Porsaanfilee

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Noin 2 tuntia

Ainekset

MääräAinesosa
1 kgporsaanfileetä
2 - 3 rklsinappia
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippurirouhetta
1 rklrosmariinia

Kastike

250 - 300 gtuoreita herkkusieniä
1 rklvoita
1/2 kplsitruunan mehu
1 kplnippu persiljaa
200 gvihreitä papuja
1 - 2 dlhillosipuleita
ripaus sitruunapippuria

Kastike

2 dlpaistolientä
1 dlvettä
1/2 rklvehnäjauhoja
(rosmariinia)

Valmistus

  1. 1

    Hiero filee päältä sinapilla. Ripottele pintaan hiukan suolaa ja pippuria. Työnnä liha paistopussiin.Hiero rosmariini hienoksi huhmaressa ja kaada pussiin lihan päälle. Sulje pussi ja leikkaa siitä yksi kulma auki. Kypsennä lihaa 150-asteisessa uunissa 1 1/2 tuntia.

    MääräAinesosa
    1 kgporsaanfileetä
    2 - 3 rklsinappia
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippurirouhetta
    1 rklrosmariinia
  2. 2

    Ota paistoliemi mittakannuun ja laimenna vedellä sopivan suolaiseksi. Jäähdytä.Vatkaa sekaan jauhot. Keitä sekoittaen 5 minuuttia. Mausta rosmariinilla.

    MääräAinesosa
    2 dlpaistolientä
    1/2 rklvehnäjauhoja
    1 dlvettä
    (rosmariinia)
  3. 3

    Viipaloi liha vadille.Kuumenna voi paistinpannussa. Viipaloi siihen puhdistetut herkkusienet. Paista sekoittaen 5 minuuttia. Puserra päälle sitruunamehua.

    MääräAinesosa
    1 rklvoita
    250 - 300 gtuoreita herkkusieniä
    1/2 kplsitruunan mehu
  4. 4

    Lisää sitruunapippuri, persiljasilppu ja ripaus aromisuolaa, jos haluat.

    MääräAinesosa
    ripaus sitruunapippuria
    1 kplnippu persiljaa
  5. 5

    Kiehauta pavut vähässä, suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Tai kuumenna säilykepavut. Valuta ja kaada vadille. Kaada päälle hiukan hillosipulien säilöntälientä ja muutama sipuli.

    MääräAinesosa
    200 gvihreitä papuja
    1 - 2 dlhillosipuleita

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
20.2.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025