Pese porkkanat. Kuumenna vesi kattilassa, mausta se suolalla ja keitä porkkanat kypsiksi. Kuori ja soseuta jäähtyneet porkkanat.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan vedessä kypsäksi. Valuta kypsä riisi tarvittaessa.
Sekoita porkkanasose, riisi, maito, muna, siirappi ja mausteet keskenään. Kaada seos kevyesti voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhot ja kuvioi pinta halutessasi lusikalla. Lisää muutama voinokare laatikon pinnalle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
167
701
3,9 g
2,0 g
26,4 g
12,0 g
3,6 g
4,1 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
5 dl vettä,
1 tl suolaa,
4 dl vettä,
1 tl suolaa,
0,25 dl valkopippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli