Porsaan uunifilee ja uunisipulit

Nappaa talteen!
| 2 kpl | punasipulia |
| 2 kpl | sipulia |
| 3 kpl | valkosipulia |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 rkl | sinappia |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1 kg | maustettua porsaan ulkofileetä |
| 2 kpl | omenaa |
- 1.
Kuori sipulit. Leikkaa ne neljään lohkoon. Halkaise valkosipulit. Sekoita öljy, hunaja, sinappi, balsamiviinietikka ja sipulit. Työnnä paistomittari fileeseen, kypsennä 125 °C:ssa noin 1 1/2 tuntia tai kunnes lihan sisälämpö on 75-80°. Nosta sipulit lihan kanssa vuokaan, kun paistoaikaa on jäljellä tunti. Pese ja lohko omenat, poista siemenet. Lisää omenat vuokaan, kun paistoaikaa on jäljellä 20 minuuttia.
Porsaan uunifilee ja uunisipulit
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | punasipulia |
| 2 kpl | sipulia |
| 3 kpl | valkosipulia |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 rkl | sinappia |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1 kg | maustettua porsaan ulkofileetä |
| 2 kpl | omenaa |
Valmistus
- 1
Kuori sipulit. Leikkaa ne neljään lohkoon. Halkaise valkosipulit. Sekoita öljy, hunaja, sinappi, balsamiviinietikka ja sipulit. Työnnä paistomittari fileeseen, kypsennä 125 °C:ssa noin 1 1/2 tuntia tai kunnes lihan sisälämpö on 75-80°. Nosta sipulit lihan kanssa vuokaan, kun paistoaikaa on jäljellä tunti. Pese ja lohko omenat, poista siemenet. Lisää omenat vuokaan, kun paistoaikaa on jäljellä 20 minuuttia.
Ravintosisältö
412
Energiaa kcal
1723
Energiaa kj
27,2 g
Rasvaa
8,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,7 g
Hiilihydraatteja
7,7 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
32,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
412
Energiaa kcal
1723
Energiaa kj
27,2 g
Rasvaa
8,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,7 g
Hiilihydraatteja
7,7 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
32,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





