Poro-juustokeitto
30 min

Nappaa talteen!
Juustoinen porokeitto lämmittää etenkin syys- ja talvipäivinä.
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | öljyä |
| 50 g | kylmäsavuporoleikkelettä |
| 3 rkl | vehnäjauhoja |
| 8 dl | lihalientä |
| 1 kpl | (250 g) sulatejuustoa (esim. poron maku) |
| 2 dl | kermaa |
| 50 g | (1 dl) parmesaaniraastetta |
| rouhittua mustapippuria | |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 50 g | kylmäsavuporoleikkelettä |
| paahdettuja ruisleipäkuutioita | |
| ruohosipulia | |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Hienonna poroleikkeleet ja kääntele sipuleiden kanssa. Ripottele joukkoon jauhot.
- 2.
Kaada kattilaan kuumaa lihalientä vähitellen samalla sekoittaen. Pilko sulatejuusto ja lisää keittoon kerman ja parmesaanijuuston kanssa. Keitä hiljalleen, kunnes juusto on sulanut.
- 3.
Mausta ripauksella pippuria. Tarjoile keitto suikaloitujen poroleikkeleiden, paahdettujen ruisleipäkuutioiden ja hienonnetun ruohosipulin kera.
Poro-juustokeitto
Juustoinen porokeitto lämmittää etenkin syys- ja talvipäivinä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | öljyä |
| 50 g | kylmäsavuporoleikkelettä |
| 3 rkl | vehnäjauhoja |
| 8 dl | lihalientä |
| 1 kpl | (250 g) sulatejuustoa (esim. poron maku) |
| 2 dl | kermaa |
| 50 g | (1 dl) parmesaaniraastetta |
| rouhittua mustapippuria | |
Pinnalle | |
| 50 g | kylmäsavuporoleikkelettä |
| paahdettuja ruisleipäkuutioita | |
| ruohosipulia | |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Hienonna poroleikkeleet ja kääntele sipuleiden kanssa. Ripottele joukkoon jauhot.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 1 kpl sipuli 1 rkl öljyä 50 g kylmäsavuporoleikkelettä 3 rkl vehnäjauhoja - 2
Kaada kattilaan kuumaa lihalientä vähitellen samalla sekoittaen. Pilko sulatejuusto ja lisää keittoon kerman ja parmesaanijuuston kanssa. Keitä hiljalleen, kunnes juusto on sulanut.
Määrä Ainesosa 8 dl lihalientä 1 kpl (250 g) sulatejuustoa (esim. poron maku) 2 dl kermaa 50 g (1 dl) parmesaaniraastetta - 3
Mausta ripauksella pippuria. Tarjoile keitto suikaloitujen poroleikkeleiden, paahdettujen ruisleipäkuutioiden ja hienonnetun ruohosipulin kera.
Määrä Ainesosa ruohosipulia paahdettuja ruisleipäkuutioita 50 g kylmäsavuporoleikkelettä
Ravintosisältö
367
Energiaa kcal
1535
Energiaa kj
29,0 g
Rasvaa
17,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,8 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
10,5 g
Proteiinia
3,2 g
Suolaa
367
Energiaa kcal
1535
Energiaa kj
29,0 g
Rasvaa
17,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,8 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
10,5 g
Proteiinia
3,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Rouhittua mustapippuria, Paahdettuja ruisleipäkuutioita, Ruohosipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























