Punajuuri-lihalaatikko - Yhteishyvä

Punajuuri-lihalaatikko

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

8 kpl
Punajuurta
Vettä
1 - 2 kpl
Sipulia
1 - 2 kpl
Valkosipulin kynttä
1 rkl
Öljyä
400 - 500 g
Jauhelihaa tai hienonnettua kinkkua
Suolaa, mustapippurirouhetta

LIEMI:

2 - 3 dl
Maitoa tai kermaa
2 - 3 kpl
Munaa

Näin teet

1

Harjaa punajuuret hyvin vedessä puhtaiksi ja keitä kuorineen vähässä vedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja jäähdytä punajuuret, kylmän, juoksevan veden alla, jolloin kuori irtoaa lähes kädellä vetäen.Kuori punajuuret ja raasta ne sitten karkeaksi raasteeksi tai leikkaa tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja pehmitä silppu paistinpannussa öljyssä sekoittaen. Lisää jauheliha ja jatka sekoittamista kunnes jauheliha on murua. Mausta seos hyvin ja sekoita punajuuriraasteeseen.Vatkaa maito ja munat ja kaada seos muiden ainesten sekaan. Sekoita taas ja levitä seos tasaiseksi laakeaan vuokaan. Kypsennä laatikkoa 175 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes munamaito hyytyy.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 8.1.2005
Muokattu: 31.1.2019
Jaa Somessa