Prinsessakakku

arvosana4/5

(5)arviota
12 Palaa

Noin 2 tuntia

Marsipaanilla koristeltu, Ruotsista Suomeen rantautunut prinsessakakku sopii moneen juhlaan. Kakku kätkee sisäänsä vaniljatäytettä ja vadelmaa. Näyttävän muotoisen kakun voi kuorruttaa halutun värisellä marsipaanilla.

Ainekset

MääräAinesosa

KAKKUPOHJA

4 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 dlvehnäjauhoja
3/4 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta
1/4 tlsuolaa

TÄYTE

5 dlkuohukermaa
1 dlvaniljakastikejauhetta tai vaniljakreemijauhetta
400 g(1 prk) vadelmahilloa
200 g(1 rs) suomalaisia vadelmia (pakaste)

VOIKREEMI

100 gvoita huoneenlämpöisenä
60 g(1 dl) tomusokeria

LISÄKSI

1 dlmaitoa
1 rklvaniljasokeria
250 gmarsipaania
tomusokeria

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Valmista kakkupohja sekoittamalla keskenään vehnäjauhot, perunajauho leivinjauhe ja suola. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos vaahtoon siivilän läpi nuolijalla kevyesti sekoittaen.

    MääräAinesosa
    1 dlvehnäjauhoja
    3/4 dlperunajauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    1/4 tlsuolaa
    4 kplkananmunaa
    1 1/2 dlsokeria
  2. 2

    Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa 5–7 minuuttia. Anna jäähtyä.

  3. 3

    Vatkaa kuohukerma ja vaniljakastikejauhe löysäksi vaahdoksi.

    MääräAinesosa
    5 dlkuohukermaa
    1 dlvaniljakastikejauhetta tai vaniljakreemijauhetta
  4. 4

    Kokoa kakku pyöreäpohjaiseen kulhoon (vetoisuus noin 2 l). Vuoraa astia tuorekelmulla. Leikkaa jäähtyneestä pohjasta 3 erikokoista kulhoon sopivaa palaa. Isoimman tulee olla halkaisijaltaan sama, kuin kulhon levein kohta.

  5. 5

    Sekoita keskenään maito ja vaniljasokeri. Aseta kulhon pohjalle pienin pohjapala. Kostuta maidolla pullasutia apuna käyttäen. Levitä pinnalle vadelmahilloa ja vadelmia, sitten päälle vaniljakermatäytettä. Aseta toinen pohjapala ja kostuta sekä täytä edellä mainitulla tavalla. Lisää viimeinen pohjapala, kostuta ja peitä tuorekelmulla. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

    MääräAinesosa
    1 dlmaitoa
    1 rklvaniljasokeria
    400 g(1 prk) vadelmahilloa
    200 g(1 rs) suomalaisia vadelmia (pakaste)
  6. 6

    Valmista voikreemi vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi.

    MääräAinesosa
    100 gvoita huoneenlämpöisenä
    60 g(1 dl) tomusokeria
  7. 7

    Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmu. Levitä voikreemi kakun pintaan. Kauli marsipaani tasaiseksi pyöreäksi levyksi (halkaisija noin 35 cm). Voit käyttää apuna tomusokeria. Nosta marsipaani kakun päälle ja leikkaa ylimääräiset reunat veitsellä. Koristele kakku tomusokerilla.

    MääräAinesosa
    250 gmarsipaania
    tomusokeria

Vinkki: Kokeile vadelman tilalla muita marjoja ja hilloja.

Hyvästi hävikki: Ylijääneestä marsipaanista voit muotoilla ruusuja kakun päälle. Voit pakastaa loput kakkupohjasta ja käyttää myöhemmin erilaisiin jälkiruokiin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
11.2.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä