Punajuuri-perunapaistos

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
700 gpunajuuria
300 gjauhoista perunaa
150 gsinihomejuustoa
2 kplkananmmunaa
1 dlkermaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 tlrakuunaa
25 gvoita

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja leikkaa punajuuret ja perunat ohuiksi viipaleiksi. Voitele pitkänomainen 1 1/2 litran teflonvuoka tai käytä silikonivuokaa. Sekoita munat, kerma ja mausteet. Lado punajuuri- ja perunaviipaleet sekä sinihomejuustomuru kerroksittain vuokaan. Kaada muna-kermaseosta väliin. Jätä pinnalle punajuurikerros. Painele paistosta tiiviimmäksi. Lisää muutama voinokare pinnalle ja kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan. Peitä tarvittaessa foliolla. Anna paistoksen vetäytyä hyvin, kumoa halutessasi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 1 tl Rakuunaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä