Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Punasipulihilloke

Punasipulihilloke

timer-icon30 min
Fork and knife
20 Annosta
Fork and knife
20 Annosta
Punasipulihilloke tekee burgerista täydellisen ja hodarista herkun. Lisää marinoitua punasipulia myös tortillan täytteeksi, pizzan pinnalle ja leivän päälle. Makeat mausteiset sipulit sopivat myös liharuokien raikkaaksi lisukkeeksi ja salaatin viimeistelyyn.

Ainekset

1 kg
punasipulia

liemi

2 dl
väkiviinaetikkaa
2 dl
sokeria
3 dl
vettä
1 rkl
viipaloitua tuoretta inkivääriä
6 kpl
kokonaista neilikkaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja viipaloi sipulit. Mittaa liemiainekset kattilaan ja kiehauta. Lisää sipulit ja keitä, kunnes sipulit ovat läpikuultavia ja pehmeitä, noin 10 minuuttia.

1 kg
punasipulia
6 kpl
kokonaista neilikkaa
1 rkl
viipaloitua tuoretta inkivääriä
3 dl
vettä
2 dl
sokeria
2 dl
väkiviinaetikkaa
2

Nosta sipulit reikäkauhalla puhtaaseen lasipurkkiin ja kaada liemi päälle. Sulje heti tiiviisti ja anna jäähtyä.

3

Anna tekeytyä viileässä muutaman päivän ajan.

Sipulihilloketta voi valmistaa myös tavallisista keltasipuleista tai kelta- ja punasipulien sekoituksesta.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 17.8.2011
Muokattu: 29.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

55

229

0,1 g

11,3 g

10,3 g

1,0 g

0,8 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl viipaloitua tuoretta inkivääriä,

6 kpl kokonaista neilikkaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli