Punajuuri-lihalaatikko
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kokkaa jauheliha-perunalaatikon sijasta vaihteeksi jauheliha-punajuurivuoka. Uuniruoka punajuurista syntyy näppärästi, kun valmistat sen keitetyistä punajuurista ja rapeaksi paistetusta jauhelihasta. Mausta tämä mehevä vuokaruoka timjamilla.
| 700 g | punajuuria |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 1 tl | timjamia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Liemi | |
|---|---|
| 3 dl | maitoa |
| 2 kpl | kananmunaa |
- 1.
Pese ja harjaa punajuuret puhtaiksi. Keitä kuorineen vedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja jäähdytä punajuuret kylmässä vedessä. Kuori punajuuret ja raasta karkeaksi raasteeksi tai leikkaa ohuiksi tikuiksi.
- 2.
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota sipuleita hetki öljyssä paistinpannussa. Lisää jauheliha ja ruskista se sekoitellen. Mausta timjamilla, suolalla ja mustapippurilla.
- 3.
Yhdistä jauhelihaseos ja punajuuriraaste ja levitä se voideltuun uunivuokaan.
- 4.
Vatkaa maito ja munat kulhossa keskenään. Kaada muna-maitoseos tasaisesti vuokaan. Kypsennä laatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes se on hyytynyt.
Punajuuri-lihalaatikko
Kokkaa jauheliha-perunalaatikon sijasta vaihteeksi jauheliha-punajuurivuoka. Uuniruoka punajuurista syntyy näppärästi, kun valmistat sen keitetyistä punajuurista ja rapeaksi paistetusta jauhelihasta. Mausta tämä mehevä vuokaruoka timjamilla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | punajuuria |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 1 tl | timjamia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Liemi | |
| 3 dl | maitoa |
| 2 kpl | kananmunaa |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Pese ja harjaa punajuuret puhtaiksi. Keitä kuorineen vedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja jäähdytä punajuuret kylmässä vedessä. Kuori punajuuret ja raasta karkeaksi raasteeksi tai leikkaa ohuiksi tikuiksi.
Määrä Ainesosa 700 g punajuuria 1 l vettä - 2
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota sipuleita hetki öljyssä paistinpannussa. Lisää jauheliha ja ruskista se sekoitellen. Mausta timjamilla, suolalla ja mustapippurilla.
Määrä Ainesosa 2 kpl sipulia 2 kpl valkosipulinkynttä 1 rkl rypsiöljyä 400 g (1 pkt) jauhelihaa 1 tl timjamia 1 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Yhdistä jauhelihaseos ja punajuuriraaste ja levitä se voideltuun uunivuokaan.
Määrä Ainesosa 3 dl maitoa 2 kpl kananmunaa - 4
Vatkaa maito ja munat kulhossa keskenään. Kaada muna-maitoseos tasaisesti vuokaan. Kypsennä laatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes se on hyytynyt.
Määrä Ainesosa 3 dl maitoa 2 kpl kananmunaa
Ravintosisältö
328
Energiaa kcal
1375
Energiaa kj
15,3 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,5 g
Hiilihydraatteja
15,3 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
29,0 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
328
Energiaa kcal
1375
Energiaa kj
15,3 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,5 g
Hiilihydraatteja
15,3 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
29,0 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























