Prinsessakakku | Kakut | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Prinsessakakku

Prinsessakakku
Paloja
12
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
225°C
Marsipaanilla koristelut, Ruotsista Suomeen rantautunut prinsessakakku sopii moneen juhlaan. Kakku kätkee sisäänsä vaniljatäytettä ja vadelmaa. Näyttävän muotoisen kakun voi kuorruttaa halutun värisellä marsipaanilla.
Jaa Somessa

Ainekset

KAKKUPOHJA

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
suolaa

TÄYTE

5 dl
kuohukermaa
1 dl
vaniljakastikejauhetta tai vaniljakreemijauhetta
400 g
(1 prk) vadelmahilloa
200 g
(1 rs) suomalaisia vadelmia (pakaste)

VOIKREEMI

100 g
voita huoneenlämpöisenä
1 dl
tomusokeria

LISÄKSI

1 dl
maitoa
1 rkl
vaniljasokeria
250 g
marsipaania
tomusokeria

Vinkki: Kokeile vadelman tilalla muita marjoja ja hilloja.

Hyvästi hävikki: Ylijääneestä marsipaanista voit muotoilla ruusuja kakun päälle. Voit pakastaa loput kakkupohjasta ja käyttää myöhemmin erilaisten jälkiruokien kanssa.

Näin teet

1

Valmista kakkupohja sekoittamalla keskenään vehnäjauhot, perunajauho leivinjauhe ja suola. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos vaahtoon siivilän läpi nuolijalla kevyesti sekoittaen.

1 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
suolaa
4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
2

Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa 5–7 minuuttia. Anna jäähtyä.

3

Vatkaa kuohukerma ja vaniljakastikejauhe löysäksi vaahdoksi.

5 dl
kuohukermaa
1 dl
vaniljakastikejauhetta tai vaniljakreemijauhetta
4

Kokoa kakku pyöreäpohjaiseen kulhoon (vetoisuus noin 2 l). Vuoraa astia tuorekelmulla. Leikkaa jäähtyneestä pohjasta 3 erikokoista kulhoon sopivaa palaa. Isoimman tulee olla halkaisijaltaan sama, kuin kulhon levein kohta.

5

Sekoita keskenään maito ja vaniljasokeri. Aseta kulhon pohjalle pienin pohjapala. Kostuta maidolla pullasutia apuna käyttäen. Levitä pinnalle vadelmahilloa ja vadelmia, sitten päälle vaniljakermatäytettä. Aseta toinen pohjapala ja kostuta sekä täytä edellä mainitulla tavalla. Lisää viimeinen pohjapala, kostuta ja peitä tuorekelmulla. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

1 dl
maitoa
1 rkl
vaniljasokeria
400 g
(1 prk) vadelmahilloa
200 g
(1 rs) suomalaisia vadelmia (pakaste)
6

Valmista voikreemi vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi.

100 g
voita huoneenlämpöisenä
1 dl
tomusokeria
7

Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmu. Levitä voikreemi kakun pintaan. Kauli marsipaani tasaiseksi pyöreäksi levyksi (halkaisija noin 35 cm). Voit käyttää apuna tomusokeria. Nosta marsipaani kakun päälle ja leikkaa ylimääräiset reunat veitsellä. Koristele kakku tomusokerilla.

250 g
marsipaania
tomusokeria
Resepti
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 11.2.2020
Muokattu: 15.3.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj2060 24723
Energiaa kcal492 5907
Rasvaa28.9 g347.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa15.0 g180.0 g
Hiilihydraatteja49.8 g597.0 g
Sokereita41.5 g498.0 g
Kuituja1.8 g21.0 g
Proteiinia7.1 g85.0 g
Suolaa0.5 g5.7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl vaniljakastikejauhetta tai vaniljakreemijauhetta

  • tomusokeria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj2060 24723
Energiaa kcal492 5907
Rasvaa28.9 g347.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa15.0 g180.0 g
Hiilihydraatteja49.8 g597.0 g
Sokereita41.5 g498.0 g
Kuituja1.8 g21.0 g
Proteiinia7.1 g85.0 g
Suolaa0.5 g5.7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl vaniljakastikejauhetta tai vaniljakreemijauhetta

  • tomusokeria

Resepti
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.