Poro-juustokeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Poro-juustokeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Öljyä
50 g
Kylmäsavuporoleikkelettä
3 rkl
Vehnäjauhoja
8 dl
Lihalientä
1 kpl
(250 g) sulatejuustoa (esim. poron maku)
2 dl
Kermaa
1 dl
Parmesaaniraastetta
Rouhittua mustapippuria

pinnalle

50 g
Kylmäsavuporoleikkelettä
Paahdettuja ruisleipäkuutioita
Ruohosipulia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Hienonna poroleikkeleet ja kääntele sipuleiden kanssa. Ripottele joukkoon jauhot. Kaada kattilaan kuumaa lihalientä vähitellen samalla sekoittaen. Pilko sulatejuusto ja lisää keittoon kerman ja parmesaanijuuston kanssa. Keitä hiljalleen, kunnes juusto on sulanut. Mausta ripauksella pippuria. Tarjoile keitto suikaloitujen poroleikkeleiden, paahdettujen ruisleipäkuutioiden ja hienonnetun ruohosipulin kera.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2013
Muokattu: 30.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1322

316

25,0 g

15,0 g

13,0 g

1,8 g

0,5 g

7,5 g

3,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

1 dl Parmesaaniraastetta,

Rouhittua mustapippuria,

Paahdettuja ruisleipäkuutioita,

Ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli