Punainen kasvismunakas

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
200 gkeitettyjä jakuorittuja punajuuria
1 kplsipuli (iso)
1 kplvalkosipulin kynsi
1/2 kpl(punaista) paprikaa
4 rklöljyä
1 tljauhettua paprikaa
1/2 kplruukkua tuoretta basilikaa
1 tlsuolaa
4 kplkananmunaa

Valmistus

  1. 1

    Kuutioi punajuuret pieniksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna paprika. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista sipuleita ja paprikaa keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää punajuurikuutiot, jatka paistamista 7 minuuttia. Lisää suola ja paprikajauhe. Hienonna joukkoon basilika. Siirrä punajuuri-kasvisseos kulhoon ja peitä kannella, jotta se pysyy lämpimänä. Pyyhi pannu puhtaaksi ja kuumenna siinä 1 rkl öljyä. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Kaada puolet munamassasta pannulle, paista noin 4 minuuttia, kunnes munakas on kiinteää ja toiselta puolelta kullanruskea. Kaada puolet kasvisseoksesta munakkaan puoliskolle. Taita toinen puoli täytteen päälle. Paista vielä 1-2 minuuttia. Liu'uta munakas lautaselle. Toista sama loppujen kananmunien kanssa. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025