Porsaanfilee - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Porsaanfilee

Porsaanfilee
Kappaleita
1
Valmistusaika
Useita tunteja
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Porsaanfileetä
2 - 3 rkl
Sinappia
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippurirouhetta
1 rkl
Rosmariinia

KASTIKE

250 - 300 g
Tuoreita herkkusieniä
1 rkl
Voita
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 kpl
Nippu persiljaa
200 g
Vihreitä papuja
1 - 2 dl
Hillosipuleita
Ripaus sitruunapippuria

KASTIKE

2 dl
Paistolientä
1 dl
Vettä
1/2 rkl
Vehnäjauhoja
(rosmariinia)

Näin teet

1

Hiero filee päältä sinapilla. Ripottele pintaan hiukan suolaa ja pippuria. Työnnä liha paistopussiin.Hiero rosmariini hienoksi huhmaressa ja kaada pussiin lihan päälle. Sulje pussi ja leikkaa siitä yksi kulma auki. Kypsennä lihaa 150-asteisessa uunissa 1 1/2 tuntia.

1 kg
Porsaanfileetä
2 - 3 rkl
Sinappia
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippurirouhetta
1 rkl
Rosmariinia
2

Ota paistoliemi mittakannuun ja laimenna vedellä sopivan suolaiseksi. Jäähdytä.Vatkaa sekaan jauhot. Keitä sekoittaen 5 minuuttia. Mausta rosmariinilla.

2 dl
Paistolientä
1/2 rkl
Vehnäjauhoja
1 dl
Vettä
(rosmariinia)
3

Viipaloi liha vadille.Kuumenna voi paistinpannussa. Viipaloi siihen puhdistetut herkkusienet. Paista sekoittaen 5 minuuttia. Puserra päälle sitruunamehua.

1 rkl
Voita
250 - 300 g
Tuoreita herkkusieniä
1/2 kpl
Sitruunan mehu
4

Lisää sitruunapippuri, persiljasilppu ja ripaus aromisuolaa, jos haluat.

Ripaus sitruunapippuria
1 kpl
Nippu persiljaa
5

Kiehauta pavut vähässä, suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Tai kuumenna säilykepavut. Valuta ja kaada vadille. Kaada päälle hiukan hillosipulien säilöntälientä ja muutama sipuli.

200 g
Vihreitä papuja
1 - 2 dl
Hillosipuleita
Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 22.11.2006
Muokattu: 15.5.2019