Prinsessakakku | Kakut | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Prinsessakakku
Play

Prinsessakakku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Marsipaanilla koristelut, Ruotsista Suomeen rantautunut prinsessakakku sopii moneen juhlaan. Kakku kätkee sisäänsä vaniljatäytettä ja vadelmaa. Näyttävän muotoisen kakun voi kuorruttaa halutun värisellä marsipaanilla.

Ainekset

kakkupohja

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
suolaa

täyte

5 dl
kuohukermaa
1 dl
vaniljakastikejauhetta tai vaniljakreemijauhetta
400 g
(1 prk) vadelmahilloa
200 g
(1 rs) suomalaisia vadelmia (pakaste)

voikreemi

100 g
voita huoneenlämpöisenä
1 dl
tomusokeria

lisäksi

1 dl
maitoa
1 rkl
vaniljasokeria
250 g
marsipaania
tomusokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista kakkupohja sekoittamalla keskenään vehnäjauhot, perunajauho leivinjauhe ja suola. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos vaahtoon siivilän läpi nuolijalla kevyesti sekoittaen.

1 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
suolaa
4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
2

Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa 5–7 minuuttia. Anna jäähtyä.

3

Vatkaa kuohukerma ja vaniljakastikejauhe löysäksi vaahdoksi.

5 dl
kuohukermaa
1 dl
vaniljakastikejauhetta tai vaniljakreemijauhetta
4

Kokoa kakku pyöreäpohjaiseen kulhoon (vetoisuus noin 2 l). Vuoraa astia tuorekelmulla. Leikkaa jäähtyneestä pohjasta 3 erikokoista kulhoon sopivaa palaa. Isoimman tulee olla halkaisijaltaan sama, kuin kulhon levein kohta.

5

Sekoita keskenään maito ja vaniljasokeri. Aseta kulhon pohjalle pienin pohjapala. Kostuta maidolla pullasutia apuna käyttäen. Levitä pinnalle vadelmahilloa ja vadelmia, sitten päälle vaniljakermatäytettä. Aseta toinen pohjapala ja kostuta sekä täytä edellä mainitulla tavalla. Lisää viimeinen pohjapala, kostuta ja peitä tuorekelmulla. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

1 dl
maitoa
1 rkl
vaniljasokeria
400 g
(1 prk) vadelmahilloa
200 g
(1 rs) suomalaisia vadelmia (pakaste)
6

Valmista voikreemi vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi.

100 g
voita huoneenlämpöisenä
1 dl
tomusokeria
7

Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmu. Levitä voikreemi kakun pintaan. Kauli marsipaani tasaiseksi pyöreäksi levyksi (halkaisija noin 35 cm). Voit käyttää apuna tomusokeria. Nosta marsipaani kakun päälle ja leikkaa ylimääräiset reunat veitsellä. Koristele kakku tomusokerilla.

250 g
marsipaania
tomusokeria

Vinkki: Kokeile vadelman tilalla muita marjoja ja hilloja.

Hyvästi hävikki: Ylijääneestä marsipaanista voit muotoilla ruusuja kakun päälle. Voit pakastaa loput kakkupohjasta ja käyttää myöhemmin erilaisten jälkiruokien kanssa.

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 11.2.2020
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2060

492

28,9 g

15,0 g

49,8 g

41,5 g

1,8 g

7,1 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl vaniljakastikejauhetta tai vaniljakreemijauhetta,

tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli