Punajuuri-perunapaistos | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Punajuuri-perunapaistos

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

700 g
Punajuuria
300 g
Jauhoista perunaa
150 g
Sinihomejuustoa
2 kpl
Kananmmunaa
1 dl
Kermaa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Rakuunaa
25 g
Voita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja leikkaa punajuuret ja perunat ohuiksi viipaleiksi. Voitele pitkänomainen 1 1/2 litran teflonvuoka tai käytä silikonivuokaa. Sekoita munat, kerma ja mausteet. Lado punajuuri- ja perunaviipaleet sekä sinihomejuustomuru kerroksittain vuokaan. Kaada muna-kermaseosta väliin. Jätä pinnalle punajuurikerros. Painele paistosta tiiviimmäksi. Lisää muutama voinokare pinnalle ja kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan. Peitä tarvittaessa foliolla. Anna paistoksen vetäytyä hyvin, kumoa halutessasi.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 16.10.2012
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1020

244

15,2 g

8,7 g

15,2 g

8,8 g

3,5 g

9,8 g

0,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

1 tl Rakuunaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli