Possumurekekääryleet

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gpossun- tai nauta-sikajauhelihaa
1 dlkaurahiutaleita
1 dlvettä tai ruokakermaa
1 kplkananmuna
1 tlsuolaa
hiukan mustapippuria
2 rklsipulihiutaleita (meira)

Täyte:

1/2 - 1 kplhapahkoa omenaa
currya
öljyä tai margariinia paistamiseen

Valmistus

  1. 1

    Sekoita kaurahiutaleiden joukkoon vesi tai kerma ja anna turvota hetki. Lisää loput ainekset ja sekoita taikinaksi. Levitä murekeseos kostutetulle työlaudalle tai leivinpaperille 30 x 20 sentin kokoiseksi levyksi. Jaa levy veitsellä kahdeksaan palaan. Pese omena, poista siemenkota ja lohko omena. Pane jokaiselle murekepalalle omenanlohko ja sirottele päälle currya. Kääri taikinan pala omenan ympärille kääryleeksi. Paista kääryleet pannussa kullanruskeiksi. Voit myös ruskistaa kääryleiden pinnan pannussa öljytilkassa ja panna jälkikypsymään 200-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi. Tarjoa lisänä perunoita tai juuressosetta ja salaattia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025