Porkkanalaatikko - Yhteishyvä

Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko
Annokset
8
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
175°C
Joulupöydän kestosuosikki on yhtä aikaa ylellinen ja helppo. Soseuta pehmeät porkkanat, keitä riisi ja sekoita ainekset vuokaan.
Jaa Somessa

Ainekset

PORKKANASOSE

1 kg
porkkanoita
5 dl
vettä
1 tl
suolaa

RIISI

1 1/2 dl
puuroriisiä
4 dl
vettä

LISÄKSI

3 dl
maitoa
1 kpl
kananmuna
1/4 dl
siirappia
1 tl
suolaa
1/4 dl
valkopippuria
1/2 dl
korppujauhoja
2 rkl
voita

Näin teet

1

Pese porkkanat. Kuumenna vesi kattilassa, mausta se suolalla ja keitä porkkanat kypsiksi. Kuori ja soseuta jäähtyneet porkkanat.

5 dl
vettä
1 kg
porkkanoita
1 tl
suolaa
2

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan vedessä kypsäksi. Valuta kypsä riisi tarvittaessa.

4 dl
vettä
1 1/2 dl
puuroriisiä
3

Sekoita porkkanasose, riisi, maito, muna, siirappi ja mausteet keskenään. Kaada seos kevyesti voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhot ja kuvioi pinta halutessasi lusikalla. Lisää muutama voinokare laatikon pinnalle.

3 dl
maitoa
1 kpl
kananmuna
1/4 dl
siirappia
1/4 dl
valkopippuria
1 tl
suolaa
1/2 dl
korppujauhoja
2 rkl
voita
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 27.11.2006
Muokattu: 21.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja26 g211 g
Proteiinia4 g33 g
Rasvaa4 g31 g
Kuituja4 g29 g
Energiaa kj701 5604
Energiaa kcal167 1339

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 5 dl vettä

  • 1 tl suolaa

  • 4 dl vettä

  • 1 tl suolaa

  • 0.25 dl valkopippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja26 g211 g
Proteiinia4 g33 g
Rasvaa4 g31 g
Kuituja4 g29 g
Energiaa kj701 5604
Energiaa kcal167 1339

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 5 dl vettä

  • 1 tl suolaa

  • 4 dl vettä

  • 1 tl suolaa

  • 0.25 dl valkopippuria

Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.