Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Porkkanakakkukeksit

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Porkkanakakku maistuu nyt cookieissa! Porkkanaraaste mehevöittää mausteisen taikinan ja keksit viimeistellään tuorejuustokuorrutteella sekä pekaanipähkinöillä.

Ainekset

2 kpl
porkkanaa (2 dl raastetta)
80 g
(1 ps) pekaanipähkinöitä
125 g
voita tai leivontamargariinia
1 3/4 dl
fariinisokeria
1 kpl
kananmuna
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
kanelia
1 tl
vaniljasokeria
3/4 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
inkivääriä
1/2 tl
neilikkaa
1/4 tl
kardemummaa
1/4 tl
suolaa

Kuorrute

50 g
voita tai leivontamargariinia
200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria

Pinnalle

tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Rouhi pähkinät.

2 kpl
porkkanaa (2 dl raastetta)
80 g
(1 ps) pekaanipähkinöitä
2

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Vatkaa muna vaahtoon. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Kääntele porkkanaraaste, pähkinärouhe ja jauhoseos rasva-sokerivaahtoon. Säästä hieman pähkinöitä keksien koristeluun.

125 g
voita tai leivontamargariinia
1 3/4 dl
fariinisokeria
1 kpl
kananmuna
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
kanelia
1 tl
vaniljasokeria
3/4 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
inkivääriä
1/2 tl
neilikkaa
1/4 tl
kardemummaa
1/4 tl
suolaa
3

Pyöritä taikina käsin palloiksi tai nosta taikinasta lusikalla kekoja kahdelle leivinpaperille pelleille. Jätä leviämisvaraa. Litistä palloja hieman litteämmiksi. Paista keksejä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet hieman väriä. Jäähdytä ennen kuorruttamista.

4

Vaahdota huoneenlämpöiset rasva ja tuorejuusto kuohkeaksi, noin 2 minuuttia. Lisää sokerit ja vatkaa tasaiseksi.

50 g
voita tai leivontamargariinia
200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
5

Laita kuorrute pursotinpussiin tai käytä vahvaa pakastuspussia, jonka kulmaan on leikattu reikä. Pursota kuorrute keksien päälle spiraalin muotoon. Koristele pähkinöillä. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

tomusokeria
Miltä maistui?(7 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 7.3.2025
|
Muokattu: 10.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

180

753

11,9 g

5,9 g

15,6 g

10,8 g

0,8 g

2,4 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl inkivääriä,

tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli