Poro-juustokeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Juustoinen porokeitto lämmittää etenkin syys- ja talvipäivinä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklöljyä
50 gkylmäsavuporoleikkelettä
3 rklvehnäjauhoja
8 dllihalientä
1 kpl(250 g) sulatejuustoa (esim. poron maku)
2 dlkermaa
50 g(1 dl) parmesaaniraastetta
rouhittua mustapippuria

Pinnalle

50 gkylmäsavuporoleikkelettä
paahdettuja ruisleipäkuutioita
ruohosipulia

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Hienonna poroleikkeleet ja kääntele sipuleiden kanssa. Ripottele joukkoon jauhot.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 kplsipuli
    1 rklöljyä
    50 gkylmäsavuporoleikkelettä
    3 rklvehnäjauhoja
  2. 2

    Kaada kattilaan kuumaa lihalientä vähitellen samalla sekoittaen. Pilko sulatejuusto ja lisää keittoon kerman ja parmesaanijuuston kanssa. Keitä hiljalleen, kunnes juusto on sulanut.

    MääräAinesosa
    8 dllihalientä
    1 kpl(250 g) sulatejuustoa (esim. poron maku)
    2 dlkermaa
    50 g(1 dl) parmesaaniraastetta
  3. 3

    Mausta ripauksella pippuria. Tarjoile keitto suikaloitujen poroleikkeleiden, paahdettujen ruisleipäkuutioiden ja hienonnetun ruohosipulin kera.

    MääräAinesosa
    ruohosipulia
    paahdettuja ruisleipäkuutioita
    50 gkylmäsavuporoleikkelettä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Rouhittua mustapippuria, Paahdettuja ruisleipäkuutioita, Ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä