Punainen kasvismunakas | Munakkaat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???
Play

Punainen kasvismunakas

Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta

Ainekset

200 g
Keitettyjä jakuorittuja punajuuria
1 kpl
Sipuli (iso)
1 kpl
Valkosipulin kynsi
1/2 kpl
(punaista) paprikaa
4 rkl
Öljyä
1 tl
Jauhettua paprikaa
1/2 kpl
Ruukkua tuoretta basilikaa
1 tl
Suolaa
4 kpl
Kananmunaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuutioi punajuuret pieniksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna paprika. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista sipuleita ja paprikaa keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää punajuurikuutiot, jatka paistamista 7 minuuttia. Lisää suola ja paprikajauhe. Hienonna joukkoon basilika. Siirrä punajuuri-kasvisseos kulhoon ja peitä kannella, jotta se pysyy lämpimänä. Pyyhi pannu puhtaaksi ja kuumenna siinä 1 rkl öljyä. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Kaada puolet munamassasta pannulle, paista noin 4 minuuttia, kunnes munakas on kiinteää ja toiselta puolelta kullanruskea. Kaada puolet kasvisseoksesta munakkaan puoliskolle. Taita toinen puoli täytteen päälle. Paista vielä 1-2 minuuttia. Liu'uta munakas lautaselle. Toista sama loppujen kananmunien kanssa. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.1.2008
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.