Porkkanakakku (pellillinen)
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Porkkanakakku on monen suosikki ja loistava tarjottava kahvipöydän vieraille. Tällä ohjeella sitä valmistuu helposti koko pellillinen. Koristele halutessasi piirakka kookoshiutaleilla.
| 500 g | porkkanoita |
| 300 g | voita |
| 6 kpl | kananmunaa |
| 6 dl | sokeria |
| 6 dl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | kanelia |
| 1 rkl | vaniljasokeria |
| 4 tl | leivinjauhetta |
| Kuorrutus | |
|---|---|
| 150 g | voita |
| 300 g | maustamatonta levittyvää sulatejuustoa |
| 4 1/2 dl | tomusokeria |
| Koristeluun | |
| 2 dl | kookoshiutaleita |
- 1.
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata voi ja anna hetki jäähtyä.
- 2.
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja voisulaa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille (koko noin 35 x 40 cm). Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
- 3.
Valmista kuorrutus. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sulatejuusto. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus pohjan päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita.
Porkkanakakku (pellillinen)
arvosana4/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Porkkanakakku on monen suosikki ja loistava tarjottava kahvipöydän vieraille. Tällä ohjeella sitä valmistuu helposti koko pellillinen. Koristele halutessasi piirakka kookoshiutaleilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | porkkanoita |
| 300 g | voita |
| 6 kpl | kananmunaa |
| 6 dl | sokeria |
| 6 dl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | kanelia |
| 1 rkl | vaniljasokeria |
| 4 tl | leivinjauhetta |
Kuorrutus | |
| 150 g | voita |
| 300 g | maustamatonta levittyvää sulatejuustoa |
| 4 1/2 dl | tomusokeria |
Koristeluun | |
| 2 dl | kookoshiutaleita |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata voi ja anna hetki jäähtyä.
Määrä Ainesosa 500 g porkkanoita 300 g voita - 2
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja voisulaa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille (koko noin 35 x 40 cm). Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Määrä Ainesosa 6 kpl kananmunaa 6 dl sokeria 6 dl vehnäjauhoja 1 rkl vaniljasokeria 4 tl leivinjauhetta 2 rkl kanelia - 3
Valmista kuorrutus. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sulatejuusto. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus pohjan päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita.
Määrä Ainesosa 150 g voita 300 g maustamatonta levittyvää sulatejuustoa 4 1/2 dl tomusokeria 2 dl kookoshiutaleita
Reseptin tarina kuultiin Makumuistoja-tv-sarjassa. Porkkanapiirakka on Tommi Honkalan lapsuusajan herkku, jota koko suku rakasti. Tommi kilpailee Vahvin mies -kisoissa ja leipoo porkkanapiirakkaa aina kun hänen pitää kilpapunnitusten jälkeen nostaa nopeasti painoaan.
Ravintosisältö
398
Energiaa kcal
1667
Energiaa kj
20,0 g
Rasvaa
12,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
47,2 g
Hiilihydraatteja
35,0 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
6,4 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
398
Energiaa kcal
1667
Energiaa kj
20,0 g
Rasvaa
12,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
47,2 g
Hiilihydraatteja
35,0 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
6,4 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























