Porkkanakakkukeksit

arvosana5/5

(11)arviota
20 Kappaletta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Porkkanakakku maistuu nyt cookieissa! Porkkanaraaste mehevöittää mausteisen taikinan ja keksit viimeistellään tuorejuustokuorrutteella sekä pekaanipähkinöillä.

Ainekset

MääräAinesosa
2 kplporkkanaa (2 dl raastetta)
80 g(1 ps) pekaanipähkinöitä
125 gvoita tai leivontamargariinia
1 3/4 dlfariinisokeria
1 kplkananmuna
2 dlvehnäjauhoja
1 tlkanelia
1 tlvaniljasokeria
3/4 tlleivinjauhetta
1/2 tlinkivääriä
1/2 tlneilikkaa
1/4 tlkardemummaa
1/4 tlsuolaa

Kuorrute

50 gvoita tai leivontamargariinia
200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dltomusokeria
1 tlvaniljasokeria

Pinnalle

tomusokeria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Rouhi pähkinät.

    MääräAinesosa
    2 kplporkkanaa (2 dl raastetta)
    80 g(1 ps) pekaanipähkinöitä
  2. 2

    Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Vatkaa muna vaahtoon. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Kääntele porkkanaraaste, pähkinärouhe ja jauhoseos rasva-sokerivaahtoon. Säästä hieman pähkinöitä keksien koristeluun.

    MääräAinesosa
    125 gvoita tai leivontamargariinia
    1 3/4 dlfariinisokeria
    1 kplkananmuna
    2 dlvehnäjauhoja
    1 tlkanelia
    1 tlvaniljasokeria
    3/4 tlleivinjauhetta
    1/2 tlinkivääriä
    1/2 tlneilikkaa
    1/4 tlkardemummaa
    1/4 tlsuolaa
  3. 3

    Pyöritä taikina käsin palloiksi tai nosta taikinasta lusikalla kekoja kahdelle leivinpaperille pelleille. Jätä leviämisvaraa. Litistä palloja hieman litteämmiksi. Paista keksejä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet hieman väriä. Jäähdytä ennen kuorruttamista.

  4. 4

    Vaahdota huoneenlämpöiset rasva ja tuorejuusto kuohkeaksi, noin 2 minuuttia. Lisää sokerit ja vatkaa tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    50 gvoita tai leivontamargariinia
    200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
    1/2 dltomusokeria
    1 tlvaniljasokeria
  5. 5

    Laita kuorrute pursotinpussiin tai käytä vahvaa pakastuspussia, jonka kulmaan on leikattu reikä. Pursota kuorrute keksien päälle spiraalin muotoon. Koristele pähkinöillä. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

    MääräAinesosa
    tomusokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl inkivääriä, tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
7.3.2025
|
Päivitetty: 15.10.2025

Samankaltaisia reseptejä