Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Porkkanasämpylät

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
16 Kappaletta
Kun kaapissa on kuivahiivaa, koko perheen suosikkisämpylät syntyvät käden käänteessä. Lisää pehmoisten porkkanasämpylöiden kuitupitoisuutta kauraleseillä.

Ainekset

200 g
(3 kpl) porkkanoita
3 dl
maitoa
11 g
(1 ps) kuivahiivaa
6 dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
2 rkl
rypsiöljyä
3 dl
kauraleseitä

Lisäksi

1/2 dl
vettä
2 rkl
kauraleseitä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja kuori porkkanat, raasta ne hienoksi raasteeksi.

200 g
(3 kpl) porkkanoita
2

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Yhdistä kuivahiiva ja 1 dl jauhoja. Sekoita jauho-hiivaseos maitoon. Lisää ensin suola ja öljy, sitten kauraleseet ja porkkanaraaste joukkoon.

3 dl
maitoa
11 g
(1 ps) kuivahiivaa
6 dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
2 rkl
rypsiöljyä
3 dl
kauraleseitä
3

Alusta taikinaan vehnäjauhoja, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa muutama minuutti. Laita taikina takaisin kulhoon, peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

6 dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
4

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa hetki. Jaa se 16 osaan ja pyörittele palat sämpylöiksi. Laita ne leivinpaperille pellille ja anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa vähintään 15 minuuttia.

5

Voitele kohonneet sämpylät vedellä ja ripottele kauraleseet pinnalle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

1/2 dl
vettä
2 rkl
kauraleseitä
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anu Brask, Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 20.1.2008
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

165

689

3,3 g

0,5 g

26,1 g

2,1 g

3,4 g

5,5 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli