Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata voi ja anna hetki jäähtyä.
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja voisulaa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille (koko noin 35 x 40 cm). Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Valmista kuorrutus. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sulatejuusto. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus pohjan päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita.
Reseptin tarina kuultiin Makumuistoja-tv-sarjassa. Porkkanapiirakka on Tommi Honkalan lapsuusajan herkku, jota koko suku rakasti. Tommi kilpailee Vahvin mies -kisoissa ja leipoo porkkanapiirakkaa aina kun hänen pitää kilpapunnitusten jälkeen nostaa nopeasti painoaan.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
398
1667
20,0 g
12,8 g
47,2 g
35,0 g
1,6 g
6,4 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl Kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli