Punajuuripihvit ja paistettu sipuli

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Valmista mehevät kasvispihvit punajuuresta! Paistettu sipuli viimeistelee punajuuripihvit. Tarjoa punajuuripihvit salaatin kera ateriana tai liharuoan lisäkkeenä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplisoa punajuurta
1 tlsuolaa
1 dlvehnäjauhoja
2 kplkananmunaa
2 dlkorppujauhoja
1/2 tlvalko- tai mustapippuria
2 kplisoa sipulia
suolaa
sokeria
öljyä paistamiseen

Valmistus

  1. 1

    Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori. Leikkaa jokaisen punajuuren keskeltä kaksi reilun sentin paksuista viipaletta (pihviä). Säästä ylijäävät punajuuren palat esimerkiksi salaattiin. Mausta viipaleet suolalla.

    Pane vehnäjauhot, munat ja korppujauhot syville lautasille. Mausta korppujauhot pippurilla. Kääntele punajuuret ensin vehnäjauhoissa, sitten rikkivatkatussa munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Anna kuorrutuksen kovettua hetki.

    Leikkaa sipulit renkaiksi, kuumenna pannulla lusikallinen öljyä ja paista sipulit vaaleanruskeiksi. Lisää vähän suolaa ja sokeria, kuumenna ja nosta sipulit pois pannulta.

    Paista neljä pihviä kerrallaan öljyssä keskilämmöllä kauniin ruskeiksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 0,5 tl Valko- tai mustapippuria, Suolaa, Sokeria, Öljyä paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä