Pese ja kuori porkkanat, raasta ne hienoksi raasteeksi.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Yhdistä kuivahiiva ja 1 dl jauhoja. Sekoita jauho-hiivaseos maitoon. Lisää ensin suola ja öljy, sitten kauraleseet ja porkkanaraaste joukkoon.
Alusta taikinaan vehnäjauhoja, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa muutama minuutti. Laita taikina takaisin kulhoon, peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa hetki. Jaa se 16 osaan ja pyörittele palat sämpylöiksi. Laita ne leivinpaperille pellille ja anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa vähintään 15 minuuttia.
Voitele kohonneet sämpylät vedellä ja ripottele kauraleseet pinnalle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
165
689
3,3 g
0,5 g
26,1 g
2,1 g
3,4 g
5,5 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli