Porkkanasämpylät | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Porkkanasämpylät

Porkkanasämpylät

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Kun kaapissa on kuivahiivaa, koko perheen suosikkisämpylät syntyvät käden käänteessä. Lisää raikkaan makeiden porkkanasämpylöiden kuitupitoisuutta kauraleseillä.

Ainekset

200 g
(3 kpl) porkkanoita
3 dl
maitoa
11 g
(1 ps) kuivahiivaa
6 dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
2 rkl
rypsiöljyä
3 dl
kauraleseitä

lisäksi

1/2 dl
vettä
2 rkl
vehnäleseitä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese ja kuori porkkanat, raasta ne hienoksi raasteeksi.

200 g
(3 kpl) porkkanoita
2

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Yhdistä kuivahiiva ja 1 dl jauhoja. Sekoita jauho-hiivaseos maitoon. Lisää ensin suola ja öljy, sitten kauraleseet ja porkkanaraaste joukkoon.

3 dl
maitoa
11 g
(1 ps) kuivahiivaa
6 dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
2 rkl
rypsiöljyä
3 dl
kauraleseitä
3

Alusta taikinaan vehnäjauhoja, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa muutama minuutti. Laita taikina takaisin kulhoon, peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

6 dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
4

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa hetki. Jaa se 16 osaan ja pyörittele palat sämpylöiksi. Laita ne leivinpaperille pellille ja anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa vähintään 15 minuuttia.

5

Voitele kohonneet sämpylät vedellä ja ripottele kauraleseet pinnalle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

1/2 dl
vettä
2 rkl
vehnäleseitä
Resepti:
Krista Niiniharju, Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 20.1.2008
Muokattu: 4.5.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

688

164

3,3 g

0,5 g

26,1 g

2,1 g

3,4 g

5,5 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli