Porkkanablinit

Nappaa talteen!
| 25 g | hiivaa |
| 3 dl | maitoa |
| 150 g | smetanaa |
| 2 dl | tattarijauhoja |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 200 g | porkkanalaatikkoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 kpl | kananmmunaa |
| margariinia paistamiseen |
- 1.
Liota hiiva kädenlämpöiseen smetana-maitoseokseen. Lisää jauhot, porkkanalaatikko ja suola. Erottele keltuaiset ja valkuaiset erikseen. Sekoita keltuaiset taikinaan. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä kaksi tuntia tai yön yli jääkaapissa. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää varovasti nostellen kohonneeseen taikinaan. Paista blinit runsaassa rasvassa ohukais- tai blinipannulla kauniin ruskeiksi. Tarjoile sipulisilpun ja smetanan tai raikkaan puolukkahillon kanssa.
Porkkanablinit
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 25 g | hiivaa |
| 3 dl | maitoa |
| 150 g | smetanaa |
| 2 dl | tattarijauhoja |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 200 g | porkkanalaatikkoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 kpl | kananmmunaa |
| margariinia paistamiseen |
Valmistus
- 1
Liota hiiva kädenlämpöiseen smetana-maitoseokseen. Lisää jauhot, porkkanalaatikko ja suola. Erottele keltuaiset ja valkuaiset erikseen. Sekoita keltuaiset taikinaan. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä kaksi tuntia tai yön yli jääkaapissa. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää varovasti nostellen kohonneeseen taikinaan. Paista blinit runsaassa rasvassa ohukais- tai blinipannulla kauniin ruskeiksi. Tarjoile sipulisilpun ja smetanan tai raikkaan puolukkahillon kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












