Punajuuripurilaiset
Kappaleita
8
Ainekset
1 kpl
Sipulikeittoaineksia
200 g
Kevytkermaviiliä
1 dl
Korppujauhoja
2 dl
Raastettuja etikkapiunajuuria
400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Kananmuna
LISÄKSI:
Hampurilaissämpylöitä
Hampurilaiskastiketta
Salaattia
Tomaattia
Kapriksia
Näin teet
1
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita sipulikeittoainekset, kermaviili ja korppujauhot kulhossa keskenään. Anna turvota muutama minuutti. Valuta ja raasta etikkapunajuuret. Lisää punajuuret, jauheliha ja kananmuna mureketaikinaan ja vaivaa tasaiseksi. Painele massasta kostutetuin sormin pihvejä leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Grillaa/kuumenna sämpylät nopeasti. Täytä punajuuripihveillä ja muilla haluamillasi täytteillä.
Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
SOK
Julkaistu: 23.7.2008
Muokattu: 15.11.2018