Punasipulihilloke

Arvostele resepti
20 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Punasipulihilloke tekee burgerista täydellisen ja hodarista herkun. Lisää marinoitua punasipulia myös tortillan täytteeksi, pizzan pinnalle ja leivän päälle. Makeat mausteiset sipulit sopivat myös liharuokien raikkaaksi lisukkeeksi ja salaatin viimeistelyyn.

Ainekset (20 annosta)

MääräAinesosa
1 kgpunasipulia

Liemi

2 dlväkiviinaetikkaa
2 dlsokeria
3 dlvettä
1 rklviipaloitua tuoretta inkivääriä
6 kplkokonaista neilikkaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja viipaloi sipulit. Mittaa liemiainekset kattilaan ja kiehauta. Lisää sipulit ja keitä, kunnes sipulit ovat läpikuultavia ja pehmeitä, noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kgpunasipulia
    6 kplkokonaista neilikkaa
    1 rklviipaloitua tuoretta inkivääriä
    3 dlvettä
    2 dlsokeria
    2 dlväkiviinaetikkaa
  2. 2

    Nosta sipulit reikäkauhalla puhtaaseen lasipurkkiin ja kaada liemi päälle. Sulje heti tiiviisti ja anna jäähtyä.

  3. 3

    Anna tekeytyä viileässä muutaman päivän ajan.

Sipulihilloketta voi valmistaa myös tavallisista keltasipuleista tai kelta- ja punasipulien sekoituksesta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl viipaloitua tuoretta inkivääriä, 6 kpl kokonaista neilikkaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä