Porkkanalaatikko

arvosana5/5

(1)arvio
8 Annosta

Noin 2 tuntia

Porkkanalaatikko on joulupöydän kestosuosikki, joka on yhtä aikaa ylellinen ja helppo. Soseuta pehmeät porkkanat, keitä riisi ja sekoita ainekset vuokaan.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa

Porkkanasose

1 kgporkkanoita
5 dlvettä
1 tlsuolaa

Riisi

1 1/2 dlpuuroriisiä
4 dlvettä

Lisäksi

3 dlmaitoa
1 kplkananmuna
1/4 dlsiirappia
1 tlsuolaa
1/4 dlvalkopippuria
1/2 dlkorppujauhoja
2 rklvoita

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Pese porkkanat. Kuumenna vesi kattilassa, mausta se suolalla ja keitä porkkanat kypsiksi. Kuori ja soseuta jäähtyneet porkkanat.

    MääräAinesosa
    5 dlvettä
    1 kgporkkanoita
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan vedessä kypsäksi. Valuta kypsä riisi tarvittaessa.

    MääräAinesosa
    4 dlvettä
    1 1/2 dlpuuroriisiä
  3. 3

    Sekoita porkkanasose, riisi, maito, muna, siirappi ja mausteet keskenään. Kaada seos kevyesti voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhot ja kuvioi pinta halutessasi lusikalla. Lisää muutama voinokare laatikon pinnalle.

    MääräAinesosa
    3 dlmaitoa
    1 kplkananmuna
    1/4 dlsiirappia
    1/4 dlvalkopippuria
    1 tlsuolaa
    1/2 dlkorppujauhoja
    2 rklvoita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 dl vettä, 1 tl suolaa, 4 dl vettä, 1 tl suolaa, 0.25 dl valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
Panu Pälviä
19.7.2018
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä