Porkkanakakkukeksit
Ainekset
Kuorrute
Pinnalle
Valmistus
Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Rouhi pähkinät.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Vatkaa muna vaahtoon. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Kääntele porkkanaraaste, pähkinärouhe ja jauhoseos rasva-sokerivaahtoon. Säästä hieman pähkinöitä keksien koristeluun.
Pyöritä taikina käsin palloiksi tai nosta taikinasta lusikalla kekoja kahdelle leivinpaperille pelleille. Jätä leviämisvaraa. Litistä palloja hieman litteämmiksi. Paista keksejä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet hieman väriä. Jäähdytä ennen kuorruttamista.
Vaahdota huoneenlämpöiset rasva ja tuorejuusto kuohkeaksi, noin 2 minuuttia. Lisää sokerit ja vatkaa tasaiseksi.
Laita kuorrute pursotinpussiin tai käytä vahvaa pakastuspussia, jonka kulmaan on leikattu reikä. Pursota kuorrute keksien päälle spiraalin muotoon. Koristele pähkinöillä. Siivilöi pinnalle tomusokeria.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
180
753
11,9 g
5,9 g
15,6 g
10,8 g
0,8 g
2,4 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl inkivääriä,
tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli