Possuvartaat

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 - 400 gpossun kasleria
1 kplpunainen paprika
valkosipulin kynsiä, halutessasi

Marinadi

1/2 dlsoijaa
2 rklfariinisokeria
2 rklpunaviinietikkaa
1 - 2 kpltähtianista
1 rklraastettua inkivääriä
1 kplviipaloitu valkosipulinkynsi
1 rkltomaattipyreetä
1 tlchilirouhetta
1/2 tlmustapippuria
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa liha parin sentin kuutioiksi. Pane lihapalat muovipussiin. Sekoita marinadiainekset keskenään ja kaada liemi lihapaloille. Sulje pussi ja anna maustua noin 3 tuntia. Valuta lihapalat limestä ja pujota ne kylmässä vedessä liotettuihin bambugrillivartaisiin vuorotellen paprikapalojen kanssa. Halutessasi voit lisätä vartaisiin myös kuorittuja valkosipulinkynsiä. Grillaa vartaita hyvällä lämmöllä välillä käännellen ja marinadilla sivellen, kunnes liha on täysin kypsää.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulin kynsiä, halutessasi, Tähtianista, 1 rkl Raastettua inkivääriä, Viipaloitu valkosipulinkynsi, 1 rkl Tomaattipyreetä, 1 tl Chilirouhetta, 0,5 tl Mustapippuria, 0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä