Porkkanakakku (pellillinen)

arvosana4/5

(3)arviota
24 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Porkkanakakku on monen suosikki ja loistava tarjottava kahvipöydän vieraille. Tällä ohjeella sitä valmistuu helposti koko pellillinen. Koristele halutessasi piirakka kookoshiutaleilla.

Ainekset

MääräAinesosa
500 gporkkanoita
300 gvoita
6 kplkananmunaa
6 dlsokeria
6 dlvehnäjauhoja
2 rklkanelia
1 rklvaniljasokeria
4 tlleivinjauhetta

Kuorrutus

150 gvoita
300 gmaustamatonta levittyvää sulatejuustoa
4 1/2 dltomusokeria

Koristeluun

2 dlkookoshiutaleita

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata voi ja anna hetki jäähtyä.

    MääräAinesosa
    500 gporkkanoita
    300 gvoita
  2. 2

    Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja voisulaa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille (koko noin 35 x 40 cm). Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

    MääräAinesosa
    6 kplkananmunaa
    6 dlsokeria
    6 dlvehnäjauhoja
    1 rklvaniljasokeria
    4 tlleivinjauhetta
    2 rklkanelia
  3. 3

    Valmista kuorrutus. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sulatejuusto. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus pohjan päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita.

    MääräAinesosa
    150 gvoita
    300 gmaustamatonta levittyvää sulatejuustoa
    4 1/2 dltomusokeria
    2 dlkookoshiutaleita

Reseptin tarina kuultiin Makumuistoja-tv-sarjassa. Porkkanapiirakka on Tommi Honkalan lapsuusajan herkku, jota koko suku rakasti. Tommi kilpailee Vahvin mies -kisoissa ja leipoo porkkanapiirakkaa aina kun hänen pitää kilpapunnitusten jälkeen nostaa nopeasti painoaan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Tommi Honkala + Kati Pohja
Kuvat:
Elvi Rista
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä