Porkkanasämpylät

arvosana4/5

(3)arviota
16 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Kun kaapissa on kuivahiivaa, koko perheen suosikkisämpylät syntyvät käden käänteessä. Lisää pehmoisten porkkanasämpylöiden kuitupitoisuutta kauraleseillä.

Ainekset

MääräAinesosa
200 g(3 kpl) porkkanoita
3 dlmaitoa
11 g(1 ps) kuivahiivaa
6 dlpuolikarkeita vehnäjauhoja
1 tlsuolaa
2 rklrypsiöljyä
3 dlkauraleseitä

Lisäksi

1/2 dlvettä
2 rklkauraleseitä

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Pese ja kuori porkkanat, raasta ne hienoksi raasteeksi.

    MääräAinesosa
    200 g(3 kpl) porkkanoita
  2. 2

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Yhdistä kuivahiiva ja 1 dl jauhoja. Sekoita jauho-hiivaseos maitoon. Lisää ensin suola ja öljy, sitten kauraleseet ja porkkanaraaste joukkoon.

    MääräAinesosa
    3 dlmaitoa
    11 g(1 ps) kuivahiivaa
    6 dlpuolikarkeita vehnäjauhoja
    1 tlsuolaa
    2 rklrypsiöljyä
    3 dlkauraleseitä
  3. 3

    Alusta taikinaan vehnäjauhoja, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa muutama minuutti. Laita taikina takaisin kulhoon, peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

  4. 4

    Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa hetki. Jaa se 16 osaan ja pyörittele palat sämpylöiksi. Laita ne leivinpaperille pellille ja anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa vähintään 15 minuuttia.

  5. 5

    Voitele kohonneet sämpylät vedellä ja ripottele kauraleseet pinnalle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1/2 dlvettä
    2 rklkauraleseitä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask, Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä