juustoraastetta |
- 1.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ruskista jauheliha tilkassa öljyä paistinpannulla. Mausta pizzamausteella ja suolalla.
- 2.
Huuhtele kukkakaali. Leikkaa se noin 1 cm:n viipaleiksi. Levitä ne ja irronneet palat leivinpaperille uunipellille.
- 3.
Mittaa pesto kulhoon. Sekoita siihen 1 rkl öljyä. Sivele seos kukkakaalien pinnalle. Levitä jauheliha päälle. Huuhtele ja puolita tomaatit. Levitä ne jauhelihan päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle. Kypsennä uunissa 12–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja ruskistuu hieman. Kukkakaalit saavat jäädä napakoiksi.
Vaihda pizzapohja kukkakaaliviipaleisiin ja kokoa jauheliha-tomaattipaistos pizzan tyyliin uunipellille.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | jauhelihaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | pizzamaustetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | (300 g) kukkakaali |
| 3 rkl | punaista pestoa (pesto arrabbiata) |
| 250 g | (1 rasia) kirsikkatomaatteja |
| 100 g | juustoraastetta |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ruskista jauheliha tilkassa öljyä paistinpannulla. Mausta pizzamausteella ja suolalla.
Määrä Ainesosa 400 g jauhelihaa 2 rkl rypsiöljyä 1 tl pizzamaustetta 1/2 tl suolaa - 2
Huuhtele kukkakaali. Leikkaa se noin 1 cm:n viipaleiksi. Levitä ne ja irronneet palat leivinpaperille uunipellille.
Määrä Ainesosa 1 kpl (300 g) kukkakaali - 3
Mittaa pesto kulhoon. Sekoita siihen 1 rkl öljyä. Sivele seos kukkakaalien pinnalle. Levitä jauheliha päälle. Huuhtele ja puolita tomaatit. Levitä ne jauhelihan päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle. Kypsennä uunissa 12–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja ruskistuu hieman. Kukkakaalit saavat jäädä napakoiksi.
Määrä Ainesosa 3 rkl punaista pestoa (pesto arrabbiata) 2 rkl rypsiöljyä 1 kpl (300 g) kukkakaali 400 g jauhelihaa 100 g juustoraastetta
Vinkki: Voit korvata tomaatti-chilipeston (Pesto Arrabbiatan) vihreällä pestolla tai aurinkokuivatuista tomaateista valmistetulla (Pesto Rossolla).
Ravintosisältö
409
Energiaa kcal
1713
Energiaa kj
34,0 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,8 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
19,5 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
409
Energiaa kcal
1713
Energiaa kj
34,0 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,8 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
19,5 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Pizzamaustetta, 0,5 tl Suolaa, 100 g Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























