Possumurekekääryleet | Mureke | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Possumurekekääryleet

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

400 g
Possun- tai nauta-sikajauhelihaa
1 dl
Kaurahiutaleita
1 dl
Vettä tai ruokakermaa
1 kpl
Kananmuna
1 tl
Suolaa
Hiukan mustapippuria
2 rkl
Sipulihiutaleita (meira)

täyte:

1/2 - 1 kpl
Hapahkoa omenaa
Currya
Öljyä tai margariinia paistamiseen

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita kaurahiutaleiden joukkoon vesi tai kerma ja anna turvota hetki. Lisää loput ainekset ja sekoita taikinaksi. Levitä murekeseos kostutetulle työlaudalle tai leivinpaperille 30 x 20 sentin kokoiseksi levyksi. Jaa levy veitsellä kahdeksaan palaan. Pese omena, poista siemenkota ja lohko omena. Pane jokaiselle murekepalalle omenanlohko ja sirottele päälle currya. Kääri taikinan pala omenan ympärille kääryleeksi. Paista kääryleet pannussa kullanruskeiksi. Voit myös ruskistaa kääryleiden pinnan pannussa öljytilkassa ja panna jälkikypsymään 200-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi. Tarjoa lisänä perunoita tai juuressosetta ja salaattia.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.8.2008
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.