Punainen kaalikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Punainen kaalikeitto

Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

400 g
Punakaalia
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
3 kpl
Keskikokoista etikkapunajuurta
1 rkl
Öljyä
Pala tuoretta inkivääriä
1 rkl
Punaviinietikkaa
7 dl
Kasvislientä
1 kpl
Laakerinlehti
1 rkl
Sokeria
1 tl
Timjami
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

lisäksi

Piparjuurituorejuustoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Suikaloi kaali, kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Suikaloi tai raasta punajuuret. Kuullota kasvikset ja raastettu inkivääri öljyssä kattilassa. Lisää etikka, kasvisliemi, laakerinlehti, sokeri ja timjami. Hauduta kannen alla noin tunti. Poista laakerinlehti ja mausta keitto suolalla ja pippurilla. Tarjoile piparjuurituorejuuston kera.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

797

191

9,5 g

1,5 g

18,0 g

17,0 g

5,5 g

4,5 g

5,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

Pala tuoretta inkivääriä,

Laakerinlehti,

1 tl Timjami,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Piparjuurituorejuustoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli