Pese porkkanat. Kuumenna vesi kattilassa, mausta se suolalla ja keitä porkkanat kypsiksi. Kuori ja soseuta jäähtyneet porkkanat.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan vedessä kypsäksi. Valuta kypsä riisi tarvittaessa.
Sekoita porkkanasose, riisi, maito, muna, siirappi ja mausteet keskenään. Kaada seos kevyesti voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhot ja kuvioi pinta halutessasi lusikalla. Lisää muutama voinokare laatikon pinnalle.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
701
167
3,9 g
2,0 g
26,4 g
12,0 g
3,6 g
4,1 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
5 dl vettä,
1 tl suolaa,
4 dl vettä,
1 tl suolaa,
0,25 dl valkopippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli