Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Poro-juustokeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Juustoinen porokeitto lämmittää etenkin syys- ja talvipäivinä.

Ainekset

1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Öljyä
50 g
Kylmäsavuporoleikkelettä
3 rkl
Vehnäjauhoja
8 dl
Lihalientä
1 kpl
(250 g) sulatejuustoa (esim. poron maku)
2 dl
Kermaa
50 g
(1 dl) parmesaaniraastetta
Rouhittua mustapippuria

Pinnalle

50 g
Kylmäsavuporoleikkelettä
Paahdettuja ruisleipäkuutioita
Ruohosipulia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Hienonna poroleikkeleet ja kääntele sipuleiden kanssa. Ripottele joukkoon jauhot.

1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
50 g
Kylmäsavuporoleikkelettä
3 rkl
Vehnäjauhoja
2

Kaada kattilaan kuumaa lihalientä vähitellen samalla sekoittaen. Pilko sulatejuusto ja lisää keittoon kerman ja parmesaanijuuston kanssa. Keitä hiljalleen, kunnes juusto on sulanut.

8 dl
Lihalientä
1 kpl
(250 g) sulatejuustoa (esim. poron maku)
2 dl
Kermaa
50 g
(1 dl) parmesaaniraastetta
3

Mausta ripauksella pippuria. Tarjoile keitto suikaloitujen poroleikkeleiden, paahdettujen ruisleipäkuutioiden ja hienonnetun ruohosipulin kera.

Ruohosipulia
Paahdettuja ruisleipäkuutioita
50 g
Kylmäsavuporoleikkelettä
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

364

1523

29,0 g

17,8 g

13,3 g

1,8 g

0,5 g

10,3 g

3,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Rouhittua mustapippuria,

Paahdettuja ruisleipäkuutioita,

Ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli