Kuori ja viipaloi sipulit. Mittaa liemiainekset kattilaan ja kiehauta. Lisää sipulit ja keitä, kunnes sipulit ovat läpikuultavia ja pehmeitä, noin 10 minuuttia.
Nosta sipulit reikäkauhalla puhtaaseen lasipurkkiin ja kaada liemi päälle. Sulje heti tiiviisti ja anna jäähtyä.
Anna tekeytyä viileässä muutaman päivän ajan.
Sipulihilloketta voi valmistaa myös tavallisista keltasipuleista tai kelta- ja punasipulien sekoituksesta.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
229
55
0,1 g
—
11,3 g
10,3 g
1,0 g
0,8 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 dl vettä,
1 rkl viipaloitua tuoretta inkivääriä,
6 kpl kokonaista neilikkaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli