Punajuuri-lihalaatikko

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Kokkaa jauheliha-perunalaatikon sijasta vaihteeksi jauheliha-punajuurivuoka. Uuniruoka punajuurista syntyy näppärästi, kun valmistat sen keitetyistä punajuurista ja rapeaksi paistetusta jauhelihasta. Mausta tämä mehevä vuokaruoka timjamilla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
700 gpunajuuria
1 lvettä
2 kplsipulia
2 kplvalkosipulinkynttä
1 rklrypsiöljyä
400 g(1 pkt) jauhelihaa
1 tltimjamia
1 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Liemi

3 dlmaitoa
2 kplkananmunaa

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Pese ja harjaa punajuuret puhtaiksi. Keitä kuorineen vedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja jäähdytä punajuuret kylmässä vedessä. Kuori punajuuret ja raasta karkeaksi raasteeksi tai leikkaa ohuiksi tikuiksi.

    MääräAinesosa
    700 gpunajuuria
    1 lvettä
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota sipuleita hetki öljyssä paistinpannussa. Lisää jauheliha ja ruskista se sekoitellen. Mausta timjamilla, suolalla ja mustapippurilla.

    MääräAinesosa
    2 kplsipulia
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 rklrypsiöljyä
    400 g(1 pkt) jauhelihaa
    1 tltimjamia
    1 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Yhdistä jauhelihaseos ja punajuuriraaste ja levitä se voideltuun uunivuokaan.

    MääräAinesosa
    3 dlmaitoa
    2 kplkananmunaa
  4. 4

    Vatkaa maito ja munat kulhossa keskenään. Kaada muna-maitoseos tasaisesti vuokaan. Kypsennä laatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes se on hyytynyt.

    MääräAinesosa
    3 dlmaitoa
    2 kplkananmunaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä