Porkkanasämpylät - Yhteishyvä

Porkkanasämpylät

???
Kappaleita
16
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
Porkkanoita
3 dl
Maitoa
1 kpl
Kuivahiivaa
1 tl
Suolaa
2 rkl
Öljyä
3 dl
Kaurahiutaleita tai -leseitä
6 dl
Puolikarkeita vehnäjauhoja

PÄÄLLE:

1 kpl
Kananmuna tai vettä
1 dl
Kaurahiutaleita tai -leseitä

Näin teet

1

1. Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi. 2. Lämmitä maito 42-asteiseksi. Sekoita hiiva noin desiin jauhoja, sekoita maidon joukkoon. Lisää suola, öljy ja porkkanaraaste. 3. Lisää hiutaleet tai leseet ja loput jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. 4. Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki, jaa se 16 osaan. 5. Pyörittele palat sämpylöiksi. Anna niiden kohota peitettynä lämpimässä noin 15 minuuttia. 6. Voitele kananmunalla tai vedellä ja ripottele pinnalle hiutaleita tai leseitä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.1.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa