Porkkanablinit - Yhteishyvä

Porkkanablinit

???
Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

25 g
Hiivaa
3 dl
Maitoa
150 g
Smetanaa
2 dl
Tattarijauhoja
2 dl
Vehnäjauhoja
200 g
Porkkanalaatikkoa
1/2 tl
Suolaa
2 kpl
Kananmmunaa
Margariinia paistamiseen

Näin teet

1

Liota hiiva kädenlämpöiseen smetana-maitoseokseen. Lisää jauhot, porkkanalaatikko ja suola. Erottele keltuaiset ja valkuaiset erikseen. Sekoita keltuaiset taikinaan. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä kaksi tuntia tai yön yli jääkaapissa. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää varovasti nostellen kohonneeseen taikinaan. Paista blinit runsaassa rasvassa ohukais- tai blinipannulla kauniin ruskeiksi. Tarjoile sipulisilpun ja smetanan tai raikkaan puolukkahillon kanssa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.10.2009
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa