Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Porkkanalaatikko

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Joulupöydän kestosuosikki on yhtä aikaa ylellinen ja helppo. Soseuta pehmeät porkkanat, keitä riisi ja sekoita ainekset vuokaan.

Ainekset

Porkkanasose

1 kg
porkkanoita
5 dl
vettä
1 tl
suolaa

Riisi

1 1/2 dl
puuroriisiä
4 dl
vettä

Lisäksi

3 dl
maitoa
1 kpl
kananmuna
1/4 dl
siirappia
1 tl
suolaa
1/4 dl
valkopippuria
1/2 dl
korppujauhoja
2 rkl
voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese porkkanat. Kuumenna vesi kattilassa, mausta se suolalla ja keitä porkkanat kypsiksi. Kuori ja soseuta jäähtyneet porkkanat.

5 dl
vettä
1 kg
porkkanoita
1 tl
suolaa
2

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan vedessä kypsäksi. Valuta kypsä riisi tarvittaessa.

4 dl
vettä
1 1/2 dl
puuroriisiä
3

Sekoita porkkanasose, riisi, maito, muna, siirappi ja mausteet keskenään. Kaada seos kevyesti voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhot ja kuvioi pinta halutessasi lusikalla. Lisää muutama voinokare laatikon pinnalle.

3 dl
maitoa
1 kpl
kananmuna
1/4 dl
siirappia
1/4 dl
valkopippuria
1 tl
suolaa
1/2 dl
korppujauhoja
2 rkl
voita
Miltä maistui?
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 27.11.2006
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

167

701

3,9 g

2,0 g

26,4 g

12,0 g

3,6 g

4,1 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 dl vettä,

1 tl suolaa,

4 dl vettä,

1 tl suolaa,

0,25 dl valkopippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli