Punajuuri-lihalaatikko
Ainekset
Valmistus
Pese ja harjaa punajuuret puhtaiksi. Keitä kuorineen vedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja jäähdytä punajuuret kylmässä vedessä. Kuori punajuuret ja raasta karkeaksi raasteeksi tai leikkaa ohuiksi tikuiksi.
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota sipuleita hetki öljyssä paistinpannussa. Lisää jauheliha ja ruskista se sekoitellen. Mausta timjamilla, suolla ja mustapippurilla.
Yhdistä jauhelihaseos ja punajuuriraaste ja levitä se voideltuun uunivuokaan.
Vatkaa maito ja munat kulhossa keskenään. Kaada muna-maitoseos tasaisesti vuokaan. Kypsennä laatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes se on hyytynyt.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
336
1405
15,5 g
5,3 g
16,5 g
16,0 g
7,0 g
29,5 g
2,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli