Punajuuripihvit ja paistettu sipuli

Nappaa talteen!
Valmista mehevät kasvispihvit punajuuresta! Paistettu sipuli viimeistelee punajuuripihvit. Tarjoa punajuuripihvit salaatin kera ateriana tai liharuoan lisäkkeenä.
| 4 kpl | isoa punajuurta |
| 1 tl | suolaa |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | korppujauhoja |
| 1/2 tl | valko- tai mustapippuria |
| 2 kpl | isoa sipulia |
| suolaa | |
| sokeria | |
| öljyä paistamiseen |
- 1.
Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori. Leikkaa jokaisen punajuuren keskeltä kaksi reilun sentin paksuista viipaletta (pihviä). Säästä ylijäävät punajuuren palat esimerkiksi salaattiin. Mausta viipaleet suolalla.
Pane vehnäjauhot, munat ja korppujauhot syville lautasille. Mausta korppujauhot pippurilla. Kääntele punajuuret ensin vehnäjauhoissa, sitten rikkivatkatussa munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Anna kuorrutuksen kovettua hetki.
Leikkaa sipulit renkaiksi, kuumenna pannulla lusikallinen öljyä ja paista sipulit vaaleanruskeiksi. Lisää vähän suolaa ja sokeria, kuumenna ja nosta sipulit pois pannulta.
Paista neljä pihviä kerrallaan öljyssä keskilämmöllä kauniin ruskeiksi.
Valmista mehevät kasvispihvit punajuuresta! Paistettu sipuli viimeistelee punajuuripihvit. Tarjoa punajuuripihvit salaatin kera ateriana tai liharuoan lisäkkeenä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | isoa punajuurta |
| 1 tl | suolaa |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | korppujauhoja |
| 1/2 tl | valko- tai mustapippuria |
| 2 kpl | isoa sipulia |
| suolaa | |
| sokeria | |
| öljyä paistamiseen |
Valmistus
- 1
Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori. Leikkaa jokaisen punajuuren keskeltä kaksi reilun sentin paksuista viipaletta (pihviä). Säästä ylijäävät punajuuren palat esimerkiksi salaattiin. Mausta viipaleet suolalla.
Pane vehnäjauhot, munat ja korppujauhot syville lautasille. Mausta korppujauhot pippurilla. Kääntele punajuuret ensin vehnäjauhoissa, sitten rikkivatkatussa munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Anna kuorrutuksen kovettua hetki.
Leikkaa sipulit renkaiksi, kuumenna pannulla lusikallinen öljyä ja paista sipulit vaaleanruskeiksi. Lisää vähän suolaa ja sokeria, kuumenna ja nosta sipulit pois pannulta.
Paista neljä pihviä kerrallaan öljyssä keskilämmöllä kauniin ruskeiksi.
Ravintosisältö
229
Energiaa kcal
959
Energiaa kj
3,5 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,8 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
9,8 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
229
Energiaa kcal
959
Energiaa kj
3,5 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,8 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
9,8 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 0,5 tl Valko- tai mustapippuria, Suolaa, Sokeria, Öljyä paistamiseen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












