Kuori ja leikkaa punajuuret ja perunat ohuiksi viipaleiksi. Voitele pitkänomainen 1 1/2 litran teflonvuoka tai käytä silikonivuokaa. Sekoita munat, kerma ja mausteet. Lado punajuuri- ja perunaviipaleet sekä sinihomejuustomuru kerroksittain vuokaan. Kaada muna-kermaseosta väliin. Jätä pinnalle punajuurikerros. Painele paistosta tiiviimmäksi. Lisää muutama voinokare pinnalle ja kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan. Peitä tarvittaessa foliolla. Anna paistoksen vetäytyä hyvin, kumoa halutessasi.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1020
244
15,2 g
8,7 g
15,2 g
8,8 g
3,5 g
9,8 g
0,9 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
1 tl Rakuunaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli